Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmowy wydzielone z Kalendarza wyjazdowego 2012

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 01.05.2012 12:52

Raul73 napisał(a):7-16 lipca
Płock - Baska na Krk przez Cieszyn, Bratysławę, Wiedeń, Ljubljanę.
Zielona Toyota avensis
.Raul73 Podaj mi zalety przejazdu przez Słowenie i do tego przed Lubliane. Też jade na Krk i coraz bardzie jestem nastawiony na taką samą opcje podróży jak ty. Pozdrawiam
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.05.2012 20:09

krasiu666 napisał(a):
Zielona Toyota avensis
.Raul73 Podaj mi zalety przejazdu przez Słowenie i do tego przed Lubliane. Też jade na Krk i coraz bardzie jestem nastawiony na taką samą opcje podróży jak ty. Pozdrawiam

Po pierwsze: prawie cały czas autostrada, która wychodzi taniej niż przez Zagrzeb

Po drugie: bliżej niż przez Zagrzeb

Po trzecie: w drodzę powrotnej można zwiedzić Postojną, Bled, wąwóz Vintgar, Planicę.

Po czwarte: o wiele mniejsze prawdopodobieństwo korków na granicy w Rupa niż w Macelj.

Na Istrię też jechałem przez Ljubljanę (i Koper).

Pozdrawiam
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 03.05.2012 17:00

Raul73 napisał(a):
krasiu666 napisał(a):
Zielona Toyota avensis

Po pierwsze: prawie cały czas autostrada, która wychodzi taniej niż przez Zagrzeb

Po trzecie: w drodzę powrotnej można zwiedzić Postojną, Bled, wąwóz Vintgar, Planicę.

Po czwarte: o wiele mniejsze prawdopodobieństwo korków na granicy w Rupa niż w Macelj.

Pozdrawiam
To po trzecie najbardziej mi się podoba rozwiałeś mi wszystkie wątpliwości co do trasy. O tym właśnie myślałem żeby te miejsca zobaczyć. Masz może co do nich jeszcze jakieś wskazówki. Pozdrawiam.
ewald
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewald » 03.05.2012 17:05

krasiu666 napisał(a):
Raul73 napisał(a):
krasiu666 napisał(a):
Zielona Toyota avensis

Pozdrawiam
To po trzecie najbardziej mi się podoba rozwiałeś mi wszystkie wątpliwości co do trasy. O tym właśnie myślałem żeby te miejsca zobaczyć. Masz może co do nich jeszcze jakieś wskazówki. Pozdrawiam.

Na Krk to tylko na Zagrzeb.Mija się Zagrzeb bokiem.Choć Słowenia warta grzechu. :wink:
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 03.05.2012 17:26

ewald napisał(a):
krasiu666 napisał(a):
Raul73 napisał(a):
krasiu666 napisał(a):
Zielona Toyota avensis

Pozdrawiam

Na Krk to tylko na Zagrzeb.Mija się Zagrzeb bokiem.Choć Słowenia warta grzechu. :wink:
Tak wiem przez Zagrzeb jechałem już dwa razy, a chodzi tu oto żeby było coś nowego i ciekawego. Pozdrawiam
tattooator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tattooator » 03.05.2012 18:47

Agawa. napisał(a):Witamy, wpiszemy się jako pierwsi :)
Kwatera już zaklepana:)
Agawa.
Zawiercie - Zivogosce
30.06.2012-14.07.2012
Villa Palunko
Megane II

Hej Agawa. Kwaterkę masz sprawdzoną ? Właśnie rozważam tę miejscowość. Byłaś tam już kiedyś ? Jakie są orientacyjne ceny kwater ? Możesz coś polecić ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 18:52

Proszę zakończyć w Kalendarzu dyskusję co zwiedzić po drodze - oraz pytania o kwatery - każdy następny post nie w temacie wyląduje na śmietniku łącznie z kilkoma powyższymi :idea: :!:
ewald
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewald » 03.05.2012 18:56

Janusz Bajcer napisał(a):Proszę zakończyć w Kalendarzu dyskusję co zwiedzić po drodze - oraz pytania o kwatery - każdy następny post nie w temacie wyląduje na śmietniku łącznie z kilkoma powyższymi :idea: :!:

