Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 01.09.2014 12:59

Witam Wszystkich serdecznie. Choć pisząc o Krku pewnie dużo nas nie będzie :wink:

Czytając te forum, nigdy nie sądziłam, że napiszę coś własnego. Fajnie było czytać relacje innych, ale ja nigdy na nic nie mam czasu więc logowanie się i tp. nie dla mnie. Jednak tegoroczne, deszczowe relacje z Krk, zmusiły mnie do pokazania, że ta wyspa naprawdę da się lubić. Mam nadzieję, że będzie też zachętą dla osób, które jeżdżą ze swoimi czworonogami.
Od trzech lat wakacje są pod dyktando naszej czworonożnej przyjaciółki . Miał być to pies (ale w miocie urodziły się same dziewczyny, pozdrawiam hodowcę Pana Michała), naszego syna. No jak zwykle rzeczywistość okazała się nieco inna –teraz jest to pies rodziców, a zwłaszcza mój.
Plan Chorwacji pojawił się w ubiegłym roku z inicjatywy męża. Ale tu ja wariatka, zaoponowałam – jak to, tak daleko, a ja mogę tylko 8 dni wolnego wygospodarować, te tłumy – bo w sezonie i w ogóle nie chcę jechać tam gdzie większość znajomych. No mówię wariatka…
A poniżej tytułowa bohaterka, jak zwykle gotowa do podróży (choć zdjęcie zimowe)
Czogori2.jpg
Ostatnio edytowano 02.09.2014 12:56 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 3 razy
mysza73
Weteran
Re: Rozmarynowo, laurowy Krk na cztery łapy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 01.09.2014 13:01

Się melduję :P .
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 01.09.2014 13:04

mysza73 napisał(a):Się melduję :P .

Oj Myszko, witam serdecznie :oops: :lol:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 01.09.2014 13:07

Pod koniec ubiegłego roku w mojej głowie, jednak zaczęła coraz częściej kiełkować Chorwacja. Gdy trafiłam na te forum, nie było już innej możliwości, choć tym razem mąż zachowywał rezerwę, praktycznie do końca nie wierząc, że jednak pojedziemy. Wybór padł na Krk, bo blisko (około 1300km , zazdroszczę tym, którzy mają tyle km na Dalmację), bo wyspa, ale jest most, bo relacja Pitera i jeszcze kilka innych. Choć opinie o Krk, były rożne ja postanowiłam spróbować. Nie miałam wielkich oczekiwań, choć może ten pierwszy raz jest jakimś wyznacznikiem czy zechcesz wrócić do Chorwacji czy nie. Najważniejsze, abyśmy mogli ten czas spędzić wspólnie.
Postaram się tez zamieścić trochę zdjęć, choć ich liczba jest mocno ograniczona ze względu na „ochronę danych osobowych „ ;-))). Moi Panowie od razu zastrzegli, ze ok mogę zamieścić zdjęcia ale te bez nich. No cóż, zgoda w rodzinie ważniejsza.
W styczniu zarezerwowałam noclegi – priorytet oczywiście bliskość plaży dla psów. Ulica Vlade Tomasića i wybrana kwatera, miała to wszystko czego oczekiwałam, blisko morza, tej no właśnie plaży ;-), z dala od centrum ale nie za daleko, choć cena - no trochę drogo. Ale zaliczka poszła i zostało tylko czekać.
Tydzień przed zaczęłam się pakować i o dziwo wreszcie mój małż ocknął się i zobaczył, że to nie przelewki i jedziemy. Także stos rzeczy do zabrania na stole do ping ponga na strychu rósł i rósł choć starałam się ograniczać.
Zaczęło się niezbyt fajnie – dzień przed awaria naszego rodzinnego auta (piątek) i opcja czekania do poniedziałku na części. Wyjazd we wtorek wcale mi się nie uśmiechał, więc z oporami reszty drużyny – jedziemy moim samochodem. No cóż, Fiat Idea (dobry do pracy i parkowania) do dużych nie należy i chyba tylko cudem udało nam się zapakować.
No, a teraz opcja wklej zdjęcie muszę przećwiczyć.
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 01.09.2014 13:56

Jestem i chętnie poczytam:)
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 09:49

Hej,
nie wiem co robię nie tak, przy wklejaniu zdjęć ale dostaję informację, że nie mogę jeszcze umieszczać linków bo funkcja jest dostępna dla użytkowników z dłuższym stażem. Ponoć po 3 postach można?
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 09:51

loverosa napisał(a):Jestem i chętnie poczytam:)

Loverosa, miło mi bardzo. :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.09.2014 11:00

No to jestem i ja :papa:

A co do wklejania zdjęć:
Jak piszesz nowy post to na dole jest tam taki przycisk "Dodaj zdjęcia lub załącznik", i wstawiasz zdjęcia prosto ze swojego dysku, może spróbuj tak.
Tylko najpierw pozmniejszaj je do 800x600 px.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 02.09.2014 11:19

SYLWKA_2014 napisał(a):Witam Wszystkich serdecznie. Choć pisząc o Krku pewnie dużo nas nie będzie :wink:

Ja będę na pewno.. ;)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.09.2014 11:20

No ... widzę, że pierwsza próba była udana, tylko użyj teraz przycisku "Wstaw w aktualnym wierszu posta", dużo lepiej to wtedy wychodzi.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 11:23

Piter_M napisał(a):No to jestem i ja :papa:

A co do wklejania zdjęć:
Jak piszesz nowy post to na dole jest tam taki przycisk "Dodaj zdjęcia lub załącznik", i wstawiasz zdjęcia prosto ze swojego dysku, może spróbuj tak.
Tylko najpierw pozmniejszaj je do 800x600 px.

No i co ja bym bez Ciebie zrobiła. Dzięki - działa, teraz wreszcie dołożę zdjęcia :idea:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 11:24

razpol napisał(a):
SYLWKA_2014 napisał(a):Witam Wszystkich serdecznie. Choć pisząc o Krku pewnie dużo nas nie będzie :wink:

Ja będę na pewno.. ;)

zapraszam :oops: :D
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 13:24

Nie będę zanudzać Was opisem trasy przez Słowację/Węgry (bo chyba każdy już to zna), nocleg tranzytowy na Węgrzech.
Pierwsze zdjęcia z naszej miejscówki:

KRK1.jpg
widok na marinę w Krk
plaża dla psów.jpg
zatoczka z plażą dla psów
apartman.jpg
nasz apartman
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2014 13:33

Załączniki są :wink: więc jestem :lol:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 13:34

Janusz Bajcer napisał(a):Załączniki są :wink: więc jestem :lol:

No są, są zapraszam serdecznie, jest mi baardzo miło.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone