Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

rozmowy telefoniczne

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arci59
Odkrywca
rozmowy telefoniczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) arci59 » 12.05.2004 13:39

witam : jak wygląda możliwość rozmów telefonicznych z Chorwcji do Polski,czy kupuje się kartę tak jak u nas i jakie są ceny połączeń i gdzie mozna taka kartę zakupić ?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.05.2004 13:54

Kartę kupuje sie na poczcie.Nie ma z tym żadnych problemów.
Co do cen - nie znam.

Mnie by bardziej interesowały ceny smsów wyysłanych z HR z komórki!!!!!!!!
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 12.05.2004 22:21

Mając telefon w sieci Plus Gsm płacimy następująco:
HTmobile oraz VIPnet sms wysłany kosztuje 89 gr
stawek pozostałych operatorów nie znam
pozdrawiam
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 12.05.2004 22:22

szczegółowy cennik połączeń znajduje się tutaj: http://w3.plusgsm.pl/roam2/roam2.asp?co ... 4&kraj=629
gladiatrix_24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gladiatrix_24 » 13.05.2004 10:14

w zeszlym roku w jednej z sieci chorwackich bylo tak, ze w okreslonych godzinach chyba jednej dokladnie - cos ok 17 bodajze, cena smsa wynosila 50% normalnej ceny i to bylo nie wiele wiecej niz sms w naszym kraju - cos ok 50 groszy, nie pamietam tylko jaka to byla siec ale reklam przy drodze bylo full mowiacych wlasnie o tym wiec jesli sie sytuacja powtorzy na pewno reklamy takze beda

pozdrawiam
arten
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arten » 13.05.2004 17:27

Mam taki sposób:Przy wjeździe do Cro ustaw komórkę na automatyczne logowanie do sieci- i zaloguje ci się .Bedzie to najdroższa sieć.Potem przejdź do ręcznego wyszukiwania i te pozostałe 1 lub 2 będą na pewno tańsze.
pop3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pop3 » 13.05.2004 21:09

ten najdrozszy operator to chyba VIP
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 13.05.2004 22:36

arten napisał(a):Mam taki sposób:Przy wjeździe do Cro ustaw komórkę na automatyczne logowanie do sieci- i zaloguje ci się .Bedzie to najdroższa sieć.Potem przejdź do ręcznego wyszukiwania i te pozostałe 1 lub 2 będą na pewno tańsze.

niekoniecznie jest to najlepszy sposób, przy ustawieniu "automatyczny wybór sieci" logujesz się do operatora z najmocniejszym sygnałem w danym miejscu, nie musi być najtańszy
pozdrawiam
arci59
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arci59 » 14.05.2004 07:37

yeoz napisał(a):
arten napisał(a):Mam taki sposób:Przy wjeździe do Cro ustaw komórkę na automatyczne logowanie do sieci- i zaloguje ci się .Bedzie to najdroższa sieć.Potem przejdź do ręcznego wyszukiwania i te pozostałe 1 lub 2 będą na pewno tańsze.

niekoniecznie jest to najlepszy sposób, przy ustawieniu "automatyczny wybór sieci" logujesz się do operatora z najmocniejszym sygnałem w danym miejscu, nie musi być najtańszy
pozdrawiam

komórki rozumiem mam cennik ale jak to wygląda ze stacjonarnymi telefonami??? :?
arten
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arten » 15.05.2004 22:39

yeoz napisał(a):

pozdrawiam

Drogi yeoz przeczytaj posta jeszcze raz .Właśnie napisałem w nim ,że operator z najmocniejszym sygnałem jest najdroższy a nie najtańszy
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 16.05.2004 09:54

arten napisał(a):
yeoz napisał(a):

pozdrawiam

Drogi yeoz przeczytaj posta jeszcze raz .Właśnie napisałem w nim ,że operator z najmocniejszym sygnałem jest najdroższy a nie najtańszy

źle się wyraziłem, chodziło mi o to że to jest zły sposób, bo nijak się ma zasięg operatora do cen jego usług, więc to że dany operator pojawi się u ciebie na telefonie nie świadczy o tym że jest najdroższy czy też najtańszy... znaczy tyle że ma najsilniejszy sygnał w danym miejscu
pozdrawiam :)
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 16.05.2004 10:52

arci59 napisał(a):witam : jak wygląda możliwość rozmów telefonicznych z Chorwcji do Polski,czy kupuje się kartę tak jak u nas i jakie są ceny połączeń i gdzie mozna taka kartę zakupić ?

Ja korzystalem w zeszlym roku z roamingu Idei w Chorwacji... nie mam juz rachunkow ale koszt minuty polaczenia wraz z oplatami (narzutami) roamingowymi wyniosla cos ok 2,6pln (chyba)- i jeszcze jedno- bardziej sie oplaca dzwonic do Polski niz odbierac polacznia.

Piotr
arten
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arten » 16.05.2004 15:50

"źle się wyraziłem, chodziło mi o to że to jest zły sposób, bo nijak się ma zasięg operatora do cen jego usług, więc to że dany operator pojawi się u ciebie na telefonie nie świadczy o tym że jest najdroższy czy też najtańszy... znaczy tyle że ma najsilniejszy sygnał w danym miejscu
pozdrawiam "
Otóż właśnie tak się składa (sprawdzone w Cro) ,że ma.Akurat ta sieć która ma najsilniejszy sygnał była też najdroższą.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne