Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Różne odcienie Adriatyku.

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 23.02.2007 11:16

Obrazek
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 11:24

woka napisał(a):
censor napisał(a):Obrazek
Obrazek

To nie jest CRO. !! Tu jest ( na tych zdjęciach) normalne morze. W CRO , jak patrzę na zdjęcia w tym poście i "zagadce fotograficznej" to morze w CRO wyglada jak zalew, duży staw. Niektóre zdjęcia, widokowo bardzo ładne tyle że "morza tam nie ma".

A mnie te "zalewy i stawy" w CRO jakoś bardzo przypadły do gustu :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
woka mam pytanie czy byłaś w Chorwacji?
POZDRAV!
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2007 13:34

m82m napisał(a):
woka napisał(a):
censor napisał(a):Obrazek
Obrazek

To nie jest CRO. !! Tu jest ( na tych zdjęciach) normalne morze. W CRO , jak patrzę na zdjęcia w tym poście i "zagadce fotograficznej" to morze w CRO wyglada jak zalew, duży staw. Niektóre zdjęcia, widokowo bardzo ładne tyle że "morza tam nie ma".

A mnie te "zalewy i stawy" w CRO jakoś bardzo przypadły do gustu :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
woka mam pytanie czy byłaś w Chorwacji?
POZDRAV!

Jejku ... m82m. Woka to jest ON. Po wtóre, jestem tu już dość długo i inni wiedzą że jestem starym bywalcem w CRO. Ponadto, jak zauważyłeś, mamy inne gusta. Tobie podoba się najlepiej "bezludzie" a ja tam czułbym się tragicznie, Ty zachwyczasz się czymś czego ja bym nigdy nie zauważył. Po prostu jesteśmy inni i to jest wspaniałe. W miejscowości gdzie nie ma pełnego widoku na otwarte morze, która jest "szpeluną", nigdy bym się nie zatrzymał. Pozdrawiam.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 23.02.2007 14:39

Jadąc do Cro pierwszy raz ogromnie wybrzydzałem widząc, że będziemy plażować i plywać w jakimś "Kanale" . Przyzwyczajony do otwartego morza za nic miałem takie, które jest ograniczone lądem w odległości kilku km. Nie rozumiałem wtedy Jadrana. Tak jak wszystko na świecie - ma różne oblicza. Podobają mi się wszystkie :) Chciałbym już zanurzyć w nim obolałe od biurka kości 8)
Obrazek
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 23.02.2007 16:42

Zgadzam się z Tobą ,że jesteśmy inni i to jest wspaniałe.

" W miejscowości gdzie nie ma pełnego widoku na otwarte morze, która jest "szpeluną", nigdy bym się nie zatrzymał. "

Takie miejsca to nie są "szpeluny" .Przesadziłeś. :cry:

Pozdrawiam Cię woka!
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.02.2007 17:39

Obrazek

Stanici--Jadran widok z tarasu
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 23.02.2007 17:54

Obrazek
też Stanici, plaża
Obrazek

piraci nadpływają
Obrazek
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 23.02.2007 19:11

Cóż nie spodziewałem się, że dwie poprzednie zamieszczone przeze mnie fotografie Jadrana będą kwestionowane co do autentyczności morza.
No więc zamieszczam dwie następne z tego samego miejsca.
Obrazek
Obrazek
Na tych zdjęciach widać już nie tylko Jadran i plażę.
A swoją drogą cała sytuacja nadaje się do kącika zagadek fotograficznych. Ale jak już wypłynęła w tym wątku to ciekawe, kto pierwszy zgadnie gdzie zrobiono te zdjęcia (jak nikt nie zgadnie to będą dalsze podpowiedzi).
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 23.02.2007 19:56

censor napisał(a):Cóż nie spodziewałem się, że dwie poprzednie zamieszczone przeze mnie fotografie Jadrana będą kwestionowane co do autentyczności morza.
Obrazek
Obrazek
A swoją drogą cała sytuacja nadaje się do kącika zagadek fotograficznych. Ale jak już wypłynęła w tym wątku to ciekawe, kto pierwszy zgadnie gdzie zrobiono te zdjęcia (jak nikt nie zgadnie to będą dalsze podpowiedzi).

takie robiłem w Ruskamen,a kwestionowaniem się nie przejmuj,przynajmniej wiemy że w Chorwacji są szpeluny :D
Obrazek
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 23.02.2007 20:15

chesjowisz napisał(a):.

:roll: :oops:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.02.2007 20:39

chesjowisz napisał(a):
censor napisał(a):

takie robiłem w Ruskamen,a kwestionowaniem się nie przejmuj,przynajmniej wiemy że w Chorwacji są szpeluny :D

Bardzo trafne spostrzeżenie. Proszę się nie obrażać. To nie było do nikogo adresowane i tym bardziej w złym wydzwięku. Określenie "szpeluna" dotyczy wg mnie miejscowości tzw. zabitej dechami. Takie nie są w moim zainteresowaniu. Moim zaintersowaniu co nie oznacza, że tak ma być, komuś innemu właśnie takie się najbardziej podobają. Każdy ma swoje upodobania i tak powinno pozostać. Rzecz normalna. Pozdrawiam.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 23.02.2007 22:07

woka napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
censor napisał(a):

Bardzo trafne spostrzeżenie. Proszę się nie obrażać. To nie było do nikogo adresowane i tym bardziej w złym wydzwięku. Określenie "szpeluna" dotyczy wg mnie miejscowości tzw. zabitej dechami. Takie nie są w moim zainteresowaniu. Moim zaintersowaniu co nie oznacza, że tak ma być, komuś innemu właśnie takie się najbardziej podobają. Każdy ma swoje upodobania i tak powinno pozostać. Rzecz normalna. Pozdrawiam.

Przecież nikt się nie obraził.Już wiemy co to szpeluna. :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 23.02.2007 22:53

No to dalej o barwach Jadrana :)
Teraz teza poetycko-optyczna - woda to lustro powietrza i materii.
Wszystko razem współtworzy barwę.
Obrazek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.02.2007 23:38

censor napisał(a):Cóż nie spodziewałem się, że dwie poprzednie zamieszczone przeze mnie fotografie Jadrana będą kwestionowane co do autentyczności morza.
Obrazek
Obrazek

Spróbuję zgadnąć :wink: Te zdjęcia zrobione są na Istrii.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 24.02.2007 00:25

No cóż Janusz bardz niebardzo trafiłeś.
następna podpowiedź: to samo miejsce tylko trochę inne ujęcie i pogoda.
Obrazek
:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Różne odcienie Adriatyku. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone