Agnisia napisał(a):Dzień dobry,
Proszę o opinię, która miejscówka lepsza dla rodziny - już z nie małymi dziećmi - najmłodsze ma 10 lat. Cenimy sobie spokój , tak aby odpocząć od gwaru miasta, które mamy na co dzień. Nie mniej jednak nie chcemy mieć za daleko do miasta, żeby móc zrobić zakupy i poszwędać się po klimatycznych uliczkach.
Dotychczas byliśmy 5 razy w Marusici (tak wiem co powiecie - ile można) i dzieci już powiedziały dość. Szukamy ciszy i takich plaży jak np. Borak. W tym roku miało nie być Chorwacji. Wiemy że jest późno na poszukiwania i z tego co zostało w jakiejś dla nas akceptowalnej cenie celujemy w:
Igor Apartments zatoka Ljoljinica w Ražanj
Apartament Zvonimir - Zečevo Rogoznica, Stara Draga 16
Apartamenty Renata - Lozica V/5a, Lozica - Rogoznica
Proszę wyraźcie swoje opinie, bo boję się że tam wszędzie betonowe plaże i od razu dość głęboko i brak moich ukochanych
otoczaków. Dziękuję z góry za pomoc
Cześć,
jako stały bywalec Zeceva conieco moge Ci powiedziec nt. zapytywanych plaż.
Plaża przy u. Stara Draga - to mała kameralna zatoczka. Nigdy tam się nie kąpałem ,ale wieczorkiem z żoną byłem tam raz na spacerze. Plaża jest mała , są kamyki i betony . Tam gdzie kamyki zejście do morza łagodne. My, z racji połozenia "naszego" apartamentu chodzimy na plażę na lewo od hotelu life , ca. 50m idąc w kierunku Rogoźnicy Lozicy. Jest to również mała zatoczka , aczkolwiek większa niż przy ul.Stara Draga. Sporo kamyków , a na plaży najczesciej rodziny z małymi dziećmi, bo plaza ma łagodne zejscie do morza .Tu betonów nie ma ,ale są również duze kamienne głazy , gdzie też można się opalać( mogę Ci podesłać na maila aktualną fotkę z tej plaży to sama zobaczysz.
Odnośnie plaży przy Lozica , to patrząc na ustytuowanie Twego apartamentu , ta plaza to duże kamienne głazy i betony .Nie wiem ile ludzi przebywa w ciągu dnia ,bo nie korzystamy z tej plaży ( jedynie przechodzimy idąc na spacer do Rogoźnicy) ale chyba znacznie gwarniejsza,bo dużo więcej ludzi niż w Zecevie .
Pozdr. Piotr