amatus1 napisał(a):A mi się wydaje, że Belevior ma sporo w swoich wywodach racji, pamiętam jak objechaliśmy niedawno gościa w wątku o tym, że zarezerwował kwaterę w cro i okazało się, że nie tak apartament miał wyglądać nie wspominając o potężnych krwiożerczych komarach. Spojrzałem na ten hotel-hostel co piszę nasz kolega i przyznam, że nie zobaczyłem pozytywnych opinii. Jak można coś zamawiać i iść na żywca jadać z cała rodzinką?W tym roku jadac do cro braliśmy przez portal amoma 3 gwiazdkowym hotelu w Pradze 2 noclegi, czytałem wiele opinii na tym portalu ale również na innych, m.in booking, tripaadvisor czy samo google. Zwalanie odpowiedzialności na sam booking nie do końca jest fer. Portal zachował się w stosunku do klienta może nie do końca odpowiednio ale zaoferował lepszy hotel, a jak nie skorzystaliście z winy pośrednika z swojego hotelu to nie wierze, że nie oddadzą wam pieniędzy a nawet nie wiem czy nie pokryją różnicy jaka dopłaciliście w Graz. Można spróbować, ja kiedyś dostałem zwrot kosztów od ubezpieczyciela za bledną ekspertyzę w assitance na auto. Wywaliłem swój dobry akumulator a kupiłem nowy przez fachowość mechanika jakiego podesłał mi ubezpieczyciel, ale wystawiłem ich fakturę za akumulator nowy i oddali mi grzecznie pieniądze:).
w Booking.com sa 2 opcje: płaci się całość po przyjeździe
lub od razu kartą
Jak ktoś wybiera drugą, to zwykle jest trochę taniej
Ja zawsze wybieram drugą, bo noclegi w booking są tranzytowe i wiem na 100%, kiedy pojadę
W tym wypadku rezerwacja była bez zapłaty kartą.
Firma zaproponowała inny nocleg, o wiele lepszy
Policzyła za dobry hotel zamiast przeszło 90 euro zdecydowanie mniej, czyli 58 euro...
Moim zdaniem całkiem solidna rekompensata za zarezerwowany fatalny nocleg
Hotel zastępczy w tym przypadku znam, spałem w nim. Mogę go polecić z czystym sumieniem, czyste, ładne pokoje, sterylna czystość, pełen komfort, na miejscu kuchnia, więc nie trzeba wykupywać śniadania, samo centrum miasta. itd...
Jak tu wspomniał venom55, można mieć pretensje o wszystko...
Tylko, po co
Moje, bardzo rzeczowe i konkretne uwagi, zostały nazwane "biciem piany"
Ok
Mam grubą skórę