Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoźnica 2016 i wiedeński booking-horror

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.09.2016 09:27

No właśnie.
Pełna dyskwalifikacja.
Jest wiele firm, gdzie do zawarcia umowy wystarczy powiedzieć "tak" (dochód dla firmy) przez telefon.
Nie widzę w tym nic złego, pod warunkiem, że jeśli mi się odechce, to powinno wystarczyć jeśli zadzwonię i powiem "nie".
Takich firm ze świecą szukać.
Ale aby móc przestać płacić (strata dla firmy), to trzeba się naklikać, napisać, nawysyłać.
I dla mnie takie firmy to nie firmy, tylko zera.
Dziękuję, nie korzystam.

Poza tym, bardziej interesują mnie prawa konsumenta niż regulamin i zasady firmy.
W przypadku konfliktu, to one są na pierwszym miejscu.
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 28.09.2016 09:38

boboo napisał(a):Pełna dyskwalifikacja.

Echhh - nie ma co się na nich wypinać. Po prostu trzeba czytać i tyle. Jeżeli ktoś nie chce niech nie korzysta.
Uważam, ze ludzie stali sie zbyt wygodni i roszczeniowi w dzisiejszych spłyconych do poziomu ziemi internetowych czasach gdzie zamiast ułatwiac im egzystencje to wręcz utrudniają i szukają w nich problemu i sami sie nakręcają " mając pretensje do garbatego, ze ma proste dzieci"
Pytanie tylko - po co ?
Booking jest gigantem jeśli chodzi o tą branże i chwała im za to, że powiadomili.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.09.2016 11:06

Bea.ta napisał(a):
A możesz po prostu czytać a nie komentować po swojemu??

Za duuuuużo od Tadeusza wymagasz :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.09.2016 11:15

Belvoir napisał cyt.
Dostaliście od booking.com inną, lepszą ofertę, w tej samej cenie :!:
Nie skorzystaliście

Hahaha, nie są tacy głupi jak ci się wydaje, sprawdziłem maila z ofertą hotelu w zamian za mój, który dostałem stojąc w Wiedniu.
Cyt. Mamy przyjemność poinformować, że znaleźliśmy rozwiązanie tej sytuacji i chcielibyśmy zaproponować Państwu nocleg w innym obiekcie. Mamy nadzieję, że spełni on Państwa wymagania:
MEININGER Hotel Wien Downtown Franz
Pokój czteroosobowy Cena dla grupy za 1 noc: € 58

Za Vienna Palace mieliśmy zapłacić 65 euro.

P.S. Nie wiem w jakim był standardzie ale wiem jedno, nic by nie dołożyli od siebie. I jeszcze jedno, apartament mojego sąsiada z Rogoźnicy w tym samym obiekcie (taki sam jak mój) zarezerwowany na booking kosztował 100 euro więcej za 2 tyg. Pomimo tego, ze ja rezerwowałem przez dwóch pośredników (casam. i novasol).

I co świat runął :(
Ostatnio edytowano 28.09.2016 11:37 przez Habanero, łącznie edytowano 3 razy
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 28.09.2016 11:16

dids76 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
A możesz po prostu czytać a nie komentować po swojemu??

Za duuuuużo od Tadeusza wymagasz :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lool: :lool: ......dobre Mariusz , dobre......... :D

Pozdrav
maniek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2016 12:12

Habanero napisał(a):Belvoir napisał cyt.
Nie skorzystaliście

Hahaha, nie są tacy głupi jak ci się wydaje, sprawdziłem maila z ofertą hotelu w zamian za mój, który dostałem stojąc w Wiedniu.
Cyt. Mamy przyjemność poinformować, że znaleźliśmy rozwiązanie tej sytuacji i chcielibyśmy zaproponować Państwu nocleg w innym obiekcie. Mamy nadzieję, że spełni on Państwa wymagania:

P.S. Nie wiem w jakim był standardzie ale wiem jedno, nic by nie dołożyli od siebie. I jeszcze jedno, apartament mojego sąsiada z Rogoźnicy w tym samym obiekcie (taki sam jak mój) zarezerwowany na booking kosztował 100 euro więcej za 2 tyg. Pomimo tego, ze ja rezerwowałem przez dwóch pośredników (casam. i novasol).

