Serce w pasy napisał(a):Rox PU może załóż wątek pod tytułem Chorwacja poza sezonowo okiem przybysza bo fajnie się czyta Twoje spostrzeżenia tylko to nie w tym wątku.
Edit:
W związku z tym że Dżako zrobił nowy wątek z Twoich świetnych spostrzeżeń zmieniam swój post.
Rox_PU napisał(a):Zdecydowałam się na dołączenie się do forum ze względu na to, że z tym państwem jestem bardzo związana, a obecnie Chorwacja jest moim domem. Przez 8 lat rok rocznie spędzałam wakacje w Chorwacji, a w połowie września się tutaj przeprowadziłam. W ramach wymiany studiuję w Puli do końca roku akademickiego, do PL wracam tylko na chwilkę obronić licencjat, a potem znowu do HR. Studia magisterskie będę kontynuować w Chorwacji, bo gdzie jak nie tu kroatysta pałający miłością do tej małej ziemi z takim wielkim sercem i wielkimi problemami, może lepiej się wykształcić oraz żyć. Chciałam również pokazać państwu jak wygląda ta prawdziwa Hrvatska poz sezonem, gdyż pewnie niejednego "zakochanego" w Chorwacji może rozczarować. Przed rejestracją bardzo często przeglądałam croforum i muszę powiedzieć, że doskonale zgadzam się z Panią Kasią, która najlepiej zna przynajmniej te dalmatyńskie realia, a ja z kolei od tej drugiej, "północnej" - uh jak nie lubię tego określenia - strony HR, z Istrii, a dokładniej z Puli.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczy,
Roxana
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko