amatus1 napisał(a):Serwuja tam coś wyjatkowego co mozesz osobiscie polecic, czyzby reklamowane wsześniej kalmary:)?
Kalmary
podane w najprostszy z najprostszych sposobów. P Y C H O T A .Wg mnie najlepsze jakie jadłam, a cena najprzystępniejsza ze wszystkich. Zdjęć tych kalmarów w tym wątku nie ma (sprawdziłam), ale wpis wyżej podałam link do mojej relacji z Rogoznicy i tam są ich fotki. Zawsze kombinuję jakby tu do nich zjechać, ale z autostrady kierowca nie chce już zjeżdżać.
japer napisał(a): tylko o co chodzi, że za 6 osób płacę i ostatni dzień to 1/2 bo nie kumam?
Zwyczajowo trzeba się wymeldować do 10, 11 godz. Spotkałam się z możliwością zostania do wieczora - nie ma problemu, a wtedy opłata to 1/2 stawki za dobę - i wtedy można jeszcze bez problemu skorzystać z app. (łazienka, kuchnia)do godz. 18/20 - oczywiście o ile nie jest wynajęty następnym spragnionym Chorwacji
Nigdy nie korzystałam z takiej oferty.
Po wymeldowaniu zawsze do bagażnika po butelce pet z kranówką na osobę i poplażowaniu (wracamy na noc) (nie zawsze na wybranej na powrót plaży mam gwarancję prysznica) korzystam z tej wody do szybkiego przemycia się (dziecko dokładnie we współpracy dwójki dorosłych) da się z soli wypłukać. Siebie z pomocą małżonka też
Tyle żeby sól w trasie nie drapała
I przede wszystkim SPOKOJNIE. Wakacje z dzieciakami w Cro to frajda - dla wszystkich.
Jak możesz wydrukuj każdemu dziecku mapkę Rogoznicy (są w necie) i zaznacz gdzie będzie domek, plaża jedna, druga, jachty, lody
(na wyspie), kościółek, to jezioro Smocze oko i szkraby
(przedszkolaki już bez problemu sobie z tym poradzą) niech Was prowadzą do celu danego dnia -oczywiście z pod Waszą kontrolą. W ten sposób możecie też miasta zwiedzać - tylko za wczasu trzeba się przygotować i tak ustalić trasę, aby od razu nie trafić na plac zabaw, ale dopiero po zaliczeniu zabytków czy tego co dla Was dorosłych byłoby warte odwiedzenia. I wilk syty i owca cała. My tak z naszym synem zwiedzamy od 12 lat i się sprawdza (i nieważne czy to Cro, czy polskie miasto czy Wiedeń czy Paryż - metoda pasuje do każdego miejsca).