Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
doris_ka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris_ka » 02.09.2014 13:41

Jest Krk - jestem i ja. Zasiadam i czekam na ciąg dalszy :-)
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 13:48

doris_ka napisał(a):Jest Krk - jestem i ja. Zasiadam i czekam na ciąg dalszy :-)

Witam Doris, nie sądziłam że będę miała takie audytorium :lol: pozdrawiam serdecznie.
Postaram się coś jeszcze poskrobać, skoro nauczyliście mnie jak poradzić sobie ze zdjęciami.
Ostatnio edytowano 03.09.2014 14:50 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 1 raz
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 14:25

Plaża dla psów (wszędzie piszą, że jest to Koralj Beach, a mi na mapie bardzie pasuje na zatokę Valda Gara, w każdym bądź razie w lewo od hotelu Valmar) ma bardzo ładny kolor wody.
Jest nawet mała anegdotka - susząc się na słońcu na górze (na skałkach powyżej plaży) pod koniec pobytu słyszę, po polsku (a do tej pory Rodaków raczej słychać nie było, głownie Niemcy, Austriacy, Włosi) :
- Irenka, chodź szybko zrobię ci zdjęcie.
- Nie chodź dalej.
- Ale proszę Cię chodź.
- Nie idziemy dalej do plaży dla psów tam jest ładna woda. Ja tam chcę zdjęcie.
... i dalej to samo :lol: Pozdrawiam Panią Irenkę.

Fajnie było po prawie dwóch tygodniach znowu usłyszeć polski. Faktycznie dużo ludzi przychodziło tam robić sobie zdjęcia, niektórzy nawet bez czworonogów przychodzili tam się opalać. Tylko trochę smutno się robiło, jak panienki (te bez psów) krzyczały wniebogłosy jak pies zbliżał się do nich, a nie daj Boże otrząsał. Plaża w miarę fajna, kameralna, choć mogło by być trochę czyściej (wszystkie plaże w Krk były bardzo zadbane i często sprzątane, tu chyba trochę tego zabrakło). Ale dla mnie najważniejsze było, że na spokojnie mogliśmy tam być z psem i był prysznic do opłukania się i oczywiście sierściucha.
2a.jpg
1a.jpg
jescze raz plaża 2.jpg
jeszcze raz plaża.jpg
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.09.2014 20:16

Tak się tylko zastanawiam co ma wspólnego Krk z Czogori :?:
No chyba, że wasz pies nazywa się Czogori 8) :oczko_usmiech:
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 02.09.2014 20:22

Witam
Sam dopiero ,,zbieram się" (czytam i planuje gdzie kiedy itd.) do wyjazdu i najcenniejsze są dla mnie takie relacje , czyli osób , które jada pierwszy raz. Dlatego zasiadam
Pozdrawiam
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 20:48

Piter_M napisał(a):Tak się tylko zastanawiam co ma wspólnego Krk z Czogori :?:
No chyba, że wasz pies nazywa się Czogori 8) :oczko_usmiech:

Piotrze, jakbyś zgadł. Czogori - bo tak jak napisałam pies miał być syna, który jest entuzjastą gór (nie dość je już trochę szczytów z tatą zaliczył to sporo wie na ich temat). Miot miał być na literę C i mogliśmy sami wybrać imię, więc syn stwierdził że do tej małej królowej pasuje jak nic Czogori (w języku tybetańskim król gór) - od małego ustawiała towarzystwo.
A jak ktoś ma wątpliwości, że teraz to mój pies - fotka z poobiedniej drzemki (oczywiście wakacyjnej), królowa jak zwykle nie odstępuje mnie na krok :lol:
moja psica.jpg
Ostatnio edytowano 03.09.2014 08:47 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 2 razy
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 20:58

Roland90 napisał(a):Witam
Sam dopiero ,,zbieram się" (czytam i planuje gdzie kiedy itd.) do wyjazdu i najcenniejsze są dla mnie takie relacje , czyli osób , które jada pierwszy raz. Dlatego zasiadam
Pozdrawiam

Roland, witam serdecznie. Choć ja obiektywna raczej nie jestem, w każdym miejscu szukam tego co mi się spodoba i raczej ze wszystkich wakacji jestem zadowolona. Byłam zobaczyłam, czego żałować, że gdzieś może jest ładniej, ok w przyszłym roku tam pojadę :) Na Krk-u, podobało mi się i na pewno kiedyś tam wrócę, bo jeszcze kilka zakątków czeka na odkrycie. Nie bez znaczenia była naprawdę piękna pogoda (od połowy do końca czerwca). Gdybym miała bliżej, np na Dalmację pewnie ją bym wybrała, ale nie żałuję, może i Tobie się spodoba. Jest już trochę relacji z tej wyspy. Dziękuję za odwiedzenie mojej mini relacji.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 21:18

Trochę zdjęć z Krk-u, bo tu najczęściej jednak spędzaliśmy czas. Apartman był super (przestronny, dobrze wyposażony w miarę chłodny nie trzeba było odpalać klimy) , ale jak wstawiłeś samochód tuż pod, a reszta ustawiła się za tobą trzeba było prosić właściciela aby przestawił auta. Przed sezonem, nie ma problemu bo można zaparkować niedaleko na parkingach, ale nie chcę nawet sobie wyobrażać co tam się dzieje w sezonie. Na sezon miasta Krk nie polecam, im bliżej lipca - robiło się coraz tłoczniej. Przed sezonem, albo po to jest super miejscówka, sporo plaż, piękna starówka, dużo sklepów do uzupełnia zaopatrzenia (Konzum i Plodine), sklep rybny ze świeżymi rybami, w porcie można też bezpośrednio z kutra (ale mieli tylko te małe), do każdej miejscowości na wyspie blisko.
3a.jpg

3b.jpg

3c.jpg
oboje lubią pozować ;-))

-koralj-beach1.jpg
Ostatnio edytowano 02.09.2014 22:52 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 2 razy
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 21:51

Trzeba było być czujnym, bo na każdym kroku czaił się wróg :lol: A tak na serio, jak nie ucieka to nie goni, obwącha i idzie dalej. Na Krk-u sporo było kocurów, ale na szczęście widziałam ludzi dokarmiających je i nie były zabiedzone jak te, które były na niektórych relacjach.
wróg.jpg
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 22:11

Zdjęcia ze starówki

starówka4.jpg
starówka3.jpg
starówka1.jpg
starówka2.jpg
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 02.09.2014 22:35

O 5-6 rano, a tak zazwyczaj się budzę, nie było problemu aby przejść plażami (nie tylko tymi udostępnianymi dla psów). Muszę uprzedzić, że mój pies nie sika i nic innego nie robi do wody ani na plaży. To dobrze ułożona sunia i wszystko na komendę, tak samo jak jej pani :oops: :lol:

1a.jpg
1b.jpg
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 11:32

Wiedziałam, że pisząc o Krku-u wiele nas tu nie będzie.
ja.jpg

A tam nawet gołębie się kochają.
gołąbki.jpg
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 03.09.2014 12:11

Dużo Krk w tym roku na forum.
Na razie mnie nie przekonała ta wyspa, ale może Tobie się uda :wink:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2014 12:34

Obrazek
To Wy na tą plażę, musieliście przejść z jednego końca Krku, na drugi :? ,
a plażę znam, plażowaliśmy po tamtej stronie miasteczka :P ,
kolor wody rzeczywiście był cudny :P .
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 03.09.2014 12:56

mysza73 napisał(a):To Wy na tą plażę, musieliście przejść z jednego końca Krku, na drugi :? ,
a plażę znam, plażowaliśmy po tamtej stronie miasteczka :P ,
kolor wody rzeczywiście był cudny :P .

Agniesiu, nie aż tak daleko :lol: . Mieszkaliśmy prawie na przeciwko na Vlade Tomašića 45. Chyba zmylił Cię opis jednego ze zdjęć :oops:
Ostatnio edytowano 03.09.2014 12:59 przez SYLWKA_2014, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rozmarynowo-laurowy Krk z Czogori - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone