Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozterki po pierwszym razie

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca
Rozterki po pierwszym razie...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 15.08.2005 12:46

Witaj, Krzysiek,

Doskonale rozumiem Twoje rozterki. Sam przeżywałem podobne po tym, jak w 1996 r. trafiłem do Rovinj. Wydawało mi się wówczas, że nie ma piękniejszego zakątka na ziemi, a więc problem wyboru miejsca spędzania urlopu mam z głowy na najbliższe 10 lat. Jednak w następnym roku postanowiłem "na jeden dzień" przed przyjazdem do Rovinj wpaść na KRK, do Baski, i tak mi się tam spodobało, że przesiedziałem tydzień, a przez następny objeżdżałem wybrzeże między Rijeką a Senj. Od tego czasu istotnie nie mam problemu z wyborem miejsca spędzania urlopu - tylko Chorwacja, żałuję jednak, że chyba nie starczy mi życia, aby chociaż przelotnie zobaczyć co ciekawsze miejsca w tym cudownym kraju. Zachęcam Cię więc do odkrywania co roku czegoś nowego. Jestem przekonany, że poznając coraz to inne zakątki, nabierzesz dystansu do poprzedniego miejsca pobytu, które już nie wyda Ci się takie wspaniałe i niepowtarzalne. Podobnie, jak mnie Rovinj...
Pozdrawiam i życzę wspaniałych wrażeń w przyszłym roku (polecam okolice Trogiru i sam Trogir).
Eligiusz
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca
Rozterki po pierwszym razie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 15.08.2005 13:03

Sorry, Faziolot, pomyliłem Twoje imię z imieniem innegi "postowicza", ale w pełni podtrzymuję to, co napisałem.
Pozdrawiam
E.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 15.08.2005 22:51

Zachęcam Cię więc do odkrywania co roku czegoś nowego

Zgadzam się w 100%.Mi szkoda jest marnować te 2 tygodnie na które czekam cały rok,aby wrócić w to samo miejsce.
Jestem przekonany, że poznając coraz to inne zakątki, nabierzesz dystansu do poprzedniego miejsca pobytu, które już nie wyda Ci się takie wspaniałe i niepowtarzalne

A tu się akurat nie zgodzę.Moim zdaniem to właśnie powroty w to samo miejsce sprawiają,ze traci ono swoją magię.

pozdrav :papa:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 16.08.2005 07:01

Eligiusz Przechodzki napisał(a):Sorry, Faziolot, pomyliłem Twoje imię z imieniem innegi "postowicza", ale w pełni podtrzymuję to, co napisałem.
Pozdrawiam
E.

Nie ma sprawy.

Chyba faktycznie wybiorę coś bliżej Sibenika. Może Primosten. Nie widzieliśmy NP Krka i Kornati - to jeden z wielu powodów dla których "zdradzimy" Marusici.
Dzięki za podpowiedzi.
PZDR
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.08.2005 07:32

aneta_jacek napisał(a):
woka napisał(a):
Bardzo sie tutaj mylisz. Ja nie nie spedzam dużo czasu w wodzie ani na plaży. Owszem, jestem, w końcu po to tam pojechałem. Lubie jak jade gdzieś a tam znam gospodarza, sąsiada,.... ekspedientke w sklepie.

Nie sadze ze sie myle w czymkolwiek , reprezentuje tylko inna opcje. Czemu tak sie poczules dotkniety przykladem , przeciez sa i tacy co tak robia i jak to komus pasuje to ich problem?
Ja nie znam nawet sasiadki ktora mieszka na przeciwko mnie na osiedlu ( a mam tylko jedna na klatce ) i mi to w ogole nie przeszkadza ...... mysle wiec ze jestesmy po prostu innymi z zalozenia ludzmi. I tyle.
Nie bylo tu nic z negacji Ciebie ani Twojego sposobu spedzania wakacji z Cro.

Co do zwiedzania .... mnóstwo km przejeżdzam w samej CRO.

W Cro nie da sie duzo zobaczyc nie zmieniajac miejsc pobytu, chyba ze do miejsca przeznacvzenia bedziesz jechac 5 dni ....
Chyba nie powiesz, że ciągle zwiedzasz, .. że wracasz z wczasów nadal tak "biała" jak przed wyjazdem, że sie nie opalasz, nie kąpiesz w morzu. Po w takim razie tracić czas.

Powiem, bo tak robie. W tamtym roku po pobycie we wrzesniu nie bylam ani razu na plazy, nie zamoczylam nog wiecej niz do kostek, ja do Cro nie jezdze ze wzgledu na plaze i kamyki, a biala nie wracam bo i tak mam sniada skore po przodkach wiec po co sie opalac ;) ) ale do rzeczy ..... owszem poogladalismy morze troche lazac , :))) Wcale mi to nie przeszkadzalo.
Kwastia podejscia i jeszcze raz podkreslam ....tego czego sie oczekuje od wyjazdu.

nie neguje tych co powtarzaja sobie pobyty ..... jak komus to pasuje to voila... kazdemu wedle potrzeb przeciez

Pozdrawiam SaSaneczka

Witaj Aneto i Jacku ... ja nie poczułem sie w żadnym stopniu urazony. !!! Moze to tak zabrzmiało lecz to tylko zabłąkane brzmienie. Z tego co opisujesz to faktycznie jesteśmy o innych predyspozycjach i wymaganiach. Ktos pisze ...... jaka cudna ta chorwacja, a ja zawsze z uporem maniaka że to kraj jak kazdy inny. Komus sie podoba a komus nie. Nie zachwycam sie aż tak, jeżdzę do CRO tylko ze względu na gwarancje pogody, czystą wode i uroki krajobrazu ( w zasadzie to chyba kazdy z nas) :-)). Nie bez znaczenia jest równiez odległość , mam tą ( póki co) przypadłość że nie wyobrażam sobie wczasów bez samochodu. Potrzebny aby się "powałęsać". Tak się składa że CRO stosunkowo jest najbliżej więc padło na nią. Po drodze mam jeszcze Słowcaję, Węgry lecz te kraje odwiedzam wekendowo. To tylko 2-3 godziny.
Pozdrawiam.
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 16.08.2005 20:23

Chyba faktycznie wybiorę coś bliżej Sibenika. Może Primosten. Nie widzieliśmy NP Krka i Kornati - to jeden z wielu powodów dla których "zdradzimy" Marusici.
Dzięki za podpowiedzi.

Witaj,

Na KRK serdecznie polecam miejscowość Baśka, ale gdybyś się na nią zdecydował, to broń Boże nie szukaj kwatery w miasteczku, lecz za polem namiotowym (leży w przeciwną stronę od miesteczka), gdzie są kapitalne apartamenty 100 m. od morza (niestety nie mam namiarów). W Baśce masz wszystko - góry (np. urokliwy cmentarzyk w górach z ciekawą kapliczką, do którego wiedzie dobre dojście) i fajne morze ze żwirową plażą.

Primosten polecam jak najbardziej, ale rozważ też pobyt w Trogirze lub jego okolicy (raczej to drugie). Jeśli podasz prywatny mail, to prześlę adres kapitalnej kwatery 2 km od Trogiru, gdzie spędziłem wspaniały urlop w 2004 r.
Pozdrawiam
Eligiusz[/b]
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 16.08.2005 22:25

Ja po pierwszym Rovinju zaliczyłem Trogir w przyległościami i na następny rok byłem w...Rovinju.Potem w ub.r. Dubrovnik i okolice,a w tym...Rovinj!
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 17.08.2005 07:03

Eligiusz Przechodzki napisał(a):Chyba faktycznie wybiorę coś bliżej Sibenika. Może Primosten. Nie widzieliśmy NP Krka i Kornati - to jeden z wielu powodów dla których "zdradzimy" Marusici.
Dzięki za podpowiedzi.

Witaj,

Na KRK serdecznie polecam miejscowość Baśka, ale gdybyś się na nią zdecydował, to broń Boże nie szukaj kwatery w miasteczku, lecz za polem namiotowym (leży w przeciwną stronę od miesteczka), gdzie są kapitalne apartamenty 100 m. od morza (niestety nie mam namiarów). W Baśce masz wszystko - góry (np. urokliwy cmentarzyk w górach z ciekawą kapliczką, do którego wiedzie dobre dojście) i fajne morze ze żwirową plażą.

Primosten polecam jak najbardziej, ale rozważ też pobyt w Trogirze lub jego okolicy (raczej to drugie). Jeśli podasz prywatny mail, to prześlę adres kapitalnej kwatery 2 km od Trogiru, gdzie spędziłem wspaniały urlop w 2004 r.
Pozdrawiam
Eligiusz[/b]

Voila.
wbana(at)tlen.pl
Z góry dzięki.
PZDR
Eligiusz Przechodzki
Odkrywca
apartament w okolicy Trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eligiusz Przechodzki » 19.08.2005 19:43

Cześć, Faziolot,

Wysłałem Ci adres, ale że miałem niejakie kłopoty z pocztą - daj znać, gdyby przypadkiem nie dotarł do Ciebie.
Pozdrowionka
Eligiusz
ewa7770
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa7770 » 20.08.2005 14:10

[quote="Eligiusz Przechodzki"]Chyba faktycznie wybiorę coś bliżej Sibenika. Może Primosten. Nie widzieliśmy NP Krka i Kornati - to jeden z wielu powodów dla których "zdradzimy" Marusici.
Dzięki za podpowiedzi.

Witaj,

[color=olive]Primosten polecam jak najbardziej, ale rozważ też pobyt w Trogirze lub jego okolicy (raczej to drugie). Jeśli podasz prywatny mail, to prześlę adres kapitalnej kwatery 2 km od Trogiru, gdzie spędziłem wspaniały urlop w 2004 r.
Pozdrawiam

Witam!!
Eligiusz, czy mozesz i mnie podac namiary na te super kwatere kolo Trogiru? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Czy to jest na Ciovo?
Dziekuje i pozdrawiam!!!! :papa:
agata-68
Podróżnik
wyspa Hvar,Stari Grad

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata-68 » 30.08.2005 09:18

cześć
pilnie proszę o namiary na apartament,hotel na wyspie Hvar.W sobotę wyjeżdżamy pierwszy raz i jeszcze nic nie mamy
agata-68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata-68 » 30.08.2005 09:45

proszę podaj mi pilnie namiary na te super kwaterę w Trigorze a jeszcze lepiej za nim adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ZLITUJESZ SIĘ I WYŚLESZ??????
Ostatnio edytowano 30.08.2005 14:59 przez agata-68, łącznie edytowano 1 raz
faziolot
Cromaniak
Re: apartament w okolicy Trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 30.08.2005 14:14

Eligiusz Przechodzki napisał(a):Cześć, Faziolot,

Wysłałem Ci adres, ale że miałem niejakie kłopoty z pocztą - daj znać, gdyby przypadkiem nie dotarł do Ciebie.
Pozdrowionka
Eligiusz

Sorki, że tak późno - też miałem problemy z kompem.
Wszystko dotarło - serdeczne dzięki
PZDR
cesi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cesi » 02.01.2006 21:56

Ja też chcę mieć za sobą pierwszy raz :oops: Fazilot daj namiary jeśli możesz na te cichutkie miejsce za 35 euro. Kochani pomóżcie coś wybrać bo oszaleję, mam zamiar jechać z trzyletnim urwiskiem adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 03.01.2006 15:16

cesi napisał(a):Ja też chcę mieć za sobą pierwszy raz :oops: Fazilot daj namiary jeśli możesz na te cichutkie miejsce za 35 euro. Kochani pomóżcie coś wybrać bo oszaleję, mam zamiar jechać z trzyletnim urwiskiem adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Nie szalej!
Namiary znajdziesz na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link.
Wszelkie moje wynaturzenia po powrocie gdzieś na forum.
Jednym słowem (a w zasadzie dwoma): było zaje.............ście. Polecam bez najmniejszych obaw. Cicho i spokojnie. Miejsce wymarzone dla rodzinki z małymi brzdącami. Bez wahania następną razą pojadę właśnie tam. Za rok, za dwa .....
Pozdrav
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rozterki po pierwszym razie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone