Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica czy Primosten

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tyska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyska » 01.03.2012 13:30

http://www.direct-croatia.com/apartment ... lonic/1532

Tu mieszkaliśmy w apartamencie na 1 piętrze. Zdjęcia na stronie "dobrze zrobione" w rzeczywistości trochę gorzej. Ale ciężko nam było wyszukać apartamentu z trzema sypialniami (pozatym dwa lata wcześniej na KRK mieliśmy apartament dla dwóch par i był idealny super warunki i może dlatego tak oceniam)
Na plus super duży taras a pod nim pyszne winogrona mogliśmy się się częstować w miarę rozsądku.
No i właściciel.... jest bardzo sympatyczny :) Pożyczał nam rowery i zrobił nam wycieczkę swoją małą łódeczką w sumie dwa kursy za darmo ! Mogliśmy poskakać do wody, popływać i zobaczyć ciche zakątki.
Dlatego całość zaliczam na plus.
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 01.03.2012 13:51

tyska napisał(a):http://www.direct-croatia.com/apartments/rogoznica/apartments-bilonic/1532

Tu mieszkaliśmy w apartamencie na 1 piętrze. Zdjęcia na stronie "dobrze zrobione" w rzeczywistości trochę gorzej. Ale ciężko nam było wyszukać apartamentu z trzema sypialniami (pozatym dwa lata wcześniej na KRK mieliśmy apartament dla dwóch par i był idealny super warunki i może dlatego tak oceniam)
Na plus super duży taras a pod nim pyszne winogrona mogliśmy się się częstować w miarę rozsądku.
No i właściciel.... jest bardzo sympatyczny :) Pożyczał nam rowery i zrobił nam wycieczkę swoją małą łódeczką w sumie dwa kursy za darmo ! Mogliśmy poskakać do wody, popływać i zobaczyć ciche zakątki.
Dlatego całość zaliczam na plus.

a jak z plażą bo z tego co widzę to przed domem chyba nieciekawa
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 14:27

Jakiej wielkości jest Konzum w Rogoznicy?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2012 14:33

Który?

Przy wjeździe jest spory budynek i ten jest chyba największy.

Poza tym masz zaraz za rondem mniejszy (a obok jest Studenac, czy nawet dwa), jeden jest w Marinie - tam nie bywałem, więc wielkości nie znam.

W każdym razie miejsc robienia zakupów jest sporo, łącznie z wypadem do Centrum Handlowego w Szybeniku, gdzie też masz spory wybór sklepów - supermarketów tak dokładnie.

Pozdrawiam
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 14:46

weldon napisał(a):Który?

Przy wjeździe jest spory budynek i ten jest chyba największy.

Poza tym masz zaraz za rondem mniejszy (a obok jest Studenac, czy nawet dwa), jeden jest w Marinie - tam nie bywałem, więc wielkości nie znam.

W każdym razie miejsc robienia zakupów jest sporo, łącznie z wypadem do Centrum Handlowego w Szybeniku, gdzie też masz spory wybór sklepów - supermarketów tak dokładnie.

Pozdrawiam

Dzięki, właśnie w zeszłym roku byłem w Primosten. W tym roku szukam miejscówki i się trochę obawiam, że Rogoznica jest troche mała ale mimo to jest w kręgu zainteresowań na 2012 :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2012 14:57

Zależy co masz na myśli mówiąc "mała".

Miejsca do spacerowania jest strasznie dużo.
Plaż jest 8 czy10, do wyboru, spokojnie można znaleźć miejsca bardziej zatłoczone, ale też ustronne.
Zdaje się, że bardziej kameralne jest Razanj czy Zecevo Rogozicko, ale tam nie dotarłem nigdy.

Mi, pomimo tego, że pojechałem szukać miejsca w Primostenie na tyle tam się nie spodobało, ze pojechałem dalej i trafiłem na Rogoznicę.

W zeszłym roku jechałem już w ciemno koniecznie do Rogoznicy :D

Kwestia gustu, ale Primosten nie powalił mnie na kolana.
Kilka razy miałem okazję po nim pochodzić, ale ani mi, ani moim dziewczynom tam się nie spodobało.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 15:09

weldon napisał(a):Zależy co masz na myśli mówiąc "mała".

Plaż jest 8 czy10, do wyboru, spokojnie można znaleźć miejsca bardziej zatłoczone, ale też ustronne.
Zdaje się, że bardziej kameralne jest Razanj czy Zecevo Rogozicko, ale tam nie dotarłem nigdy.

Mi, pomimo tego, że pojechałem szukać miejsca w Primostenie na tyle tam się nie spodobało, ze pojechałem dalej i trafiłem na Rogoznicę.

Kilka razy miałem okazję po nim pochodzić, ale ani mi, ani moim dziewczynom tam się nie spodobało.

W Primosten podobały nam się plaże z dużymi skałami i małymi "prywatnymi" miejscówkami pomiędzy, jest gdzie poleżeć i jest skąd poskakać do wody
Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2012 15:15

Takich nie ma.

Tutaj możesz obejrzeć wszystkie.

Moja ulubiona to Lozica - kompletnie się nie nadaje dla dzieci, ale nie jest mz wada ;)
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 15:17

weldon napisał(a):Takich nie ma.

Tutaj możesz obejrzeć wszystkie.

Moja ulubiona to Lozica - kompletnie się nie nadaje dla dzieci, ale nie jest mz wada ;)

Ogladłem parę minut temu, Lozica jest całkiem całkiem :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.03.2012 15:28

Nie wszystkim się podoba, bo tam sporo betonu, ale lubiłem spacerować rankami i wieczorami, kiedy słońce grało kolory na tych czarno-białych, ostrych, skałach, a rybacy wypływali na zatokę.

Zresztą nie tylko ja.

Niektórzy ćwiczyli jogę, niektórzy siedzieli nad poranną kawą ...
Tego nie spotkałem w innych miejscach.

Natomiast plaża na Marinie jest ciekawa: długa, spokojna woda, można się skryć w cieniu drzew.

W sumie każdy sobie coś znajdzie dla siebie.
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 15:35

Kilka moich zdjęć z Primosten

https://picasaweb.google.com/1097473150 ... feat=email

Jak ktoś zna miejscowości z takimi sporej wielkości skałkami niech pisze :)
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 01.03.2012 16:56

Idziol napisał(a):
weldon napisał(a):Zależy co masz na myśli mówiąc "mała".

W Primosten podobały nam się plaże z dużymi skałami i małymi "prywatnymi" miejscówkami pomiędzy, jest gdzie poleżeć i jest skąd poskakać do wody
Obrazek

też uwielbiam takie plaże. w której częsci Primosten są takie....
Ostatnio edytowano 01.03.2012 17:02 przez onka37, łącznie edytowano 4 razy
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 17:02

@onka37: a gdzie jeszcze takie spotkałaś ? :)

Tu:
Obrazek
Ostatnio edytowano 01.03.2012 17:05 przez Idziol, łącznie edytowano 1 raz
onka37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) onka37 » 01.03.2012 17:03

na obrzeżach Makarskiej i Podgory
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 01.03.2012 17:08

onka37 napisał(a):na obrzeżach Makarskiej i Podgory

W linku z Picasy, który podałem wyżej widać te skałkowe plaże z daleka