Kalendarz pisze się w tym przypadku z małej litery Bykom Stop.
tattooator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tattooator » 03.05.2012 19:05

Janusz Bajcer napisał(a):Proszę zakończyć w Kalendarzu dyskusję co zwiedzić po drodze - oraz pytania o kwatery - każdy następny post nie w temacie wyląduje na śmietniku łącznie z kilkoma powyższymi :idea: :!:

Proszę mi napisać jak mam w takim przypadku skontaktować się z wybraną osobą, skoro nie mam możliwości napisania do niej prywatnej wiadomości :?:
Ostatnio edytowano 03.05.2012 19:16 przez tattooator, łącznie edytowano 1 raz
ewald
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewald » 03.05.2012 19:14

tattooator napisał(a):

Proszę mi napisać jak mam się w takim przypadku skontaktować z wybraną osobą, skoro nie mam możliwości napisania prywatnej wiadomości :?:

Pisz do bajcera on Cię skontaktuje.
tattooator
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tattooator » 03.05.2012 19:18

:lol: :lol: :lol:
No to lądujemy w śmietniku :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2012 20:01

tattooator napisał(a)::lol: :lol: :lol:
No to lądujemy w śmietniku :twisted:

Oczywista oczywistość - jutro będzie posprzątane, teraz jestem zajęty :idea:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 03.05.2012 20:12

tattooator napisał(a):

Proszę mi napisać jak mam w takim przypadku skontaktować się z wybraną osobą, skoro nie mam możliwości napisania do niej prywatnej wiadomości :?:

Stąd możesz napisać do Agawy e-maila :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.05.2012 20:26

krasiu

Widzę, że temat już wydzielony, więc można pisać.

Z wymienionych przeze mnie miejsc byłem w Predjamie i w Planicy, w tym roku planuję odwiedzić Bled, Vintgar i ponownie Planicę.

Tu możes zpoczytać o mojej wyprawie do Predjamy i Planicy:

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30042&postdays=0&postorder=asc&start=30

Jakie wskazówki? Pierwsza wskazówka (ale to tylko moim zdaniem, bo pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi) to ominięcie jaskini w Postojnej i wjazd wyżej do Predjamy. Tam można zwiedzić niezwykły zamek i do tego niedużą jaskinię za 50% ceny samej Postojnej i do tego bez tłoku. Nas z Postojnej odstraszył właśnie tłum ludzi na parkingu. A zamek naprawdę spektakularny, droga do niego (serpentyny) też całkiem fajna :D

Co do Planicy, to trochę trudno to znaleźć na mapach i w GPS-ach, bo Planica to tak naprawdę nie miejscowość, a nazwa doliny. Miejscowość nazywa się Ratece i tam (jadąc od Kranjskiej Gory do granicy z Włochami) trzeba skręcić w lewo (są znaki) i po ok. 2 km jest skocznia po prawej. Jest wielki parking (niestety w słońcu) i możesz chodzić po skoczni ile tylko chcesz - za darmo :D . Widoki z góry, z tarasu przy szatni - niezapomniane! W tym roku znów tam jedziemy, tym bardziej, że od następnego roku będzie przebudowa i skocznia się zmieni. A do tego po prawo powstały już dwie mniejsze skocznie, które razem z mamutem i jeszcze 5 innymi w 2017 stworzą Planica Ski Center.

O Bledzie i Vintgar jest trochę na forum i właśnie w oparciu o te informacje planuję swój pobyt w tych miejscach. Wszystkie są w odległości kilkunastu kilometrów i przy dobrej organizacji do zwiedzenia nawet w jeden dzień.

Jeśli masz jeszcze pytania, to śmiało.
Ostatnio edytowano 04.05.2012 10:08 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.05.2012 10:06

ewald napisał(a):Na Krk to tylko na Zagrzeb.Mija się Zagrzeb bokiem.

A podaj mi chociaż jeden argument za Zagrzebiem!

Ani bliżej, ani taniej, ani zwiedzić tam za bardzo nie ma co, no i korki w Macelj prawie pewne!

No, chyba że ktoś przez Węgry jedzie.
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone