Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcinz84
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinz84 » 05.08.2018 11:28

Potwierdzam, Villa Luxury na put Sepurine 22 to porażka. Byliśmy tam 3 lata temu. Powiedzieliśmy że nigdy więcej. Gość wszystko olewa, pokoje byle jakie i nieogarnięte. Po przyjeździe sami musieliśmy dosprzątać . Jedyny plus to cena 25 euro i duży taras na którym spędzaliśmy czas w "apartamencie".
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 06.08.2018 11:30

W którym rejonie Rogoznicy polecacie noclegi. Blisko fajna plaża, sklepiki spożywcze itd.
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 14.08.2018 07:33

Plaże tutaj wszystkie są fajne. Polaków na dzień dzisiejszy bardzo dużo. Z naciskiem na bardzo. Ogólnie miejscowość dla rodzin z dziećmi.
Woda od kilku dni chłodniejsza. Ca 24 stop. W zeszłym tyg było dużo wyżej.

Pogoda bajeczna;)
kminek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kminek » 20.08.2018 13:10

Veni Vidi Vici

Tak na szybko po powrocie:
- Rogoznica to sympatyczne małe miasteczko typowe dla rodzin z dziećmi
- brak uciążliwych dysoktek, brak hałaśliwej muzyki.
- piękne plaże
- sporo atrakcji w bliższej okolicy (Marina Frappa, Zmajevo Oko, Primosten, Trogir, Split)
- wystarczająca liczba sklepów (Studenac, Konzum itp), piekarni, restauracji, bankomatów. Można kupić ryby i owoce morza prosto z kutrów.
- uwaga: dużo jeżowców. Nawet na obleganych przez plażowiczów plażach były jeżowce. Co prawda okolo 2 m od brzegu i poza zasięgiem dzieci ale jednak było ich sporo. A już ogromne ilości były na niemal każdym krańcu gdzie tylko można było wejść do wody. Nie wiem czy to specyfika tego obszaru czy urok tego sezonu. A już szczególne nasilenie powstało po paru dniach kiedy były silniejsze fale.
- woda: piękna, czysta. Przez pierwszy tydzien woda była bardzo ciepla (organoleptycznie bliżej 29 stop C.) Potem przyszły w jedną noc i dzien fale , woda się ochlodzila i była przez kilka dni okolo 23 stop C. Czuło sie że jest chlodniejsza ale z drugiej strony slonce dalej mocno grzalo wiec mozna bylo sie skutecznie ochłodzić. Pod koniec pobytu znowu zaczela sie ocieplać. W jedno popoludnie przyszła burza. Popadało trochę. Potem na drugi dzien tez bylo pol dnia pochmurnie. Reszta dni: upalna bez żadnych chmur.
- sporo miejscówek do nocowania w różnych standardach.
- restaruacja SIESTA: bardzo smacznie. Ceny jak podobnych, inncyh tego typu restaruacjach w Rogoznicy. Porcje OK. Nie za dużo, nie za mało. Obsługa OK, miła chociaż niespieszna.

Jedyne rozczarowanie: Trogir. Paskudna sytuacja parkingowa, drogo, w wiekszosci lokali tylko gotówka (!?) . Owszem: starówka piękna, forteca, nabrzeże. Ale jednak polecam bardziej Split.

W wolnej chwili podrzuce zdjęcia.

PS. Ktoś pisał w tym wątku o dziwnej sytuacji z apartamentami na Put Sepurine 22. Rzuciłem okiem bedac w okolicy. Obiekt stoi. Wyglada normalnie. Goscie/turyści byli. Z zewnątrz wygląda normalnie. Nie wiem jak w środku. Być może właściciele mają dziwne podejście do rezerwacji.
ble
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ble » 10.06.2019 19:00

Witam,
szukam apartamentu dla dwóch osób w Zecevo
Termin od 10 lipca do 5 sierpnia
minimum te 13-14 noclegów
Niestety chcę jechać z dwoma psami.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 10.06.2019 19:09

ble napisał(a):Witam,

Miesiąc wcześniej szukasz noclegu na dwa tygodnie w szczycie sezonu w miejscowości bardzo obleganej? Do tego jeszcze z psami?

Kiepsko to widzę, jeśli już trzeba szukać, szukać i liczyć że coś się zwolni z przyczyn losowych.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.06.2019 20:25

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Gdzie wolne w podanym terminie i czy można w pieskami - nie wiem.
Szukaj też w innych miejscowościach w pobliżu.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.06.2019 09:23

Oczywiście wyboru kolory ścian nie będziesz miał.
Tak samo na ceny musisz się przygotować.

Zajrzyj na airbnb.pl wpisz Rogoźnica, daty i wybieraj. Jest tego w brud - ale tak jak mówię, ceny będą wysokie bo za późno.
ble
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ble » 12.06.2019 11:31

Witam,
dziękuje za odpowiedzi.
Wstępnie znalazłem, muszę dogadać szczegóły i jedziemy :D
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 16.06.2019 18:05

Ja z czystym sumieniem mogę polecić Villa Ivan (Kanica). Nie za tłoczno, niewielka zatoczka, niezbyt głęboka, więc woda cudowna. W bezpośrednim sąsiedztwie dwie restauracje (100m), plaża żwirowa i betonowa do wyboru. Apartament 4+2 z dwiema sypialniami, salonik z kuchnią, klima, internet, telewizja, grill,duży zaciemniony przez winorośl taras , 10 m do plaży. Cena była bodajże 100 €/doba. Minus to dość spora odległość do sklepu, bez samochodu ani rusz, ale lokalni dostawcy nie śpią i przywożą pod nos, warzywa, owoce, ryby i owoce morza oraz pieczywo.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.06.2019 19:09

SebastianM napisał(a):Ja z czystym sumieniem mogę polecić Villa Ivan (Kanica).
Umieść opis app. w Banku Kwater: bank-kwater-f39.html
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 16.06.2019 22:24

piekara114 napisał(a):
SebastianM napisał(a):Ja z czystym sumieniem mogę polecić Villa Ivan (Kanica).
Umieść opis app. w Banku Kwater: bank-kwater-f39.html

Ten bank jakoś bardzo skromnie wygląda. Wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem jest szukanie kwatery po regionie tym bardziej, że tutaj forumowicze zadają pytanie odnośnie tego, co jest polecane a co nie.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.06.2019 09:33

Skromny, bo mało komu chce się umieszczać informacje, a opisy kwater są po regionach tam umieszczane. Szkoda, że userom nie chce się dodawać tam wpisów, bo powstałaby fajna baza i może by się ukróciły wpisy jednostopowców co rok te same: co polecacie? Część userów pojawia się na forum tylko w okresie szukania kwater z takim pytaniem, a potem zero słowa....
sloneczko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sloneczko » 18.06.2019 09:18

Zapraszam do Rogoznicy wolne apartamenty zdjecia w banku kwater :papa:
tjoko@onet.pl
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tjoko@onet.pl » 18.06.2019 09:53

Witajcie. Jedziemy do Rogoznicy w terminie 20-30.06. 2 plus 2 dzieci 14 i 7 lat. Może ktos w tym czasie tez tam bedzie. Chetnie poznamy rodzine z dziecmi na miejscu. Moze dzieciaki sie polubią. Jestesmy z Wrocławia. Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Rogoznica - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies