aprilka napisał(a):Witam bywalców Rogoznicy W przyszłym roku wybieramy się po raz trzeci do Chorwacji, do Rogoznicy pierwszy raz, rozpoczęliśmy poszukiwania i ... mamy cztery typy: Doris - Zecevarska 45, Lana- Put Sepurine 53, Villa Perla - Put Starog Sela 33 i Mima - Put Starog Sela 12. Może ktoś z Was tam był i może podzielić się swoją opinią. Czy to dobra lokalizacja jeżeli chodzi o plaże dla dzieci (takich umiejących już trochę pływać)? Czy w pobliżu jest jakiś sklep, lody? A może macie coś godnego polecenia dla dwóch rodzin 2+2? Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Nie jestem ekspertem od Rogoznicy ponieważ byłem tam raz i wróciłem dokładnie tydzień temu. Gdybym miał z tych lokalizacji wybierać (zaznaczam nie oglądałem kwater a tylko umiejscowienie i nie mieszkałem w tych okolicach) to mój wybór padłby na Put Sepurine. Wystarczająca blisko najłagodniejszej i najprzestronniejszej plaży w Rogoznicy dla dzieciaków. Do lodów i sklepów kilkanaście minut spaceru w stronę centrum czyli okolice ronda. Na wyspę gdzie całe życie się toczy w miasteczku dodatkowe 5 minut.
Darowałbym sobie lokalizacje Put Starog ponieważ stamtąd jeszcze dalej i do plaży i do centrum. Zeceverska może być ok choć jest wciśnięta miedzy liczne domki w środku i dlatego uważam, że przegrywa z Put Sepurine.
Z pięciu wyjazdów do Chorwacji i zawsze w inne rejony Rogoznica podobała nam się za różnorodność miejsc do spacerowania i jako dobra baza do zobaczenia Trogiru i Splitu, czyli ostatnich z tych znaczących i ważnych do zobaczenia dla nas miast. Nasze dzieci to nastolatki (2x13 i 16 lat) i nie przeszkadzało im, że w 80% plaże tej mieściny to betony, skały, kamienie i czasem żwir. Poza tym dla chętnych bardziej przyjazne mniejszym dzieciom plaże oferuje pobliski (6 km) i uroczy Primosten, gdzie też w tym celu zdarzyło nam się zaglądać. Tam będzie jednak tłoczniej niż w Rogoznicy. Spędziliśmy tam 13 fajnych dni i kiedyś tam pewnie wrócimy, powodzenia