Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Różnica w cenie apartamentu i pokoju dla 2 osób...

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 19.08.2005 22:55

Witam wszystkich,
mam prośbę do osób, które właśnie wróciły z Chorwacji. Zawsze wynajmowaliśmy apartamenty ale w tym roku jedziemy tylko we dwoje i zastanawiam się czy ma to sens. Stąd moje pytanie: ile kosztuje apartament i pokój dla 2 osób?
Przeszukiwałem forum wśród nowych postów ale większość dotyczy cen zakwaterowania dla 4 i więcej osób lub kempingów.
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam. Piotrek
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 19.08.2005 22:59

Pozdrawiam. :wink:
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 19.08.2005 23:36

Dziękuję za informację Krakuscity, dobrze, że zdążyłem przeczytać, bo przed chwilę Twój post zniknął z forum.
W takim razie trzeba brać apartament, różnica jest zbyt mała, by czynić oszczędności.
Pozdrawiam. Piotrek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.08.2005 23:45

Prostuję to co wcześniej napisałem. Post usunąłem świadomie bo sądziłem, że pod nick Gromek "wszedł" Platon. Zresztą dał on do zrozumienia w wątku "Ważna sprawa" lecz dziś skasował ten opis.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 20.08.2005 12:02 przez krakuscity, łącznie edytowano 1 raz
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 20.08.2005 09:17

Zaplacisz troche drozej ale nie tak zeby bankrutowac. Rok temu bylismy we dwojke i przykladowo - Makarska ( b. ladny) apart. dla dwoch osob 100 m od plazy 27,5 E/doba, Vodice - 21 E/doba , dodaj jeszcze po 2 E bo my bylismy we wrzesniu.
Ale prawda ze nie oplaca sie jechac we dwoje .... u nas w tym roku przy A4 - jedna osoba wyszala gratis.
Ja juz sie rozgladam za wspolnikami co sie dolacza za rok :))))
Pozdrawiam SaSaneczka
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 20.08.2005 09:39

aneta_jacek napisał(a):Zaplacisz troche drozej ale nie tak zeby bankrutowac. Rok temu bylismy we dwojke i przykladowo - Makarska ( b. ladny) apart. dla dwoch osob 100 m od plazy 27,5 E/doba, Vodice - 21 E/doba , dodaj jeszcze po 2 E bo my bylismy we wrzesniu.
Ale prawda ze nie oplaca sie jechac we dwoje .... u nas w tym roku przy A4 - jedna osoba wyszala gratis.
Pozdrawiam SaSaneczka

My też jedziemy we wrześniu :)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 20.08.2005 10:03

gromek napisał(a):
My też jedziemy we wrześniu :)

To moze kogos zlapiecie "do spolki" - forumowicze fajni ludzie .....
Sasaneczka
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 20.08.2005 19:59

aneta_jacek napisał(a):Zaplacisz troche drozej ale nie tak zeby bankrutowac. Rok temu bylismy we dwojke i przykladowo - Makarska ( b. ladny) apart. dla dwoch osob 100 m od plazy 27,5 E/doba, Vodice - 21 E/doba , dodaj jeszcze po 2 E bo my bylismy we wrzesniu.
Pozdrawiam SaSaneczka

To ja juz nic nie wiem, ........ nic z tego nie rozumiem. Za pokój dwuosobowy płacę ponad 40 Euro/doba (pensjonat - KRK). Wnioskue że cos za duzo jakby. W takim razie jade na południe.
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 22.08.2005 08:03

woka napisał(a):
Pozdrawiam SaSaneczka

To ja juz nic nie wiem, ........ nic z tego nie rozumiem. Za pokój dwuosobowy płacę ponad 40 Euro/doba (pensjonat - KRK). Wnioskue że cos za duzo jakby. W takim razie jade na południe.

Owszem, dość sporo ale może jest to apartament o bardzo wysokim standardzie. Generalnie apart. dla 2 osób powinien kosztować ok. 20-25 EUR. Czasem takie ceny są willach położonych bezpośrednio przy morzu (50 m). Pozdrawiam. Piotrek
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2005 08:09

Gromek... to nie jest apartament. To najzwyklejszy pokój w pensjonacie ( brak kuchni) dwuosobowy. Do morza faktycznie bliziutko, rzut beretem. Piekny widok na morze.
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 22.08.2005 08:11

woka napisał(a):Gromek... to nie jest apartament. To najzwyklejszy pokój w pensjonacie ( brak kuchni) dwuosobowy. Do morza faktycznie bliziutko, rzut beretem. Piekny widok na morze.

To tym bardziej strasznie drogo, jeśli jeszcze nie zapłaciłaś, zastanów się dwa razy :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.08.2005 10:08

woka napisał(a):To ja juz nic nie wiem, ........ nic z tego nie rozumiem. Za pokój dwuosobowy płacę ponad 40 Euro/doba (pensjonat - KRK). Wnioskue że cos za duzo jakby. W takim razie jade na południe.

A może masz wyżywienie w cenie?

Plumek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 22.08.2005 10:15

Ktos zdziera bo moze widzi "jelenia" .....zdarza sie i tak ..... jedz w ciemno sobie i wybieraj, nie sadze zeby byl tlum. Tlum wyjedzie z koncem sierpnia :). We wrzesniu rezerwacja naprawde wiekszego sensu nie ma .

Pozdrawiam Sasaneczka
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.08.2005 17:36

aneta_jacek napisał(a):Ktos zdziera bo moze widzi "jelenia" .....zdarza sie i tak ..... jedz w ciemno sobie i wybieraj, nie sadze zeby byl tlum. Tlum wyjedzie z koncem sierpnia :). We wrzesniu rezerwacja naprawde wiekszego sensu nie ma .

Pozdrawiam Sasaneczka

To nie tak, ja zawsze tam jezdze od lat. Jest to pensjonat legalny, w pokojach wiszą cenniki. Nie wybieram apartamentu ponieważ w moim przypadku nie jest potrzebny ( mam na mysli kuchnię). Jednak jak widze to trochu drogo płaciłem. Te 40 Euro to cena z 2003 r. ( w ubiegłym nie byłem z powodu choroby). Cena jest bez śniadania, jeśli z sniadaniem to 5 Euro/ osoba dodać. Zaznaczam ze dane z 2003 i wcześniejsze. Przed wejściem Euro tzn. jak były DM było taniej lecz później raptownie zdrożało. Teraz rozumiem tych co kiedys pisałi np. lata do 2000 i chyba do 2002 że Chorwacja jest tania. Dla mnie nigdy nie była tania. Kumpelka kiedys smiała się ze mnie .... mówiła że za te pieniadze to Ona z powodzeniem jest na Kanarach 2 tygodnie. Tyle tylko ze ja lubie samochodem sie przemieszczać,....... płątać się tu i tam.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 22.08.2005 19:06

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone