Habanero napisał(a):(...) Ważne, żeby nie mieć potem bólu d..., że ktoś inny wydał mniej (...)
majeczka napisał(a):...no cóż, my za nasz apartament nie zapłaciliśmy niewyobrażalnej kwoty.
Od dobrych kilku lat jeździmy m/in na Korčulę.
Gościliśmy naszych przyjaciół z Chorwacji również u nas, w Polsce.
Nie kupujemy wina, rakiji, tego raczej mamy tam pod dostatkiem.
Uwielbiamy wspólnie się spotkać, porozmawiać, poplotkować i poplażować oraz cieszyć się wzajemną obecnością.
marekkowalak napisał(a):Te 3000 za dojazd to chyba Hummerem!
Wystarczy auto z LPG i spokojnie paliwo plus winiety plus bramki zamkniesz w 1500, góra 1700.
marekkowalak napisał(a):kaeres napisał(a):
Jest to wątek z komentarzem więc komentuję.
522zł/120€ dziennie ZE WSZYSTKIM (droga-winiety, paliwo...noclegi...wyżywienie...).
Mało prawdopodobne. Chyba, że na 1 os
Winiety, bramki i paliwo to okolice 3000zł, noclegi z 4000zł...i utrzymanie się na miejscu za 30€ dziennie/ na dwóch ??
Jakieś ubezpieczenie, zakupy przed, itp....
No nie składa mi się to.
Te 3000 za dojazd to chyba Hummerem!
Wystarczy auto z LPG i spokojnie paliwo plus winiety plus bramki zamkniesz w 1500, góra 1700.
kostef napisał(a):
Żaden współczesny samochód (WSPÓŁCZESNY!) nie ma możliwości (racjonalnej i sensownej ekonomicznie) instalacji LPG.
Znaczy: Majeczka była tam wirtualniekaeres napisał(a):No to w kwestii ile kosztuje urlop w Chorwacji Wasze doświadczenia nie mają żadnego przekładu na rzeczywistość
Życie różne scenariusze pisze...Trajgul napisał(a):Przytaczasz Hummera oraz auto z LPG. Nie znam nikogo kto ma jedno lub drugie
W jakich godzinach?Habanero napisał(a):(...) Wracaliśmy Jadranką od Zadaru do Senj i potem Ostarije , pięknie
boboo napisał(a):W jakich godzinach?Habanero napisał(a):(...) Wracaliśmy Jadranką od Zadaru do Senj i potem Ostarije , pięknie
...
kostef napisał(a):Żaden współczesny samochód (WSPÓŁCZESNY!) nie ma możliwości (racjonalnej i sensownej ekonomicznie) instalacji LPG.
Ale ok - jest Dacia Duster czy Clio, lub po prostu dotrysk benzyny, ale czy ma to sens? Odkładając to na drugą strone - nikt specjalnie nie kupi auta na LPG tylko po to by jechać na wakacje.
Nie mniej jednak, ja jechałem dieslem i paliwo kosztowało niecałe 1300zł. (6,2l/100km)
Nie napiszę, że polecam, bo...Habanero napisał(a):(...) Zazdroszczę Ci tych widoków przy wschodzie słońca (...)
boboo napisał(a):Tak na marginesie: jaki procent czytelników zrozumie wyrażenie: "nie napiszę, że polecam" i nie zinterpretuje tego jako "odradzam"? oraz...
jaki procent czytelników dostrzega różnicę między "nie polecam" a "odradzam"?
marekkowalak napisał(a):kostef napisał(a):
Żaden współczesny samochód (WSPÓŁCZESNY!) nie ma możliwości (racjonalnej i sensownej ekonomicznie) instalacji LPG.
Że co???
Pogadaj może z pierwszym lepszym taksówkarzem, to cię uświadomi.... Oni montują LPG nawet w hybrydach.
Oprócz elektryków, ogromna większość produkowanych samochodów ma możliwość założenia instalacji LPG - tylko oczywiście nie takiej z lat 90-tych, skręcanych drutem u szwagra za stodołą i regulowanych śrubami, a instalacji najnowszych generacji, w pełni skomputeryzowanych i w niczym nie zmieniających osiągów auta. Mało tego, są nawet instalacje fazy ciekłej, w których auta praktycznie nie potrzebują benzyny.
Sąsiad ma benzynową Corollę z 2022 r. i już montuje gaz.
te kiero napisał(a):labusm napisał(a):2 osoby dorosłe - Promajna 12-20.07
8 noclegów = 1550E = 6800zł
Nocleg chyba drogi, ale najęty dosłownie na ostatnią chwilę, za to w miarę przyzwoity standard, blisko plaży.
~97Eur/os noc, to taka cena - moim zdaniem - mocno hotelowa, dałbym tyle ale z dobrym śniadaniem.
Mi chodzi po głowie nowoczesny App w Mandre za ~60Eur/os noc, ale jakoś mi się to nie spina w różnych aspektach mojego postrzegania noclegu w Cro (i ogólnie).
Do wyjazdu jeszcze daleko, więc jest czas na decyzję.