Dzisiaj będą zdjęcia z tego samego dnia co w poście wcześniejszym, ale będą to zdjęcia tak jak mówiłem miejsca które warto odwiedzić lub nie i ludzi z którymi się spotkać.
Pizzeria Fortuna tu jedliśmy tę dobrą pizze i byliśmy poczęstowani rakiją. Choć muszę przyznać, że pizza była jedzona w 3, albo 4 miejscach głównie przez Julke, to nigdzie się nie mogłem przyczepić. Więc ogólnie jak ktoś chce jeść tylko pizze lub ma dzieciaki co wybrzydzają, pizze w Rogoznicy można brać w ciemno
Obok pizzeri jest
Fast Food Duka w jeden dzień się skusiliśmy bo mówię pójdziemy coś po kosztach i spróbujemy tutejszego fast fooda. Jeszcze jedna taka budka jest na starym mieście. Ogólnie się zawiodłem i nie polecam. Za tę cenę trzeba było iść do jakiejś konoby troszkę dołożyć i by było o wiele lepiej.
Tutaj wymieniałem swoje Eurasy, obok ronda był jeszcze jeden punkt ale różnicy nie było. Był też tutaj bankomat ale ja nie korzystałem. Głownie gdzie mogłem to płaciłem kartą i z tego co pamiętam to był dobry przelicznik, na plaże i opłatę za rejs trzeba było mieć kuny.
Za rondem przy Konzumie był mały targ i piekarnia, z rana można było kupić ryby, warzywa i owoce. Tam też było kilka bud z pamiątkami i oliwą. Panowie sprzedający oliwe i soki bardzo mili, pozwolili sobie zrobić zdjęcia. A butelki w jakich była oliva, zresztą sami spójrzcie.
Tutaj kupiliśmy cześć pamiątek.
Wchodząc na stare miasto po przejściu grobli stał pan przy białym punto i sprzedawał domową rakije. Osobiście mogę polecić Traviasta dużo lepsza niż zwykła. Choć ja zakupiłem figi, wrzuciłem do butelki i wyszła fajna figówka
Najlepsze było, że dostałem w butelce po Luksusowej, ale z chorwacką banderolą była.
Restaurant Jere tutaj jedliśmy pierwszego dnia i chyba trzy dni później. Mogę bardzo polecić ceny przystępne, dania bardzo dobre i miła obsługa.
Przesympatyczny kelner
Statek, którym płynęliśmy na wodospady i chłopak z Polski Daniel (gorąco pozdrawiamy). Bardzo pomocny na miejscu i przez FB, jak czegoś nie wiecie on zawsze pomorze.
Tutaj zdjęcie oranżady, bardzo dobra
Na koniec Vinoteka co niestety była zamknięta, może później była otwarta to jestem ciekaw opinii.