Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze
napisał(a) marekkowalak » 19.08.2024 18:00
boboo napisał(a):marekkowalak napisał(a):(...) Onamatopei i innych środków stylistycznych możesz używać. pisząc komiksy albo wiersze - na forum obowiązuje poprawny język polski. I mieszkanie w Niemczech (co z wyższością podkreślasz od dawna, (...)
On
omatopeja. On
o...
Nie on
amatopeja. To tak gwoli ścisłości, cytowanego punktu regulaminu i poprawności językowej.
(w "ping-ponga" można długo grać)
Fakt, moja literówka - do której potrafię się przyznać, w odróżnieniu od niektórych. No, ale ja mieszkam w Polsce i nie uważam się za lepszego od pozostałych 38 milionów, więc mi łatwiej.
I poproszę o wskazanie podkreślonej "wyższości".
Wszystkie posty użytkownika "boboo" od początku bytności na tym forum - ich treść, ton wypowiedzi itd. Nie ja pierwszy to zauważyłem i m.in. za to dostałeś słusznego bana. I to od osoby, która poza Januszem odwalała największą i najlepszą robotę na tym forum.
No i jak zwykle - brak odpowiedzi na "serbsko-chorwacko-bośniackie" pytanie.
A tu nie mam pojęcia, o co ci chodzi (nie po raz pierwszy zresztą, czytając twoje wypociny). Chorwację zjeździłem całą, Serbię i BiH w większości i raczej nie mam większych problemów w odróżnianiu Serbów od Chorwatów i Boszniaków. Nie widzę też specjalnego powodu, dla którego miałbym ich odróżniać, tak samo jak Polaków od Czechów, Słowaków czy innych. Odróżniam ludzi po tym, jak się zachowują, jaki mają charakter i jak traktują mnie i innych, a nie po narodowości, religii, rasie czy jeszcze tam czymś.
Jedyna narodowość, której nie cierpię, to Ruscy.
A, i jeszcze niektórzy Niemcy - ale tylko ci, którzy na siłę wywyższają się nad innymi (80 lat temu też tam była taka moda i średnio się to skończyło).