No, nie runął

Masz wyjątkowego pecha, bo ja w hotelu MEININGER Hotel Wien Downtown Franz spałem, płaciłem za jedynkę prawie 40 euro ze śniadaniem :!: :!:
Śwetny hotel, sprawdź sobie recenzje w internecie :D
Wam zaproponowali go po okazyjnej cenie z powodu kłopotów z pierwszą kwaterą,
a ty to potraktowałeś jako kolejną część spisku i wybrałeś hostel w Graz :D

Pokój rodzinny w Meininger Franz kosztuje przeważnie przeszło 90 euro, a nie 58
Sprawdż sobie w internecie ceny i opinie o hotelu
Po prostu w głowie się nie mieści :D 8) :wink:

Nie chcesz, nie korzystaj, werz innym, że padłeś ofiarą złego booking.com
Ostatnio edytowano 28.09.2016 12:40 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.09.2016 12:22

Belvoir napisał(a):
Habanero napisał(a):Belvoir napisał cyt.
Nie skorzystaliście

No, nie runął

Masz wyjątkowego pecha, bo ja w hotelu MEININGER Hotel Wien Downtown Franz spałem, płaciłem za jedynkę prawie 40 euro ze śniadaniem :!: :!:
Śwetny hotel, sprawdź sobie recenzje w internecie :D
Wam zaproponowali go po okazyjnej cenie z powodu kłopotów z pierwszą kwaterą,
a ty to potraktowałeś jako kolejną część spisku i wybrałeś hostel w Graz :D

Po prostu w głowie się nie mieści, jak można zrobić taką głupotę :D 8) :wink:

Nie chcesz, nie korzystaj, werz innym, że padłeś ofiarą złego booking.com

No, No pooglądałem, łóżeczka piętrowe, zupełnie jak w Grazu w hostelu, tylko bardziej kolorowo.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.09.2016 12:30

Habanero napisał(a):No, No pooglądałem, łóżeczka piętrowe, zupełnie jak w Grazu w hostelu, tylko bardziej kolorowo.

No to proponuję zakończyć horror wiedeński :wink: i przejść do relacji z Rogoźnicy 2016. :lol:
Tadeusz nie będzie miał "paliwa" do bicia piany :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2016 12:42

Nie jestem Tadeuszem :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.09.2016 12:59

Janusz Bajcer napisał(a):No to proponuję zakończyć horror wiedeński :wink: i przejść do relacji z Rogoźnicy 2016. :lol:
Tadeusz nie będzie miał "paliwa" do bicia piany :mrgreen:

Znajdzie sobie zaraz coś innego.
Proponuję, żeby się po prostu uciszył sam.
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 28.09.2016 16:11

Venom555 napisał(a):Żeby dostawać ku...wicy z powodu odwołanego noclegu w Wiedniu to musiałbym na łeb upaść.

Nie chodziło mi o booking tylko o czas...
Ja na szczęście na łeb jeszcze nie upadłem...ale kur...y i tak bym dostał.

To tyle z mojej strony.
Oczywiście również czekam na relację z Rogoznicy.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 28.09.2016 18:14

Belvoir napisał(a):Nie jestem Tadeuszem :D

Tiiiia, a świstak siedzi i ... :mrgreen:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 28.09.2016 18:59

A mi się wydaje, że Belevior ma sporo w swoich wywodach racji, pamiętam jak objechaliśmy niedawno gościa w wątku o tym, że zarezerwował kwaterę w cro i okazało się, że nie tak apartament miał wyglądać nie wspominając o potężnych krwiożerczych komarach. Spojrzałem na ten hotel-hostel co piszę nasz kolega i przyznam, że nie zobaczyłem pozytywnych opinii. Jak można coś zamawiać i iść na żywca jadać z cała rodzinką?W tym roku jadac do cro braliśmy przez portal amoma 3 gwiazdkowym hotelu w Pradze 2 noclegi, czytałem wiele opinii na tym portalu ale również na innych, m.in booking, tripaadvisor czy samo google. Zwalanie odpowiedzialności na sam booking nie do końca jest fer. Portal zachował się w stosunku do klienta może nie do końca odpowiednio ale zaoferował lepszy hotel, a jak nie skorzystaliście z winy pośrednika z swojego hotelu to nie wierze, że nie oddadzą wam pieniędzy a nawet nie wiem czy nie pokryją różnicy jaka dopłaciliście w Graz. Można spróbować, ja kiedyś dostałem zwrot kosztów od ubezpieczyciela za bledną ekspertyzę w assitance na auto. Wywaliłem swój dobry akumulator a kupiłem nowy przez fachowość mechanika jakiego podesłał mi ubezpieczyciel, ale wystawiłem ich fakturę za akumulator nowy i oddali mi grzecznie pieniądze:).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.09.2016 19:25

amatus1 napisał(a):A mi się wydaje, że Belevior ma sporo w swoich wywodach racji, pamiętam jak objechaliśmy niedawno gościa w wątku o tym, że zarezerwował kwaterę w cro i okazało się, że nie tak apartament miał wyglądać nie wspominając o potężnych krwiożerczych komarach. Spojrzałem na ten hotel-hostel co piszę nasz kolega i przyznam, że nie zobaczyłem pozytywnych opinii. Jak można coś zamawiać i iść na żywca jadać z cała rodzinką?W tym roku jadac do cro braliśmy przez portal amoma 3 gwiazdkowym hotelu w Pradze 2 noclegi, czytałem wiele opinii na tym portalu ale również na innych, m.in booking, tripaadvisor czy samo google. Zwalanie odpowiedzialności na sam booking nie do końca jest fer. Portal zachował się w stosunku do klienta może nie do końca odpowiednio ale zaoferował lepszy hotel, a jak nie skorzystaliście z winy pośrednika z swojego hotelu to nie wierze, że nie oddadzą wam pieniędzy a nawet nie wiem czy nie pokryją różnicy jaka dopłaciliście w Graz. Można spróbować, ja kiedyś dostałem zwrot kosztów od ubezpieczyciela za bledną ekspertyzę w assitance na auto. Wywaliłem swój dobry akumulator a kupiłem nowy przez fachowość mechanika jakiego podesłał mi ubezpieczyciel, ale wystawiłem ich fakturę za akumulator nowy i oddali mi grzecznie pieniądze:).

w Booking.com sa 2 opcje: płaci się całość po przyjeździe
lub od razu kartą

Jak ktoś wybiera drugą, to zwykle jest trochę taniej 8)

Ja zawsze wybieram drugą, bo noclegi w booking są tranzytowe i wiem na 100%, kiedy pojadę :!:

W tym wypadku rezerwacja była bez zapłaty kartą.
Firma zaproponowała inny nocleg, o wiele lepszy :!:
Policzyła za dobry hotel zamiast przeszło 90 euro zdecydowanie mniej, czyli 58 euro...
Moim zdaniem całkiem solidna rekompensata za zarezerwowany fatalny nocleg :D
Hotel zastępczy w tym przypadku znam, spałem w nim. Mogę go polecić z czystym sumieniem, czyste, ładne pokoje, sterylna czystość, pełen komfort, na miejscu kuchnia, więc nie trzeba wykupywać śniadania, samo centrum miasta. itd...

Jak tu wspomniał venom55, można mieć pretensje o wszystko...
Tylko, po co :?:

Moje, bardzo rzeczowe i konkretne uwagi, zostały nazwane "biciem piany"
Ok
Mam grubą skórę :D
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 28.09.2016 19:36

amatus1 napisał(a):A mi się wydaje, że Belevior ma sporo w swoich wywodach racji, pamiętam jak objechaliśmy niedawno gościa w wątku o tym, że zarezerwował kwaterę w cro i okazało się, że nie tak apartament miał wyglądać nie wspominając o potężnych krwiożerczych komarach. Spojrzałem na ten hotel-hostel co piszę nasz kolega i przyznam, że nie zobaczyłem pozytywnych opinii. Jak można coś zamawiać i iść na żywca jadać z cała rodzinką?W tym roku jadac do cro braliśmy przez portal amoma 3 gwiazdkowym hotelu w Pradze 2 noclegi, czytałem wiele opinii na tym portalu ale również na innych, m.in booking, tripaadvisor czy samo google. Zwalanie odpowiedzialności na sam booking nie do końca jest fer. Portal zachował się w stosunku do klienta może nie do końca odpowiednio ale zaoferował lepszy hotel, a jak nie skorzystaliście z winy pośrednika z swojego hotelu to nie wierze, że nie oddadzą wam pieniędzy a nawet nie wiem czy nie pokryją różnicy jaka dopłaciliście w Graz. Można spróbować, ja kiedyś dostałem zwrot kosztów od ubezpieczyciela za bledną ekspertyzę w assitance na auto. Wywaliłem swój dobry akumulator a kupiłem nowy przez fachowość mechanika jakiego podesłał mi ubezpieczyciel, ale wystawiłem ich fakturę za akumulator nowy i oddali mi grzecznie pieniądze:).

Wybacz, nic z tego co napisałeś nie zrozumiałem :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rogoźnica 2016 i wiedeński booking-horror - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies