Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze
napisał(a) walazz » 22.07.2024 05:24
Marlowe1994 napisał(a):Panie walazz, zacząłeś 10 lat temu pisać na forum, od narzekania na Cro. Co cię pchało tam aż 4 razy, toć to nie ma sensu.
Pozdrav.
Kiedyś to było moje marzenie. Miałem inną sytuację finansowa. Kiedys to byl dla mnie challenge. Raz koledze sie samochod zepsuł przed wyjazdem, gdy mialem drugi wyjazd oplacony w 2016 to dowiedzialem sie ze mam nowotwor w kosci, skonczylo sie dobrze bo byl lagodny i po operacji na nastepny rok postanowilem ze sie nie dam, tak jak przetrwalem te najgorsze 6mc w moim zyciu tak i w koncu pojade. Pojechalem. Udalo sie. Oczywiscie nie tylko do Cro jezdzilem ale to bylo 1/2 moich kierunkow od 2016. Juz nie mam takiego parcia na Cro, widziałem co chciałem, zaczely mi przeszkadzac niektore rzeczy. Nic wielkiego powiedziec ze ja juz sie zmeczylem. Dla kogos kto nie byl to uwazam ze mega atrakcyjny kierunek.
Dla mnie coraz wieksza role odgrywa sam wypoczynek czyli lecac samolotem, wakacje zaczynaja sie od otworzenia piwa na lotnisku. Lecac do Grecji, Turcji, Egiptu, Tunezji - pewniak ze do morza blizej jest, plaza jest wygoniejsza. Poza tym dochodze do wniosku ze od 2017r kiedy bylem to zmienil sie klimat. Jest znacznie gorecej, sa fale upalow. Dlatego tez raczej bede szedl w kierunku zmiany terminu urlopu na wrzesien. W tym roku bylem na taki spontaniczny wyjazd na Cypr samemu organizowany i bylo mega mega mega. Mega fajnie bo w kwietniu wszystko kwitnęło, bylo cieplo ale nie goraco. Mozna sie kapac w morzu bez problemu, na pewno lepiej niz w Cro gdy jest Bura. Bylo znacznie taniej niz w Cro. Bylo bardziej egzotycznie.
Moze mi przejdzie, nie napisalem ze nie pojade juz do Cro. Po prostu jestem zmeczony. Jak pomysle o tych biedakach ktorzy jezdza tam pod namiot to w ogole jest mi ich zal tak na patelni sie meczyc po tak dalekiej podrozy...............