Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica i okolice - knajpy

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mumu
Podróżnik
Rogoznica i okolice - knajpy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mumu » 11.07.2005 21:40

Witam pod koniec lipca jade do Rogoznicy(okolice Splitu) zna moze ktos jakies fajne knajpki w tej okolicy? jadac tam chcialbym poprobowac fajnych potraw...
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 12.07.2005 06:35

Może nie odnośnie potraw, ale wina - proponuję podjechać do sąsiedniego Primostenu wieczorkiem i wstąpić na starówce do jednej ze starych winiarni. A przy okazji - knajpek w Primostenie jest dużo, więc na pewno coś Ci się spodoba.

Pozdrawiam
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 12.07.2005 10:03

Jeśli piszesz o Rogoznicy (przed Splitem), a nie Lokvie Rogoznicy (za Splitem) to jest tam sporo knajpek z domacim jedlem. Polecam szczególnie pizzerie Fortuna z pizzą prosto z pieca i sporą ilością innych dalmatyńskich potraw, mają też menu po polsku (którego byłem współautorem :) )
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 12.07.2005 10:10

aaaaaa i zdecydowanie popieram Meeg. W szczególności zachęcam do winiarni "u babci" (wchodząc na stare miasto idziesz jakieś 30 metrów pod górę drogą trochę w lewo) tylko nie zdziw się na brak stolików, parasoli i takich tam - to klasyka Dalmacji - ławy zaścielone kocykami przed wejściem, a w środku wiszący prsut.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 15.07.2005 00:43

mumu napisał(a):Witam pod koniec lipca jade do Rogoznicy(okolice Splitu) zna moze ktos jakies fajne knajpki w tej okolicy? jadac tam chcialbym poprobowac fajnych potraw...

Knajpek tam na pewno dostatek (kilka lat temu było ich sporo), a teraz nawet... klub nocny :( Właśnie w Splicie na parkingu dostałam ulotkę za wycieraczkę, że kobiety wstęp mają wolny... Nie skorzystałam na razie :twisted: A jak klub nocny w takim maleńkim miasteczku, to sobie wyobraźcie wypasione autka z byczkami rozpłodowymi i Barbie na fotelach... Ech... wszystko już zepsują... W dużym mieście to rozumiem, ale w Rogoznicy? Takiej klimatycznej, chorwackiej mieścinie?

Plumek
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 15.07.2005 07:15

Oj było się, było w Rogoznicy 2 lata temu...
piekne miejsce.
Poleceam takze knajpkę (w zasadzie to prawie galeria) za winiarnią w Primostenie dosłownie jakieś 20 m w stronę Koscioła - bardzo klimatyczna

a w Rogoznicy najtańsza i bardzo dobra pizza jest w Marina Frapa - dziwne bo to bardzo drogie miejsce ale pizza najtańsza, trzeba isć promenadą od glownegop kompleksu jakieś 300 m w stronę morza, czyli w stronę Włoch :lol:

Zachęcająco wyglądała też konoba latarnia - czy jakoś tak, na poczatku starej części miasta.
wydaje mi się że jedzenie wszędzie podobne (a już na 100% te same ceny) w knajpach o podobnym standadzie.
No i wino i rakij prodaje sie na każdej uliczce - rewla! super miejsce!
karol28
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol28 » 01.06.2011 15:23

Witam wszystkich serdecznie .
To mój pierwszy raz na forum. :roll: .Znalazłem temat ale trochę stary .Jedziemy 19.06 do Rogoznicy i szukam jakiegos fajnego miejsca (np.konoby,rodzinna kuchnia ) gdzie można fajnie zjeść ,posiedzieć .
Wolałbym unikac miejsc super turystycznych .
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 01.06.2011 15:48

karol28, witaj :) . Ale masz fajnie, że już niedługo będziesz w Rogoźnicy ;) . Ja muszę wyczekać do sierpnia...
Co do knajpek, to w ubiegłym roku stołowaliśmy się tam w Californi. Na głównym deptaku to jedna z ostatnich konob. Smaczne jedzenie i bardzo miła atmosfera :) .
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 01.06.2011 16:34

ja nie o knajpkach, ale nie chcę zakładać nowego tematu. :)
Nasz pobyt w Chorwacji kończy się 23.06.
Powrót przypada na Boże Ciało. Droga powrotna poprowadzi nas przez Niemcy. Chcielibyśmy zatrzymać się w Monachium. Czy ktoś orientuje się, czy tam Niemcy obchodzą Boże Ciało? Żebyśmy nie trafili na jakiś dziwny tłok, zamknięcie ulic, etc.
marytka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marytka » 01.06.2011 17:17

karol28 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie .
To mój pierwszy raz na forum. :roll: .Znalazłem temat ale trochę stary .Jedziemy 19.06 do Rogoznicy i szukam jakiegos fajnego miejsca (np.konoby,rodzinna kuchnia ) gdzie można fajnie zjeść ,posiedzieć .
Wolałbym unikac miejsc super turystycznych .

byłam w zeszłym roku w Rogoznicy i w mojej ocenie się nie da unikać miejsc super turystycznych :wink:
jedzonko ogólnie smaczne-jadłam u Antonio-super wypas i bardziej swojsko w pizzerni Fortuna.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 30.06.2020 05:58

Witam podpinam się pod pytanie i nieco odświeżam , ktoś może coś polecić w okolicy Razanji , nie interesują mnie piękne widoki a to co na talerzu . Pisze tak ponieważ często fajne konoby nie znajdują się w bardzo turystycznych miejscach ;)
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 30.06.2020 07:41

WojtekKRK napisał(a):Witam podpinam się pod pytanie i nieco odświeżam , ktoś może coś polecić w okolicy Razanji , nie interesują mnie piękne widoki a to co na talerzu . Pisze tak ponieważ często fajne konoby nie znajdują się w bardzo turystycznych miejscach ;)

W wrześniu mamy zamiar odwiedzić to miejsce
http://www.oazajelinjak.com/
osobiście tam nie byliśmy ale widoki i opinie ok
zobaczymy

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies