Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 08.09.2014 14:47

SYLWKA_2014 napisał(a):Niespodzianka, nie jedziemy tylko idziemy czy ktoś wie jaka to plaża?
CAM00421.jpg

Nie, no nie uwierzę, że nikt (nawet "Krk-owe Wygi) nie wiedzą co to za plaża/zatoka??????
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.09.2014 15:44

SYLWKA_2014 napisał(a):Nie, no nie uwierzę, że nikt (nawet "Krk-owe Wygi) nie wiedzą co to za plaża/zatoka??????

Wedle mnie, to zatoczka położona pomiędzy hotelami a kempingiem FKK. Nie jestem pewny czy ma jakąś nazwę.
Ja nie wiem. :(
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 08.09.2014 16:33

woka napisał(a):
SYLWKA_2014 napisał(a):Nie, no nie uwierzę, że nikt (nawet "Krk-owe Wygi) nie wiedzą co to za plaża/zatoka??????

Wedle mnie, to zatoczka położona pomiędzy hotelami a kempingiem FKK. Nie jestem pewny czy ma jakąś nazwę.
Ja nie wiem. :(

:( Woka, a tak na Ciebie liczyłam.
Podpowiem trochę dalej (z buta - z Krk to ładny kawałek) - w stronę Vrh.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.09.2014 19:52

SYLWKA_2014 napisał(a): :( Woka, a tak na Ciebie liczyłam.
Podpowiem trochę dalej (z buta - z Krk to ładny kawałek) - w stronę Vrh.

Tylko mnie nie przeceniaj. W nazwach to ja jestem słabiutki. Nigdy na to nie zwracałem uwagi i nadal nie zwracam. Mogę np. coś odpowiedzieć, wytłumaczyć w oparciu o wyróżniające się obiekty ale aby fachowo po nazewnictwie to już nie. Nazwy plaż, zatok, zatoczek ,.. 8O to nie dla mnie.

W stronę Vrh - powiadasz. Toć to po zachodniej stronie miasta. Najgorsza z możliwych - byłem raz, tak nudów, ......... dzicz, nic nie zagospodarowane, maleńka plażyczka FKK, .... To nie w moim guście. Może za wygodny jestem ale już lata nie te .....
Taki starszy pan co woli spokojnie i godnie ( cokolwiek to znaczy).

PS
nie ociągaj się. CDN ....
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.09.2014 09:35

Cudna ta Wasza sunia :)
Czekam na ciąg dalszy :D
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 09.09.2014 19:04

agata26061 napisał(a):Cudna ta Wasza sunia :)
Czekam na ciąg dalszy :D

Witam Agatko, myślałam że nikt tego nie czyta więc sobie odpuściłam. Ale mam teraz motywację żeby dokończyć. Czogori dziękuje za komplement :D
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 09.09.2014 19:44

Ok, nie będę Was męczyć co to za zatoczka. Choć droga do niej była drogą przez mękę. Chłopacy chcieli jechać na szlak do Baśki, a ja nie za bardzo więc się podzieliliśmy. Ruszyłyśmy rano spod naszej kwatery, bo na mapie wydawało mi się wcale nie tak daleko. Okazało się, że było sporo ponad 7km (trudno mi nawet ocenić ile), szłyśmy i szłyśmy i szłyśmy taką trasą, że moja psina wymiękała i szukała tylko cienia. Wokół zaczęły się same gaje oliwne, a jak na płocie jednej z zagrody zobaczyłam stertę świeżo oprawionych skór owczych (nie wspomnę o zapachu) to dostałam takiego speeda, że hej. Dwie 1,5l butelki wody też jakoś zaczęły być szybko lekkie, ale gdy wreszcie zobaczyłam Jadran nie było odwrotu. Plaża nie jest może jakaś wybitna, ale ja lubię takie klimaty - dzicz i plażyczka cała dla nas.

CAM00413.jpg

CAM00415.jpg

DSCN3974.jpg

DSCN3968.jpg

DSCN3971.jpg

DSCN3997.jpg
i rozwiązanie zagadki:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 09.09.2014 20:14

Nasza trasa była na hardkorowo. Ale jeśli ktoś chce do zatoki dojść, jest trochę łatwiejszy sposób. Za Vrh dojeżdżamy (N 45°01'49.65" E 14°31'35.73") do agroturystyki Dvori SvJurja (fajne zdjęcia mają na tripadvisor-Agroturizam Dvori_Sv_Jurja-Vrh_Krk) serwującej świetną jagnięcinę. Możemy zostawić samochód po lewej stronie i mamy dwa razy drogowskazy po 10min (chyba trochę dłużej ;-)). Albo jechać jeszcze trochę dalej, wokół są same gaje oliwne i spokojnie na poboczu (byle nie za daleko od drugiej tabliczki bo droga mocno się zwęża i jednak schodzi nieco w dół) można postawić auto, ale droga mocno szutrowa.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.09.2014 20:29

SYLWKA_2014 napisał(a):... dzicz i plażyczka cała dla nas.

Na zdjęciu widzę "pływadła" więc jednak nie jest "cała dla nas". Chyba, że to zdjęcie innej zatoczki.
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone