napisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2016 21:35
A nie wiem kiedy weldon był po raz pierwszy ale ja po raz pierwszy zawitałem tam w 2002 roku, potem byłem jeszcze trzy razy...Rogoźnica z 2002 to zupełnie inna Rogoźnica niż teraz. Wtedy był spokój i umiarkowany ruch, dużo dzikości za Marina a teraz sama komercja niczym nie różniąca się od takiego Primostenu, który jednak jestem pięknym miastem i zasługuje na swoją popularność. Teraz Rogoźnica to plaże których kiedyś nie było, apartamenty, które nie stały i hotele w miejscach w których nikt nie pomyślałby, że mogą się pojawić.
Co mogę polecić Tobie na wypady ? Nie polecę czegoś o czym już byś nie wiedział, ja po plażowaniu wsiadałem w samochód ( do tej pory to praktykuję ) i jeżdżę wzdłuż wybrzeża...jeżeli lubisz urokliwe miejsca na urlop to polecam zobaczyć okoliczne miejscowości, które kiedyś możesz wykorzystać jako punkt pobytu urlopowego. Chodzi mi o Razanj, Sevid, Kanicę oraz Sparadici. Polecam wjechać do Sparadici, usiąść w kawiarence i wypić kawę. Wsłuchaj się w tą ciszę jaka tam panuje i przejdź się wzdłuż miejscowości aby zobaczyć jaka pedanteria tam panuje. Dużo tam sobie śpiewają za apartamenty ale warto. Moim numerem jeden w tych okolicach jest jednak Sevid, po prostu wszystko mnie tam cieszy a najbardziej to, że wieczorem nawet latarni nie ma i trzeba sobie pomagać latarkami aby się poruszać
A co do okolic tego muru to...nic specjalnego, dużo syfu tam zalega w zatoczkach a parkingu żadnego utwardzonego tam nie ma. Pamiętam jak kiedyś jeden Czech codziennie z rodzina tam jeździł plażować będą w Grebasticy i do tej pory zastanawiam się co on widział w tym miejscu...przed murem jeszcze jakoś to wygląda ale za murem zatoczka to syf niemiłosierny...