Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rovinij

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nuciak115
Plażowicz
Rovinij

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuciak115 » 11.07.2014 13:13

Witam serdecznie wszystkich.
Wybieram się z rodziną 2+2 do Rovinj,jedziemy w ciemno ale będziemy szukać apartamentu tuż przy lub blisko plaży a jednocześnie w takim miejscu żeby wieczorem spacerkiem do centrum się przemieścić.Może coś podpowiecie w jakim rejonie miasta szukać? (ulica/dzielnica/kierunek) Drugie pytanie: jakie są ceny apartamentów w Rovinj?
Trzecie pytanie dotyczy pogody,słyszałem że na istrii pogoda bywa zmienna,pomoć zdarza się nawet deszcz w lecie,prawda to??
Dzięki.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2014 13:17

nuciak115 napisał(a):Witam serdecznie wszystkich.

Trzecie pytanie dotyczy pogody,słyszałem że na istrii pogoda bywa zmienna,pomoć zdarza się nawet deszcz w lecie,prawda to??
Dzięki.

Cześć.

Pogody nikt Ci nie zagwarantuje ale...tym bym się nie martwił.
To nie Sopot. :wink:
No chyba, że jedziesz we wrześniu to już chłodniejsze ranki i wieczory.

:papa:
Mariusz_589
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_589 » 11.07.2014 14:48

Rovinj ju za 28 dni :D
Clis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Clis » 11.07.2014 14:55

Ale w Rovinju nie ma plaży w mieście. Ot taka ciekawostka, trzeba udać się gdzieś z boku miasta, najładniej koło hoteli na lewo od centrum. Jest tam fajna nie zbyt głęboka zatoka, dobra do nurkowania. Pozdrówki
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.07.2014 15:58

Clis napisał(a):Ale w Rovinju nie ma plaży w mieście. Ot taka ciekawostka, trzeba udać się gdzieś z boku miasta, najładniej koło hoteli na lewo od centrum. Jest tam fajna nie zbyt głęboka zatoka, dobra do nurkowania. Pozdrówki

Zgadzam się z tym.
Tu krótki mój opis plaż w tym rejonie istria-t39980.html#p1107371
nuciak115
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuciak115 » 12.07.2014 07:26

Clis napisał(a):Ale w Rovinju nie ma plaży w mieście. Ot taka ciekawostka, trzeba udać się gdzieś z boku miasta, najładniej koło hoteli na lewo od centrum. Jest tam fajna nie zbyt głęboka zatoka, dobra do nurkowania. Pozdrówki

Oj trochę mnie zmartwiłeś kolego :| . A może podpowiecie w którym miasteczku w okolicy Rovinj mogę znaleźć apartamenty przy plaży?
sandrzej1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandrzej1 » 12.07.2014 09:57

Nie jest tak źle z tą plażą w Rovinj. Byłem tam w zeszłym roku i teraz również tam się udaję za dwa tygodnie. Najlepsza jest plaża w lesie - parku nadmorskim wzdłuż ulicy Centener (lub w ulicach pobliskich). Do plaży przez ten park, w zależności od miejsca kwatery jest ok. 300-400 m, tak że nie jest żle. Plaże są ładne, żwirkowe, łagodne zejście , las oraz barki w tym lesie nad samym morzem. Do miasta (centrum) również nie jest daleko - ok. 2 km (20 min. marszu uliczkami Rovinj), blisko market Konzum oraz niedaleko Lidl i Merkator.
isik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) isik » 12.07.2014 21:35

Ja wróciłem z Rovinj w poniedziałek.Są plaże spokojnie,co ciekawe,duży wybór.Są betonowe,żwirkowe.Możesz położyć się w cieniu koło drzewa,lub na słońcu,do wyboru.Jest dzielnica z apartamentami,skąd blisko do plaży.Do miasta spacerkiem 20 minut.Miasto piękne,polecam.
nuciak115
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuciak115 » 12.07.2014 21:56

A jeszcze zapytam (dla mnie to dość istotne ze względu na dzieci) jak wygląda sprawa z sanitariatami na tych plażach?
Clis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Clis » 13.07.2014 10:37

Do "isik" i "sandrzej1", to co jest obok Rovinj to nie są plaże tylko zatoki gdzie można sobie popływać. Sanitariatów ZERO (tak było 2 lata temu). Rovinj jest wspaniałym miasteczkiem, ale nie piszcie ludziom głupot jakie to są piękne plaże, bo w mieście ich po prostu nie ma. Ja jechałem autem codziennie na parking koło parku, i nóżki nad wodę. Albo koło hoteli, lub dalej przez park (ok 15 min na nogach). Pozdrówki
sandrzej1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandrzej1 » 13.07.2014 11:26

Clis , to nie wiem gdzie ty byłeś? Sanitariaty na tych plażach o których wspomniałem są co jakieś 100 m. Ja pisałem o południowej części miasta i plażach: Cuvi i Skaraba. Jak również wspomniałem z okolic ul. Centener nie ma potrzeby nigdzie dojeżdżać samochodem - wystarczy 5 minutowy spacer ( no chyba że ktoś lubi jeździć to bardzo proszę). Jeśli chodzi o centrum miasta to faktycznie nie ma plaż, a te hotelowe są zatłoczone.
Clis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Clis » 13.07.2014 12:15

No to faktycznie chyba byliśmy gdzieś indziej ;) Ja tam sanitariatów, ani pryszniców nie widziałem (może nie zauważyłem). A z mojej kwatery (jedyna którą znalazłem wolną w pierwszej połowie sierpnia) lepiej było jechać pod park samochodem, bo było dość daleko (z ul. Lacosercio - wg Google map 21 min piechotą) żeby pociągnąć z kierpca ;) z leżakami, płetwami itp

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone