Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rovinji -Pakostane

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Rovinji -Pakostane

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.07.2010 14:54

Planuję w tym roku wypad 16 dniowy we wrześniu do Pakostane , ale ze względu że bardzo nam się podobało w zeszłym roku w Rovinji to postanowiliśmy jednak zajechać na stare śmieci na parę dni , dokładnie 4...no może 3.

Mam pytanie odnośnie trasy.

Planuję jechać z Rovinji do Pakostane trasą widokową 8 , nie autostradą.
Według map24 czas przejazdu trasą 8 - 7godz. 30 m natomiast autostradą 5 godz.

Czy warto się pchać na widokową 8 w tych rejonach ?
Czy ten czas przejazdu trasą widokową 8 według map24 jest realny czy będzie dłuższy?
Nie zamierzam zapier..... na złamanie karku , tylko gdzie nie gdzie stanąć popatrzeć , zrobić fotki i sruuuu dalej.

Czy dam radę przejechać tą trasę ? Czy umorduję się jak diabli (chodzi mi o trasę a nie moją kondycję , o nią póki co jestem spokojny ...odpukać) ? :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.07.2010 15:26

Dasz radę, spokojnie, ale jazda zgodna z przepisami, faktycznie będzie w granicach podanego czasu.
Jechałem, też we wrześniu, z Ninu, obok Zadaru, do Premantury, obok Puli, czyli podobny odcinek ok 8 godz, z obiadem. Na tej trasie osiągniecie średniej prędkości ok 50 km/h to już całkiem dobry wynik.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.07.2010 18:32

maciek1956 napisał(a):Dasz radę, spokojnie

Dziękuję maciek1956. :wink:
Jak by ktoś miał jeszcze jakieś porady lub sugestie to chętnie posłucham.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone