Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rosja po raz pierwszy

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
ziutt
Cromaniak
Rosja po raz pierwszy

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 24.03.2017 20:18

Witam!
Tym razem zabieram Was znacznie bliżej ale w nie mniej ciekawe miejsce.
Rosja,a dokładnie Moskwa i Sankt Petersburg.Wyjazd oczywiście związany z koncertami.
Wkrótce pierwsze zdjęcia,zapraszam!
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 24.03.2017 20:38

Szczególnie interesuje mnie wiza - linia lotnicza - przesiadki itp :) Także czekam! :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 24.03.2017 20:51

Powiem Ci że przez chwile zabiłeś mi ćwieka bo zapomniałem że taką wizę posiadałem :)
Ale zerknąłem do mailingu i wiza była załatwiana przez menadżerstwo a ja tylko zdjęcia musiałem dosłać.
Wiza w paszporcie wygląda tak,prawdziwy rus ze mnie :)

Obrazek

Jeśli chodzi o loty to obydwa Lufthansą,jeden z Krakowa do Monachium i stamtąd do Moskwy
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 24.03.2017 21:02

Ile czasu czekania na wizę ?? i czy możesz dowiedzieć się jaka $$ ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.03.2017 21:14

Zbyszko, to ja Ci pomogę. Z pracy ode mnie co chwilę do Rosji ktoś lata, a ja to organizuję. Wiza - tu masz informacje i to biuro polecam do załatwienia. Potrafią sporo przyspieszyć z wizami. Przy wizie do Rosji zawsze trzeba dokupić ubezpieczenie, coś 30 zł.
Jeśli chodzi o loty: z Warszawy jest bezpośredni lot, koszt: w ostatniej chwili ok. 1300 zł, 3 miesiące wcześniej to nawet za 850 zł udało mi się kupić na trasie KR-WWA-SVO. Są też nocne pociągi bezpośrednie z Wwy, cena ok 800 zł.

A na Moskwę nie mogę się doczekać. Byłam raz w 2008 r. ale dzięki temu, że to był udział w targach branżowych (zaproszenie naszego kontrahenta) dużo mogliśmy na Kremlu obejrzeć... Balet w Moskwie także zaliczony...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 24.03.2017 21:31

:D wow, na pewno zdecydowanie wolałabym do Moskwy, niż np. do Nowego Jorku.

:papa:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 24.03.2017 22:19

Zbyszko666 napisał(a):Ile czasu czekania na wizę ?? i czy możesz dowiedzieć się jaka $$ ?

No i wszystkie informacje już masz :)

majeczka napisał(a)::D wow, na pewno zdecydowanie wolałabym do Moskwy, niż np. do Nowego Jorku.

No ja sobie tego nie wybierałem,a poza tym każde miasto ma coś w sobie :)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 24.03.2017 22:38

ziutt napisał(a):Witam!
Tym razem zabieram Was znacznie bliżej ale w nie mniej ciekawe miejsce.
Rosja,a dokładnie Moskwa i Sankt Petersburg.Wyjazd oczywiście związany z koncertami.
Wkrótce pierwsze zdjęcia,zapraszam!

niezłe przejście...Ameryka Południowa i Rosja...czekam na dalszy ciąg koncertowej relacji :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.03.2017 01:51

Dawaj!
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 25.03.2017 18:10

Fajnie że takie zainteresowanie jest :)
Ale żeby Rosja była atrakcyjniejsza od Kolumbii? :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 25.03.2017 21:29

No to lecimy!
Tradycyjnie z Krakowa.I prawie tradycyjnie do Monachium

Obrazek

Pogoda niewyraźna...

Obrazek

...my niewyraźni...

Obrazek

.. ale jak się nie spało ani minuty w nocy to tak jest.

Jedno zdjęcie przed drzemką

Obrazek

Obudziłem się po niecałej godzinie.Przespałem niedobre ciasto i niedobrą kawę z Lufthansy.Skandal :)
Ale widoki za oknem fajne przynajmniej :)

Obrazek

Obrazek

Na zbliżeniu widać -albo i nie - że załapał się jakiś stadion,może ten od Lewego :)

Obrazek

W pewnym momencie spostrzegłem że niedaleko nas zniża się również inny samolot.Może to nie dziwne ale mnie po nieprzespanej nocy o króciótkiej drzemce to zdziwiło.No bo gdzie wyląduje? :)
Test na spostrzegawczość-gdzie jest drugi samolot? :)

Obrazek

Tu też jest :)

Obrazek

Nad kręgami w zbożu też :)

Obrazek

Tu się wyjaśniło gdzie wyląduje,trochę mi ulżyło :)

Obrazek

Tu to widać jeszcze lepiej-lecimy z prawej strony,my lądujemy na pierwszym od nas pasie a ten drugi na tym odleglejszym pasie :)

Obrazek

Takie oto zabawy wymyśliłem sobie żeby już nie zasypiać :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 25.03.2017 22:20

Cześć , bardzo fajny kierunek , ciekawy . . .
Moskwę trochę znam , spędziłem tam w sumie dwa miesiące odwiedzając główne atrakcje , ale do Pitra pojechałbym choćby dziś :D

Czekam na rozwój wypadków

Pozdrawiam
Piotr
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 25.03.2017 23:03

W Rosji nie byłem :(
więc pooglądam :D :papa:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 26.03.2017 09:12

Kawa przede mną zrobiłem dosłownie 2 łyczki i koniec czytania, jak i oglądania. 8O
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 26.03.2017 09:46

Zbyszko666 napisał(a):Kawa przede mną zrobiłem dosłownie 2 łyczki i koniec czytania, jak i oglądania. 8O

Przyjemności trzeba dawkować :)
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies