Dzień dobry! A bardziej dobry wieczór
Małą chwilę temu (a z ponad tydzień) podjęłam decyzję o tym , że zamiast wakacji w Polsce wyjedziemy do Chorwacji. Urlop w tym roku nad Bałtykiem był wyjątkowy, booo byłam chyba w kilkunastu muzeach (albo i lepiej) z powodu ciągłego deszczu… I były to cudowne wakacje, zwłaszcza, że zwiedzanie za darmo muzeów w Trójmieście mam w małym paluszku ale jak już leje mi wakacjach kolejne lato i leje mi w górach na głowę w czasie zimy, miarka się przebrała….
Jak pojawiłam się na tym forum, poczułam się jak dziecko w sklepie z najlepszymi słodyczami pod słońcem…. Zachwyt, wielkie oczy i jakaś tam mała część takiej sympatycznej zazdrości i na te cudowne relacje, przygody, kulinarne odkrycia, targi rybne, urocze , dzikie plaże …… To co mnie ujmuje w tym forum, to hmmm takie poczucie wspólnoty i życzliwości, której już sama doświadczyłam. Chociaż widzę, że takich jak ja, którzy wpadają i bez dzień dobry pytają o kwaterę a potem znikają – jest tutaj na pęczki… Ufam, że jednak zostanę z Wami dłużej. Koniecznie!!! Nie wiem ile nocek zarwę zanim przedrę się przez te meandry tematów, wątków, zapytań, rad i odpowiedzi
Jest lepiej niż tydzień temu, ale i tak wciąż jestem zieloną masą, jeśli chodzi o nasze forum, jak i samą Chorwację…
W pierwszej chwili zachwyt wyspami, które dość skutecznie wybito mi z głowy – jak jednak chcę pojeździć i pozwiedzać. Potem pojawiła się Brela
- Te kiero – dziękuję za namiar – może wykorzystam w kolejnym roku
Potem osoby z którymi się wybieram wskazały na Kozino i tutaj ukłony dla Garo&Justa – który skierował mnie do sprawdzonej miejscówki. Niestety w interesującym mnie terminie już wynajęte – czemu się nie dziwię, bo kwatera super a i kontakt z właścicielem świetny… i w miarę czytania forum już wiem co na początku i dlatego wpis w tym wątku. Wiolek_lp życzliwie ukierunkowała mnie na zwrócenie uwagi na Primosten i Rogoznicę i teraz już wiem, gdzie będę szukała kwatery (nawet już nieśmiałe próby poczyniam
) ROGOZNICA
Przecież nie mogę zaczynać przygody nie próbując kalmarów, o których wspomina Alechandro
Miejscowość cudna i do odpoczynku, i do zwiedzania, i do zapewne zakochania w Chorwacji…
Januszu o imieniu Belonovy ribolovac
o ile robię coś niezgodnego z regulaminem – nie usuwaj mnie od razu, daj jeno zółtą kartkę, booo jak już weszłam w obce progi to może (jak nie mam Rakiji) zaproponuję coś innego
Wiolek_lp za Twoją życzliwość, otwartość chętnie poczęstuję Cię moją malinówką. Chyba, że jesteś nietrunkowa, to wyślę Ci syrop malinowy niepasteryzowany, który aromatem i smakiem powala. To tak w podzięce. Mam też prośbę dla osób znających Rogoznicę o pomoc we wskazaniu miejsca na wakacje…. Przeglądam forum, notuję, sprawdzam…ale wiem, że nic nie wiem i trochę jednak mam cykora, żeby nie wleźć na minę (np. cudowny app trzy km od plaży pod górę w słońcu )
DDD Zależy mi na spokoju i jednak bliskości do wody… a resztę jakoś ogarnę czytając forum
O, a może dla osoby, która poleci mi app, do którego wyjadę, też znajdę połóweczkę aromatycznej malinówki??? Takie podziękowanie za wsparcie zielonej masy??? Tak, to jest myśl
Poopowiadałabym Wam, odwdzięczyłabym się i pomogłabym jakby chodziło o wakacje na Ukrainie i na Krymie…Spędziłam tam miesiąc… i było wyjątkowo…ale jak wiemy realia się bardzo zmieniły i w chwili obecnej odradzam…. Szkoda, bo Krym przecudowny, ludzie przemili a i morze i plaże zapierają dech w piersiach… No to się rozgadałam po nocy, ale chciałam Was i przywitać, i Wam podziękować i się z Wami zapoznać