Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2014 13:03

SYLWKA_2014 napisał(a):
Agniesiu, nie aż tak daleko :lol: . Mieszkaliśmy prawie na przeciwko na Vlade Tomašića 45. Chyba zmylił Cię opis jednego ze zdjęć :oops:

Aaaaaaaaaa, jak tak to spoko :mrgreen: ,
właśnie mi ten apartman jakiś taki znajomy, my na Dobrinjskej mieszkaliśmy :wink: .
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 13:12

Kasia i Krzyś napisał(a):Dużo Krk w tym roku na forum.
Na razie mnie nie przekonała ta wyspa, ale może Tobie się uda :wink:

Jak inne Cię nie przekonały, to ja też mam znikome szanse :lol:
Ja tylko twierdzę, że warto poznać. My jadąc w jakieś miejsce w pierwszej chwili też mówiliśmy nie/ nie za bardzo, a okazywało się że trzeba wiedzieć gdzie skręcić i otwierał się raj. Na Krku, też jest sporo takich miejsc. Pojechałam tam też trochę na przekór opiniom i nie zawiodłam się, chyba że mało wybredna jestem?
Też mam swoje priorytety przy wyborze miejsca, jakbym miała pokonać ponad 100 stopni w górę z moją astmą (choć góry uwielbiam ale mierzę siły na zamiary;-), to mowy nie ma. Oczywiście ten kto był 11 razy w Chorwacji powie, że woli to i to, ale czy to był czas stracony? Przynajmniej w przyszłym roku nie będzie miał dylematu gdzie jechać
Ja na ludzi i świat jestem otwarta jak Zus na nasze składki :lol: :papa:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 13:18

mysza73 napisał(a):
SYLWKA_2014 napisał(a):
Agniesiu, nie aż tak daleko :lol: . Mieszkaliśmy prawie na przeciwko na Vlade Tomašića 45. Chyba zmylił Cię opis jednego ze zdjęć :oops:

właśnie mi ten apartman jakiś taki znajomy, my na Dobrinjskej mieszkaliśmy :wink: .

Prawie po sąsiedzku :lol: , pewnie Tomašića czasem na plażę przechodziliście. Szkoda, że nie w naszym terminie, bo byłabyś zadowolona z pogody i może byśmy się nawet poznały.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2014 13:29

SYLWKA_2014 napisał(a):
mysza73 napisał(a):
SYLWKA_2014 napisał(a):

Prawie po sąsiedzku :lol: , pewnie Tomašića czasem na plażę przechodziliście. Szkoda, że nie w naszym terminie, bo byłabyś zadowolona z pogody i może byśmy się nawet poznały.

No właśnie, szkoda :roll: .
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 14:15

SYLWKA_2014 napisał(a):

Jak inne Cię nie przekonały, to ja też mam znikome szanse :lol:
Ja tylko twierdzę, że warto poznać. My jadąc w jakieś miejsce w pierwszej chwili też mówiliśmy nie/ nie za bardzo, a okazywało się że trzeba wiedzieć gdzie skręcić i otwierał się raj. Na Krku, też jest sporo takich miejsc. Pojechałam tam też trochę na przekór opiniom i nie zawiodłam się, chyba że mało wybredna jestem?
Też mam swoje priorytety przy wyborze miejsca, jakbym miała pokonać ponad 100 stopni w górę z moją astmą (choć góry uwielbiam ale mierzę siły na zamiary;-), to mowy nie ma. Oczywiście ten kto był 11 razy w Chorwacji powie, że woli to i to, ale czy to był czas stracony? Przynajmniej w przyszłym roku nie będzie miał dylematu gdzie jechać
Ja na ludzi i świat jestem otwarta jak Zus na nasze składki :lol: :papa:

Nie wiem czy tak brzydko tam jest?

czy jest brzydko.jpg
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.09.2014 14:46

Jest bardzo ładnie. :) Panorama z niebieskiego szlaku również. ;)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.09.2014 17:16

SYLWKA_2014 napisał(a): Mieszkaliśmy prawie na przeciwko na Vlade Tomašića 45.

...... i nie mieliśmy widoku na otwarte morze. :wink:
( u mnie brak tego widoku dyskwalifikuje lokum).
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.09.2014 17:29

I tak powinno być.
Byłoby tragedią jakby wszyscy .... tylko KRK. :wink:
Moim zdaniem i z moich wieloletnich obserwacji - za dużo osób ją polubiło. Warunki w sezonie to "prawie koszmar", stanowczo za dużo osób. ( potwierdzi to chyba każdy który tam był)
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 03.09.2014 18:17

woka napisał(a):

I tak powinno być.
Byłoby tragedią jakby wszyscy .... tylko KRK. :wink:
Moim zdaniem i z moich wieloletnich obserwacji - za dużo osób ją polubiło. Warunki w sezonie to "prawie koszmar", stanowczo za dużo osób. ( potwierdzi to chyba każdy który tam był)

chyba właśnie te tłumy lekko mnie zniechęcają
wiadomo, że można trafić też na takie "odludne" plaże, ale w sumie te najbardziej oblegane też by się chciało "zaliczyć", bo piękne są niektóre
nie mówię "nie" Krk, bo kiedyś byłam też przeciwko Pagowi, a jednak spędziliśmy tam fajny urlop :wink:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 18:55

No dobrze ... Pańcia gdzie dziś jedziemy????
CAM00158.jpg
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 19:01

Niespodzianka, nie jedziemy tylko idziemy czy ktoś wie jaka to plaża?
CAM00421.jpg
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 19:10

To jest to nogi w wodzie, a głowa w cieniu :D, psica też zadowolona, bo po takiej trasie ma odpoczynek w odpowiednich warunkach - cień i zero ludzia na plaży. Warto było? Na 6 godzin tam spędzonych tylko jedna Niemka podpłynęła na chwilowy rekonesans - zresztą w stroju Ewy, więc jakaś taka bliska naturze :lol: .
CAM00427.jpg
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 03.09.2014 20:00

Kasia i Krzyś napisał(a):.... chyba właśnie te tłumy lekko mnie zniechęcają....

Trzeba :wink: jeździć na KRK od lat a wszelki tłum jest ..... i go nie ma. :wink: :D
Dla mnie, jak chcę to jest tłum ( idę do tego tłumu), ..... jak chcę to tłum znika, jestem sam na plaży ( mam takie miejsca). Ot i wsio.
Denerwuje mnie tylko późne popołudnie jak ci co "wpadli" ( z reguły do Baski) -wyjeżdżają z wyspy. Do mostu czasem kolejka z 5 km ( winę nie można przypisać bramce na moście ponieważ wyjazd jest bezpłatny).
KRK to bardzo popularna wyspa dla osób z zachodu. Polacy polubili Dalmację. :wink:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 20:51

woka napisał(a):
Kasia i Krzyś napisał(a):.... chyba właśnie te tłumy lekko mnie zniechęcają....

Trzeba :wink: jeździć na KRK od lat a wszelki tłum jest ..... i go nie ma. :wink: :D
Dla mnie, jak chcę to jest tłum ( idę do tego tłumu), ..... jak chcę to tłum znika, jestem sam na plaży ( mam takie miejsca). Ot i wsio.
Denerwuje mnie tylko późne popołudnie jak ci co "wpadli" ( z reguły do Baski) -wyjeżdżają z wyspy. Do mostu czasem kolejka z 5 km ( winę nie można przypisać bramce na moście ponieważ wyjazd jest bezpłatny).
KRK to bardzo popularna wyspa dla osób z zachodu. Polacy polubili Dalmację. :wink:

Jasne Woka, zgadzam się w 100%, choć jak ktoś chce i w pierwszym roku odkryje to co dla niego jest wartością.
Ja gdybym tam tylko wpadła, a jeszcze w sezonie - powiedziałabym nigdy więcej.
Napisałam - nie polecam miasta Krk w sezonie, zwłaszcza na pierwszy raz (chyba że ktoś lubi tłumy i gwar - moja Teściowa byłaby zachwycona). Przecież planując wakacje mamy jakieś oczekiwania i szukamy miejsca, które je choć w jakimś stopniu spełni. My jeździmy w czerwcu, ponieważ chcemy odpocząć (od gonitwy, zgiełku), zdajemy sobie też sprawę, że nie wszyscy są wielbicielami psów a w sezonie jest trudniej pogodzić nasze oczekiwania i mieć luz w określonych miejscach.
Ostatnio edytowano 08.09.2014 09:15 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 1 raz
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 08.09.2014 09:03

woka napisał(a):
SYLWKA_2014 napisał(a): Mieszkaliśmy prawie na przeciwko na Vlade Tomašića 45.

...... i nie mieliśmy widoku na otwarte morze. :wink:
( u mnie brak tego widoku dyskwalifikuje lokum).

Za to jak w znakomitej większości (miejscówek w Cro a na 100% w Krk) mieliśmy widok na zatokę. Napisałam na początku, priorytetem miała być bliskość plaży dla psów. W tym aspekcie mieszkanie zdało swój egzamin celująco (przynajmniej na Krk), nie mam żadnych zastrzeżeń do czystości, wyposażenia, w-fi, klimatyzacja, meble itp. gospodarz też taki jak trzeba - miły, był wtedy kiedy trzeba ale nie narzucający się, świetnie znający angielski. Tak jak pisałam jedynie parkowanie mogło trochę być bardziej komfortowe, ale nie nastręczało jakiegoś problemu - wystarczyło poprosić i gospodarz wystawił auto które stało przed nami, a jak my kogoś zastawiliśmy, zostawialiśmy u niego klucze i wszystko ok.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone