Janusz Bajcer napisał(a):No i kto teraz po tych postach powyżej pisze bzdury
KTOŚ
Janusz Bajcer napisał(a):No i kto teraz po tych postach powyżej pisze bzdury
Dr Seselj napisał(a):Zwróćcie uwagę, że Rozczarowana jakoś dziwnie zamilkła - nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale może to była jakaś prowokacja, hehe, mająca na celu skłonić niepokornych Cromaniaków do kupowania winiet.
San napisał(a):Witam. Korzystałem z objazdu przez to rondo w obie strony. Mimo kilku patroli które tam widziałem nikt mnie nie ścigał za brak winiety.
.
who napisał(a):San napisał(a): Jednak według zamieszczonej wyżej ilustracji, rondo należy do A1. Bez jednoznacznej, formalnej informacji na temat "przynależności" ronda do trasy płatnej, trudno coś "mądrego" powiedzieć.
To by była jedyna na świecie autostrada w kształcie ronda
Kilka postów wcześniejpiotrex napisał(a):Tak jak w każdym cywilizowanym kraju istnieją szczegółowe przepisy dotyczące winiet i można je znaleźć tu:
http://www.uradni-list.si/1/content?id=86513
http://www.uradni-list.si/1/content?id= ... ih+cestah+
Jest tam wyraźnie napisane, jakie warunki musi spełniać droga, na której obowiązują winiety. Oczywiście musi być oznakowana jako droga szybkiego ruchu lub autostrada, ale co najistotniejsze nie może mieć skrzyżowań jednopoziomowych:
- se z drugo cesto ali drugim infrastrukturnim objektom ne križa v istem nivoju.
who napisał(a):- Szanowny Morski Pasie(Psie?), mnie Twoja ironia i sarkazm jest zupełnie zbędny.
alessandro1977 napisał(a):To normalne, że czasami człowiek chce dobrze a zostanie źle zrozumiany..przy tej ilości osób na forum i zróżnicowanych charakterach to naturalna rzecz... i mnie się to przydarzyło...
MorskiPas napisał(a):Dlatego coraz mniej się udzielam na forum.
el_guapo napisał(a):Proponuję skasować cały ten wątek, bo za rok, dwa wykwitnie nam tu plaga postów dot. "płatnego ronda" z 1001 pytań czy płatne czy nie.
who napisał(a):Wystarczy mieć odmienny, owszem, czasem i pozornie "głupi" pogląd na dany temat, aby stała, wypróbowana ekipa kilku osób pohulała sobie na delikwencie. Co ciekawe, są to nieomal zawsze te same osoby, które w jakiś taki uzurpatorsko-samozwańczy sposób pouczają innych, miast skupić się na meritum. Tak sobie myślę, że także i przez to chce Ci się coraz rzadziej pisać...
krakuscity napisał(a):el_guapo napisał(a):Proponuję skasować cały ten wątek, bo za rok, dwa wykwitnie nam tu plaga postów dot. "płatnego ronda" z 1001 pytań czy płatne czy nie.
Popieram, albo wątek zamknąć. Ktoś ( nie po raz pierwszy) zrobił sobie "jaja" podobnie jak z wątkiem Agi Pomocy!!!!!!!!!!!! ( o przyczepie campingowej)