napisał(a) Witold P. » 14.09.2008 10:36
Wczoraj na powrocie przez Maribor 3-krotnie zjeżdżałem z płatnej drogi expresowej aby znaleźć odpowiedni dojazd do drogi 437 i dzisiaj na jednej z map internetowych znalazłem objazd 300 m dojazdu i wyjazdu od strony Austrii , tuż przed dojechaniem do nieszczęsnego ronda ( ok 300 m a może mniej , jadąć od strony Austrii należy skręcić w lewo w malutką drogę w lewo , jedziemy równolegle do drogi 437 , skręcamy w lewo ( jadąc jakgdyby po angielsku obok nieszczęsnego ronda ) po ok 300 m skręcamy w prawo , przecinamy drogę prowadzącą do tegoż ronda i lokalną dróżką wjeżdżamy w sieć lokalnych ulic przedmieść Mariboru.
GPS z Auto Mapą 5 nie pokazuje tych małych dróg.
Dla zainteresowanych służę pomocą , spróbuję jutro podać linka gdzie widać ten objazd , być może widziałem go na Google Earth ( byłem na tej drodze ale z perspektywy kierowcy nie widziałem tego rozwiązania )
Pozdrawiam
Lessar
Nieprawda!!! Jechałem trasą Mureck,Lenart,Ptuj...w/w AM pokazywała wszystkie drogi.Dojechałem bez problemów.Trasę edytowałem etapowo.
Po dojechaniu do Mureck wyznaczałem drogę do Lenart,potem do Ptuj.I odwrotnie.Podziekowania dla kolegów przecierających trasę.POLECAM!!