Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozwód po ośmiu latach szczęśliwego pożycia ...

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2009 11:39

woka napisał(a):Wojan opisuje stan faktyczny (a to najbardziej cenię).
Poczekaj jak wróci Janusz z Turcji. Relację zda taką, że nic tylko "raj na ziemi". :D :wink:

A skąd wiesz, że będzie relacja :?: :wink:

Turcja mi się podobała, ale do raju dużo jej brakuje.
rafalopat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalopat » 16.07.2009 12:09

Mariusz_M napisał(a):Cóż, by nie powielać [prawie] tematu - muszę napisać, iż po tegorocznej próbie naprawy pożycia małżęńskiego - też mogę już o sobie napisać jak o rozwodniku.
Więc w przyszłym roku: po pierwsze chcemy pierwszy raz spróbować z biurem podróży i po drugie zaliczyć w kolejnych latach jakieś inne kraje jak Bułgaria, Grecja, Egipt/Tunezja itp- a potem... cóż... kiedyś napewno wrócę do Chorwacji, może nawet szybciej jak wybudują jeszcze więcej autostrad - to nie wykluczam jakiś wypadów na długie wekkend.

Tegoroczne dwa tygodnie nieźle mnie wynudziły poprostu - tym bardziej, że zdradzałem już pomału Chorwację z moją inną nową kochanką - co się zwie: narciarstwo. W zeszłym roku pierwszy raz spróbowałem i od tego czasu co najmniej 80% moich myśli jest wokół przyszłego sezonu narciarskiego - naprawdę - ciąglę myślę o jeździe na nartach. Oszalałem!

HEHEHE, po prostu CRO jest piękne ale nie można zapominać o innym świecie :) jest wiele pięknych miejsc wartych zobaczenia. Ja swego czasu jeszcze na studiach odwiedziłem Istrie (ponad 10 lat temu) i dopiero ponownie z małżonką 4 lata temu wróciłem na Makarska i na Hvar. Było CUDOWNIE ale rok temu odwiedziliśmy Kretę, która także jest przepiękna a w tym roku z racji wysokiego kursu $ odwiedziliśmy Egipt . Każde z tych "innych" miejsc jest warte posmakowania :) Do Cro zamierzamy wrócić (jak widać cały czas czytamy i pasjonujemy się wszelakimi relacjami z np. Hvaru) może za rok , może za kilka lat z dzieciakami. A w kwestii nart to chyba te dwie rzeczy - cro/narty się nie wykluczają :) co widać na poniższych zdjęciach hihih
http://picasaweb.google.com/rafalaksen/Chorwacja2007
http://picasaweb.google.com/rafalaksen/ ... eNarty2009
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 17.07.2009 07:50

Rafał K napisał(a): ... We Włoszech nie byłem, ale na temat tego, co jeden kumpel opowiadał mi, że "napotkał" podczas morskiej kąpieli, nie chce mi się nawet pisać...

Kraje południa mają po prostu swoją specyfikę... a u Arabów ta "specyfika" się jakby dodatkowo potęguje...

Tak, o Włoskim Adriatyku i ja moge co nieco opowiedzieć ;-) Nie zdecydowałam sie wejśc do morza!

Co do Turcji - wydeptałam sporo km i w okolicach Kemer i pod Antalyą - nie mam takiego wrażenia. Turcja (po Egipcie) wydaje mi się znacznie bardziej przyjazna i ucywilizowana ;-)
GAMBIT
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GAMBIT » 17.07.2009 12:48

wojan napisał(a):Rezerwację zrobilismy w listopadzie, bo były wtedy dobre promocyjne ceny, poprzez Biuro Podróży Kopernik.Wybraliśmy hotel Dana Beach, wpłaciliśmy zaliczkę i nie przejmując się wypisywanymi na różnych forumach opiniami na temat w/w biura :D spokojnie czekaliśmy na wakacje.
Które w końcu przyszły 19 czerwca. :D :D 8)

Jednak złe opinie o tym biurze były poczatkiem końca
http://www.tvn24.pl/-1,1610247,0,1,ludz ... omosc.html
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.07.2009 13:28

GAMBIT napisał(a):Jednak złe opinie o tym biurze były poczatkiem końca
http://www.tvn24.pl/-1,1610247,0,1,ludz ... omosc.html

Uff.... czasami jak widać ma się więcej szczęścia niż rozumu (oczywiście mam siebie na myśli :D :D )
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 17.07.2009 14:00

Ależ tu rozwodników i chętnych do rozwodu! :wink:
Pozdrawiam
Rafał
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2009 16:11

Doleję oliwy do ognia i jak wszystko pojdzie po mojej myśli, to za dwa lata, jadę wokoło Europy.
Niemcy, Holandia, Belgia, Francja, Hiszpania, Portugalia, Hiszpania, Francja, Szwajcaria , Włochy, Austria/Niemcy, RP.
Ufff 8) .
Ze 7000km sie nazbierało :roll: .
Koło 3-4 tygodni... :twisted:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 17.07.2009 17:03

Fux - piękna trasa, tylko myślę,że 3-4 tygodnie na jej pokonanie to trochę za mało ... :D Chyba ,że chcesz się jedynie przejechać ... :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2009 17:08

To raptem parę setek dziennie...
... lecz kto wie, czy nie trzeba będzie zweryfikować... :roll:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.07.2009 22:09

klopot napisał(a):Ależ tu rozwodników i chętnych do rozwodu! :wink:
Pozdrawiam
Rafał

Ja też już po :wink: ,nawet fajnie było na tym skoku w bok,niektóre spostrzeżenia mam bardzo podobne do autora niniejszych wspominek,ale jednak ponoć Tunezja to nie Egipt
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 18.07.2009 22:16

Właściwie to ja także jestem wiarołomcą, bo Chorwacja to moja kochanka. Pierwszą miłością obdarzyłem Hiszpanię i wiem, że do niej wrócę.
Pozdrawiam
Rafał
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 18.07.2009 22:53

FUX napisał(a):Doleję oliwy do ognia i jak wszystko pojdzie po mojej myśli, to za dwa lata, jadę wokoło Europy.
Niemcy, Holandia, Belgia, Francja, Hiszpania, Portugalia, Hiszpania, Francja, Szwajcaria , Włochy, Austria/Niemcy, RP.
Ufff 8) .
Ze 7000km sie nazbierało :roll: .
Koło 3-4 tygodni... :twisted:

spokojnie przyjmnij 9000 km. :D
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 19.07.2009 03:27

I ja popatrzę jak się męczyliście w tym luksusie :wink: bo zdjęcia piękne :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.07.2009 13:24

kasia34 napisał(a):I ja popatrzę jak się męczyliście w tym luksusie :wink: bo zdjęcia piękne :D

Kasiu - w luxusie męczyliśmy się tylko trochę,za to Luxor dał nam nieźle w kość :D :D ale o tym w następnym odcinku (który już niebawem - mam nadzieję :D :D )
:papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 20.07.2009 10:40

...wielokrotny rozwodnik (kolejny) :lol: ...
Dzisiaj tak na szybko rzucam okiem :wink:
Jak do końca rozpakuję samochód po urlopie, to poczytam 'ze zrozumieniem' :wink:

pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka