Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoźnica 2016 i wiedeński booking-horror

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.09.2016 19:43

Witam wszystkich, niedawno się zarejestrowałem, jednak relacje Wasze czytam namiętnie i czerpię garściami organizując swoje cro-eskapady. Po zeszłorocznej Kukljicy na wyspie Ugljan, wybór padł na Rogoźnicę. Brałem pod uwagę jeszcze Vodice, bo chcieliśmy mieć w zasięgu Sibenik i Trogir, które bardzo chcieliśmy zobaczyć. Jednak googlemap-rekonesans i rozmowy ze znajomymi, którzy byli i tu i tu, zadecydowały - jedziemy do Rogoźnicy.
Jako, że jestem troszkę niecierpliwy to, staram się kuć żelazko póki gorące i wcielać swoje plany w życie.
Super, to jest to, będzie cudownie, fajne miejsce, blisko Primosten, Sibenik, Trogir, zapewniam moje trzy kobietki. Widzę, że mój entuzjazm nie udziela się nikomu. Tato a dlaczego nie do Kukljicy ? - pyta mała Zosia (6 lat), Nic nie przebije naszej miejscówki w Kukljicy - wtrąciła starsza Zuza(14) i wyszła z pokoju. A ty Aga, co o tym myślisz ?
Bardzo Cię proszę, mamy październik, nie wiem czy dożyję do grudnia a ty planujesz lipcowy wyjazd do Chorwacji.
To się wyrwałem, sytuacja na świecie nie za ciekawa, zewsząd info o uchodźcach, nie wiadomo czy nie będzie trzeba paszportów wyrabiać a ja tutaj d....ę truję o Primostenie itd.
Odpuszczę trochę i skupię się na logistyce, czyli dokładna lektura na cro.pl, wirtualny przejazd po sibenskiej rivierze, dokładne info o plażach w Rogoźnicy. Kurcze, szkoda bo znalazłem fajną miejscówkę w drugiej linii, za dwa miesiące może już jej nie być, może będzie, zarezerwować czy jeszcze poczekać, poczekam do nowego roku i w styczniu uderzę. W styczniu już jej nie było. Ok, będzie inna najważniejsze,że już styczeń, można działać dalej, na świecie spokojnie, drogę wirtualnie poznałem, jestem gotowy, teraz tylko znaleźć i rezerwować. A, jeszcze po drodze jakiś nocleg. Wiedeń zarezerwuję, Agnieszka zawsze chciała go zobaczyć. Ale będzie niespodzianka. Oj będzie. :papa:
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 26.09.2016 19:47

pierwsza :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 26.09.2016 19:54

Zapowiada się ciekawie. :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 26.09.2016 20:01

Jak Rogoznica to i ja muszę tu być :D
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 26.09.2016 20:04

Jestem :mrgreen:
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 26.09.2016 20:06

To ja też zasiadam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.09.2016 20:07

Habanero napisał(a): Ale będzie niespodzianka. Oj będzie. :papa:

Witam :papa:
Lubię niespodzianki :wink:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 26.09.2016 20:25

To i ja się przyłącze do tak zacnego grona :wink: :mrgreen:
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 26.09.2016 20:39

krakusowa napisał(a):Jak Rogoznica to i ja muszę tu być :D

To tak jak ja :D
Paniczme
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paniczme » 26.09.2016 20:56

Również się przyłączę :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 26.09.2016 21:11

Ciekawi mnie co to jest ten booking-horror :?: :roll:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 26.09.2016 21:23

Lubię i Rogoznicę i Wiedeń :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.09.2016 21:40

Witam zacne grono i proszę o wyrozumiałość, jeszcze nie pisałem żadnych takich relacji.
Jako, że cały czas jestem na etapie zaszczepiania mojej dziatwie miłości do Chorwacji, moje działania muszą być bardzo przemyślane i wychodzące naprzeciw oczekiwaniom wszystkim członkom rodziny.
Tato a długo będziemy jechać? – Tak Zosiu, jak zawsze, ale będziemy nocować po drodze, także długo nie będziesz musiała się nudzić. Tato a będzie internet bo muszę mieć dostęp – oczywiście Zuziu będzie. I tak żeby do plaży było blisko i wieczorem, żeby można było do miasteczka pójść coś zjeść i żeby się nie nudzić w apartamencie.
Ale kochani nie będziemy się nudzic, zobaczymy Sibenik i Trogir. Tato ale my nie chcemy jeździć i oglądać, chcemy się kąpać a dzieci inne będą. I tak w kółko.
Będzie wszystko, dla każdego coś miłego. A dla taty miły jest Trogir i Sibenik, dobranoc.
Jeśli ktoś z Was ma podobną sytuację to uwierzcie mi, Rogoźnica jest strzałem w dychę.
Znalazłem apartament przy plaży Crljina w części lądowej Rogoźnicy (niestety nie mogę zamieścić filmu który wrzuciłem na yt pokazujący plażę).
Dlaczego strzałem w dychę, bo oprócz fajnych plaż (są większe i kameralne) jest bardzo sympatyczna stara część miasta usytuowana na wyspie, piękna Marina Frapa, Zmajevo Oko. Ogólnie rzecz biorąc, bez codziennych wyjazdów z miasta można dzieciom zapewnić wiele atrakcji, jest gdzie łazić. W dalszej części relacji wrzucę fotki z tych atrakcji, dla dzieci i nie tylko. Jutro wyruszamy, kierunek Wiedeń. :smo: :papa:
Ostatnio edytowano 30.09.2016 21:31 przez Habanero, łącznie edytowano 1 raz
D@rek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) D@rek » 26.09.2016 21:41

Czekam i ja:D
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 26.09.2016 22:16

Ogólnie nie lubię horrorów, ale zrobię wyjątek :) Czekam na fotki :papa:
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies