Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozwód po ośmiu latach szczęśliwego pożycia ...

Afryka jest drugim co do wielkości kontynentem. W Afryce są 54 kraje. Prawie jedna trzecia światowych języków jest używanych w Afryce. Jezioro Wiktoria w Afryce jest największym jeziorem i drugim co do wielkości jeziorem słodkowodnym na świecie. Nigeria ma najwyższy na świecie wskaźnik urodzeń bliźniąt. W Sudanie znajduje się ponad 200 piramid, czyli więcej niż w Egipcie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.07.2009 13:13

Edit - przepraszam - do piekła.
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 09.07.2009 14:47

Przygotowania prowadziałem a świeże informacje, aktualne z pierwszej ręki są mile widziane i najlepsze. :lol:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 09.07.2009 17:01

PAP napisał(a):...I na koniec pytanie do Ciebie :) ... przy tym waszym hotelu to mieli jakiś parking dla gości, że gdyby tak przyjechać własnym autem, to by było gdzie bezpiecznie na czas pobytu zaparkować :?:

Pozdrawiam,

PAP

PAP, znam Twoje możliwości ale... myślę, że przez Kair nawet Ty byś nie przejechał :lol: Tam organizacja ruchu przypomina najbardziej... rój pszczeli.

Zasady pierwszeństwa przejazdu przekazuje - chyba telepatycznie - królowa matka.

Jeżeli już kiedyś byłeś i przejechałeś - to zwracam honor i stawiam pół litra przy najbliższym spotkaniu :lol:

PZDR
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 09.07.2009 20:58

Zaznaczam sobie, bo wszystko co o Egpicie bardzo mnie interesuje :)

Rafał K napisał(a):PAP, znam Twoje możliwości ale... myślę, że przez Kair nawet Ty byś nie przejechał :lol: Tam organizacja ruchu przypomina najbardziej... rój pszczeli.

Zasady pierwszeństwa przejazdu przekazuje - chyba telepatycznie - królowa matka.

Przez Kair mozna przejechać bez specjalnych kłopotów, tylko musi minąć pierwszy szok :wink:
Natomiast jazdy samochodem do Egiptu nie polecałabym z innych względów. Zresztą to zależy dokąd chce się dotrzeć.

Planuję wyjazd do Egiptu i nie ukrywam - rozważałam podróż samochodem, po namyśle doszłam do wniosku, że jednak samolot.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 09.07.2009 21:16

FUX napisał(a):
to ja ewa napisał(a):Zasiadlam po pracy

W pracy, jak sama nazwa wskazuje, to się pracuje, a nie czyta Forum!!!!!

FUX oczywiście masz rację-w pracy jak najbardziej sie pracuje
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 09.07.2009 21:38

PAPo - z tym odrabianiem 5 gwiazdek trafiłeś w dziesiątkę :D :D
Parking pod hotelem jest, ale tylko kilka stanowisk,niestrzeżony,a po dwóch tygodniach stania pewnie roztopiłaby Ci się deska rozdzielcza - więc nie polecam.Tym bardziej,że to co pisze Rafał o syndromie roju pszczelego na ulicach egipskich miast to święta prawda.
Inną ciekawostką etnograficzną jest to, że egipscy kierowcy jeżdżą najczęściej bez świateł - po zmroku też 8O :D i trąbią na wszystko co się rusza i nie rusza :D :D

grigor - w ichniejszym morzu jak w każdym pontonem popływać można - tylko skąd ten ponton wziąć :?: Do samolotu limit bagażu 20kg,a własnym samochodem jazdy nie polecamy ... :D :D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 09.07.2009 22:38

20 kg bagażu to rozpusta. My mamy limit 15kg + 5 kg podręcznego :twisted: Trochę to układanie puzzli zajęło. Jutro o 5 rano pobutka i wyruszamy w drogę do Katowic a potem dale na żelaznym ptaku. Odzezwę się po powrocie z cieplejszego kraju. :D
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 10.07.2009 09:07

Nie wiem "jak" to wytłumaczyć, ani "czym" to wytłumaczyć, ale ja dopiero teraz znalazłam relację o rozpadzie pożycia małżeńskiegoObrazek to chyba galopująca ślepota, albo coś w tym rodzaju :wink:

Nie ukrywam, że miałam w planach monitować to Ciebie, żeby może jakaś mała (a najlepiej "duża') egipska relacja powstała, ale już wiem, że nie muszę :D

Tak więc tak jak wszyscy czekam na cdn :D :D :D

pozdrawiam serdecznie
:papa:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 10.07.2009 10:12

caal napisał(a): Natomiast jazdy samochodem do Egiptu nie polecałabym z innych względów. Zresztą to zależy dokąd chce się dotrzeć.

Planuję wyjazd do Egiptu i nie ukrywam - rozważałam podróż samochodem, po namyśle doszłam do wniosku, że jednak samolot.

caal,

A można prosić o więcej szczegółów tych przemyśleń, i tych 'za' jazdą tam samochodem, ale zwłaszcza tych 'przeciw' :) ...

Z góry dzięki,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 10.07.2009 10:15

Rafał K napisał(a): PAP, znam Twoje możliwości ale... myślę, że przez Kair nawet Ty byś nie przejechał :lol: Tam organizacja ruchu przypomina najbardziej... rój pszczeli.

Rafale,

Kiedy ja lubię takie klimaty :) ... Tirana, Bukareszt, Warszawa :wink: :lol: :lol: :lol: ...

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 10.07.2009 10:22

wojan napisał(a): Parking pod hotelem jest, ale tylko kilka stanowisk,niestrzeżony,a po dwóch tygodniach stania pewnie roztopiłaby Ci się deska rozdzielcza - więc nie polecam.

wojan,

Po pierwsze primo, to mój budżet by chyba nie wytrzymał 2 tygodni w tym hotelu, że o długości urlopu nie wspomnę :wink: :lol:, a po drugie primo, to kto mówi, że ten samochód by tam tak stał bezużytecznie :wink: :lol: ... więc może by z tą deską nie było aż tak źle (na marginesie dodam, że ja bym optował za wyjazdem tam w momencie, kiedy jest chłodniej, więc może nawet zimą tak jak pisała o tym Magda) ... ale poza temperaturą i ruchem ulicznym, czy dostrzegasz jeszcze inne argumenty 'przeciw' :?:

Pozdrawiam,

PAP
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 10.07.2009 10:24

PAP napisał(a):
Rafał K napisał(a): PAP, znam Twoje możliwości ale... myślę, że przez Kair nawet Ty byś nie przejechał :lol: Tam organizacja ruchu przypomina najbardziej... rój pszczeli.

Rafale,

Kiedy ja lubię takie klimaty :) ... Tirana, Bukareszt, Warszawa :wink: :lol: :lol: :lol: ...

Pozdrawiam,

PAP

PAPciu - Tirana, czy Bukareszt to luz ale ta Warszawa... no tak, masz rację - dałbyś radę :!: :D

A tak na poważnie, to myślę, że do E. to jednak najtaniej i najprościej dostać się samolotem.

Promem (najbliżej chyba z Cypru) to kupę czasu by zajęło - tak ze 3-4 dni w jedną stronę jak mniemam. Auto można przecież pożyczyć na miejscu.

Sporo osób lata też do E. czarterem na własną rękę a na miejscu porusza się lokalną komunikacją - ponoć jest to spokojny i bezpieczny sposób na zwiedzania całego tego kraju własnym tempem (może za wyjątkiem południa - okolic granicy z Sudanem i synajskiego interioru - znowu jak mniemam :wink: ).

EOT - obiecuje więcej nie śmiecić - sami wiecie jednak, że najlepiej gada się w relacjach :mrgreen:

PZDR
caal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caal » 10.07.2009 11:07

PAP napisał(a):caal,

A można prosić o więcej szczegółów tych przemyśleń, i tych 'za' jazdą tam samochodem, ale zwłaszcza tych 'przeciw' :) ...

Z góry dzięki,

PAP

Wysłałam maila :)

Rafał K napisał(a):Sporo osób lata też do E. czarterem na własną rękę a na miejscu porusza się lokalną komunikacją - ponoć jest to spokojny i bezpieczny sposób na zwiedzania całego tego kraju własnym tempem (może za wyjątkiem południa - okolic granicy z Sudanem i synajskiego interioru - znowu jak mniemam :wink: ).

To jest najlepsze wyjście, na miejscu pociągi, samoloty, wypożyczenie samochodu, komunikacja miejska. Też zamerzam to właśnie tak rozwiązać. Po długich przemyśleniach.
Swoją drogą, a propos przypłynięcia promem, przejście z samochodem przez cło w aleksandryjskim porcie to jest wyzwanie :)
A najlepszy termin to luty - marzec. Ciepło, ładnie i jeszcze dość zielono :)
No i już nie będę śmiecić.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 10.07.2009 11:42

hm, ale PAP lecąc do E. nie zabrałby z sobą patentu "klatkowego" do samochodu...
chyba, że odstępując prawa autorskie pod "pyramydy" odebrałby tam lokalny pojazd z "patentem" i wózeczkiem dla Stasia...

:wink: :wink: :P :P
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 10.07.2009 12:14

Rafał K napisał(a): EOT - obiecuje więcej nie śmiecić - sami wiecie jednak, że najlepiej gada się w relacjach :mrgreen:

Ależ proszę Państwa,

My tu nie śmiecimy, ino zagajamy i rozkręcamy wojanowi wątek, nim On sam wejdzie na właściwe obroty twórcze i swą relacją niczym magnesem będzie trzymał w napięciu ściągające tu stopniowo rzesze Czytelników i Czytelniczek (to tak w ramach modnego ostatnimi dniami tematu parytetów :wink: :lol: :lol: ) ...

Pozdrawiam,

PAP

P.S. Dzięki za wszelkie odpowiedzi na moje pytania :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Afryka