Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica czy Primosten

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 10.01.2018 11:14

barbole napisał(a):
rojass napisał(a):Rogoźnica niczym mnie nie ujęła...

A już byłam taka zadowolona z właściwego wyboru... Może dla małej równowagi wypowie się ktoś, kto zachwycony jest Rogoznicą? :DDDD

Ja bardzo lubię Rogoznicę :)
Noclegów nie polecę, bo tam nie nocowałam, tylko w pobliskim Zečevie. Do Rogoznicy wpadaliśmy na spacery i jedzenie.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 10.01.2018 11:25

Rogoznica jest dobra na 1 raz w Chorwacji , byłem w Zecevie pozniej Riwiera Makarska 2 razy, Hvar .Płw Peljesac kolejny raz nie pjechałbym do Rogoznicy nie ma tego szoku krajobrazowego.Jedyne co to kwatery sa w rozsadnej cenie w przeciwienstwie do Primosten gdzie jest drozyzna i ludzi ful
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.01.2018 11:28

A ja lubię Rogoźnicę :-) Byliśmy trzy razy zanim odkryliśmy Peljesac ;-)
Plaży dostateczna ilość, dla każdego, to co lubi i małe, zaciszne, i takie na "szprotkę" i takie dzikie.... Według mnie miasteczko przyjazne turystom i dzieciom.
Jest mały targ, jest gdzie kupić świeżą rybę ( rano na targu, wieczorem prosto z kutra). Uwielbialiśmy budkę z kalmarami niedaleko kościoła, można było tanio zjeść z papierowych tacek, siedząc pod pomnikiem i obserwując graczy w boule :-)
Ja polecam jak na pierwszy raz :-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2018 11:44

barbole napisał(a):
rojass napisał(a):Rogoźnica niczym mnie nie ujęła...

A już byłam taka zadowolona z właściwego wyboru... Może dla małej równowagi wypowie się ktoś, kto zachwycony jest Rogoznicą? :DDDD

Każda miejscowość ma zwolenników i przeciwników.
Musisz sprawdzić sama czy będziesz zwolenniczką, czy przeciwniczką. :wink:
barbole
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbole » 10.01.2018 11:47

[quote Musisz sprawdzić sama czy będziesz zwolenniczką, czy przeciwniczką. :wink:[/quote]

Toż to brzmi jak 100% zachęty.... chociaż jednak dopadły mnie wątpliwości....
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 10.01.2018 11:54

viltob08 napisał(a): Uwielbialiśmy budkę z kalmarami niedaleko kościoła, można było tanio zjeść z papierowych tacek, siedząc pod pomnikiem i obserwując graczy w boule :-)

Niestety w tamtym roku tego miejsca już tam nie było - powstała konoba
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.01.2018 12:00

barbole napisał(a):[quote Musisz sprawdzić sama czy będziesz zwolenniczką, czy przeciwniczką. :wink:

Toż to brzmi jak 100% zachęty.... chociaż jednak dopadły mnie wątpliwości....[/quote]
Radzę odrzucić wątpliwości, bo jak będziesz szukać miejsca na pobyt kilku miejscach, to wszystkie najlepsze miejscówki/apartamenty uciekną.
Styczeń, luty - to najlepsza pora na wybór najlepszych ofert.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 10.01.2018 12:03

SoftRM napisał(a):
viltob08 napisał(a): Uwielbialiśmy budkę z kalmarami niedaleko kościoła, można było tanio zjeść z papierowych tacek, siedząc pod pomnikiem i obserwując graczy w boule :-)

Szkoda...to było naprawdę fajne miejsce...cóż, wszystko się zmienia...
barbole
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barbole » 10.01.2018 12:36

Na ten moment zaczynam wysyłać zapytania do kwater z Rogoznicy, które znalazłam tutaj na forum. No dalej, nikt nie chce malinówki??? :D :D :D Pomóżcie zielonej masie a napiszę Wam taką relację, że szok ;)
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 10.01.2018 17:42

Nie mogę zapewnić, że Rogoźnica będzie idealna ... ale będąc w podobnej sytuacji w 2015 roku i obecnie, myszkując po forum przez wiele godzin, dni, tygodni, miesięcy..... i te zarwane noce :roll: .... wybierając miejsca docelowe z bardzo długiej początkowo listy, Rogoźnica nadal jest miejscem na spędzenie urlopu w Chorwacji.
Wybrane od 2015 roku do dziś pozostały niezmienne:
Metajna - dojechaliśmy w sierpniu 2015 i .... tego samego dnia byliśmy w Srimie :oops:
Vodice / Srima /2015/,
Primosten,
Rogoźnica,
Tucepi - zarezerwowany pobyt czerwiec 2018
Podgora

Podkreślam nie byłem w Rogoźnicy ale z opisów na forum wygląda, że " Będzie Pani Zadowolona" :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 10.01.2018 17:49

barbole napisał(a): Pomóżcie zielonej masie a napiszę Wam taką relację, że szok ;)

Już się nie mogę doczekać. :wink:
Jak małe są dzieci znajomych i Twoje? Bo rozumiem, że chcecie spędzić wakacje w jednej miejscowości? No i jaki rodzaj miejscowości Wam odpowiada, co tam ma być i ile tego ma być? :oczko_usmiech:
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 10.01.2018 19:11

Witam,

Mam pytanie zwłaszcza do osób, które były w Primosten w zeszłym. Niestety zdjęcia z google maps mają już trochę lat (a być może coś się zmieniło) także pytanie mam takie czy z okolic ulicy Ujevica lub Matosa (stąd mam oferty) jest łatwe dojście na plażę żeby przejść tunelem pod Jadranką lub może są jakieś przejścia ze światłami.

Dzięki za pomoc.
mac30
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mac30 » 11.01.2018 08:06

SoftRM napisał(a):

Budka z kalmarami przeniosła się zaraz obok. Trzeba podejść około 30m dalej i wejść w wąskie przejście między budynkami. Z tym, że teraz to już mała konoba ale kalmary i mala ryba dalej tak samo dobre i tanie :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.01.2018 08:40

mac30 napisał(a):Budka z kalmarami przeniosła się zaraz obok. (...)
A z ciekawości jakie ceny? I czy opcja street foodowa dalej jest czy tylko przy stoliku...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2018 08:42

Rogoźnica nie ma polotu do Primostenu...Rogoźnica nieudolnie próbuje dorównać rangą i popularnością sąsiadowi bo póki co jest skupiskiem Bolesławca przez jedną Panią, która mieszka w Bolesławcu :wink:
Primosten stawia poprzeczkę bardzo wysoko ale do tej poprzeczki nie ma szans doskoczyć Rogoźnica.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne