Witam.
Mam kilka pytań jako nowicjusz na tym forum, oraz osoba, która pierwszy raz ma zamiar jechać do Chorwacji, więc, proszę o wyrozumiałość.
1. Rogoznica ul. Jadranska 25 (lub 36-podobno zmiana numeracji) namiar na osobę na miejscu/właściciela Biseraka Karabatic - zna ktoś może to miejsce? To lokum zarezerwowałem wczoraj, bezpośrednio u pośrednika, u którego, widziałem krótki mat. video, ale niestety nie mogę znaleźć nic w necie (zdjęcia itd. które chciałbym pokazać rodzince)...
2. Co można zwiedzić w Rogoznicy, okolicach?? Coś słyszałem o wodospadach, wycieczkach promem wzdłuż wybrzeża od rana do wieczora za 50 euro...
3. Mieszkam w Lubinie (zdolnyśląsk), ale chcę jechać A4,A1, Cieszyn, Żylina, Bratysława, Gjor, Buda, wzdłuż Balatanu (gdzie nie wykluczam noclegu) -> Chorwacja...jechałem tamtędy ostatnio na Kistelek (południe Węgier), więc znam część drogi i dlatego taki wybór...ale czy nie popełniam błędu?
4. Pośrednik poradził mi zabrać złotówki (oprócz euro dla właściciela, winiety itd)
5. Mam AC, OC i NNW - czy wykupić dodatkowe? PZU oferuje 60 dniowe dodatkowe.
6. Ubezpieczać się dodatkowo na opiekę medyczną? Potrzebne są jakieś dokumenty z NFZ`tu?
przepraszam za tyle pytań o takim spektrum...zapewne nie o wszytko zapytałem...