Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoźnica 2016 i wiedeński booking-horror

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 03.12.2016 15:30

Habanero napisał(a):
l62 napisał(a):Jak dobrze, że nie kupiliśmy lodów bliżej statku - była duża kolejka, a tu presja czasu.

Lody bliżej statku też były od "Hajduka". Kawiarnię prowadzą bardzo sympatyczni bracia. Ten, który sprzedawał przy statku robił potężne porcje a ten na zdjęciu super show.

l62 napisał(a):Potwierdzam lody pyszne, ale chyba jeszcze fajniejsza jest cała magia przy ich podawaniu w wykonaniu gościa ze zdjęcia - ubaw po pachy - do dziś żałuję, że nie mogłem tego nagrać (bateria !!!). Warto być w tej miejscowości nawet tylko dla tego miejsca.

Lody tak nam smakowały, że byliśmy u nich codziennie dwa razy (po plażowaniu i wieczorem). Bardzo sympatyczni i wiecznie uśmiechnięci ludzie. Polecam wszystkim wybierającym się na Ugljan. Moje ulubione šumsko voće.

Mam nadzieję sprawdzić w 2017 :D Oby wszystko poszło zgodnie z planem i była taka możliwość! :)

Wciąż ubolewam, że nie napisałeś nic z pobytu na Ugljanie :mrgreen: Mimo tego w tej relacji miło się z Tobą podróżowało i chtnie tu zaglądałam :) Pozdrawiam!
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 03.12.2016 21:53

ewula91 napisał(a):Mam nadzieję sprawdzić w 2017 Oby wszystko poszło zgodnie z planem i była taka możliwość!

Wciąż ubolewam, że nie napisałeś nic z pobytu na Ugljanie

No to specjalnie dla Ciebie :oczko_usmiech: Kukljica

20150716_192237.jpg

20150720_093541.jpg

20150720_093342.jpg

20150716_184848.jpg

20150722_091835.jpg

20150722_095329.jpg

20150722_095332.jpg

Życzymy udanego urlopu w 2017 :papa:

20150716_184339.jpg
ewula91
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewula91 » 03.12.2016 21:58

Dziękuję bardzo za zdjęcia! Czyli miejsce docelowe mam na 100% wybrane :D

Do zobaczenia w kolejnej relacji! :)
noemi_s
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) noemi_s » 03.12.2016 22:33

ewula91 napisał(a):Dziękuję bardzo za zdjęcia! Czyli miejsce docelowe mam na 100% wybrane :D

Czyli jednak? :wink:

Habanero - dzięki za relację z Rogoznicy, okraszoną zdjęciami z Kukljicy :) . Umilają DDW :lol: . Myślę, że relacja z Ugljanu i Pasmana pojawi się w przyszłym roku, bo faktycznie to forumowa biała karta.
Pozdrav :papa: .
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 04.12.2016 12:32

ewula91 napisał(a):Dziękuję bardzo za zdjęcia! Czyli miejsce docelowe mam na 100% wybrane

Jeśli chodzi o Pasman i Ugljan to Kukljica jako miejscówka, jest najlepszym wyborem. Może nie ma tam wielu zabytków, ale jest bardzo ładnie. Dużo zieleni, na wzgórzach gaje oliwne i te zapachy ziół dookoła :D coś pięknego.

Szczególnie idąc na plażę Velka Sabuša zapachy były niesamowicie intensywne 8O

20150717_152730.jpg

20150717_101207.jpg

20150717_101331.jpg

Wieczorami miasteczko wypełnia się ludźmi, głównie rodziny z dziećmi. Nie ma tu dyskotek, wszyscy bawią się przy chorwackich przebojach. Oj potańcowaliśmy sobie :roll: .

Tutaj poranna kawa i wieczorem tańce.
20150720_094318.jpg

Tutaj zakupy

20150720_093712.jpg

Informacja turystyczna pod białym zegarem a obok Konoba Stari Mlin

20150716_180955.jpg

Tu na lody :P

20150716_181044.jpg

Codziennie rano świeże ryby i owoce morza

20150720_093626.jpg

noemi_s napisał(a):Habanero - dzięki za relację z Rogoznicy, okraszoną zdjęciami z Kukljicy . Umilają DDW . Myślę, że relacja z Ugljanu i Pasmana pojawi się w przyszłym roku, bo faktycznie to forumowa biała karta.

Nie ma za co, dzięki :D
Już czekam na relację i życzę udanych wakacji w Kukljicy :papa:
RyStan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RyStan » 07.12.2016 22:50

No i fajnie. Zachęciłeś mnie do odwiedzenie Szybenika, który dotychczas omijałem z daleka. Nie będzie z tym problemu bo w czerwcu mam zaklepany lokal w Grebasticy, parę km na północ od Primosten. A co do Rogoźnicy i Marina Frapa. Widzę że się trochę pozmieniało, przybyły jakieś zadaszenia na pirsie i mostku, których w 2012 nie było. A było tak:
Pozdrowienia
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 08.12.2016 10:36

RyStan napisał(a):No i fajnie. Zachęciłeś mnie do odwiedzenie Szybenika, który dotychczas omijałem z daleka. Nie będzie z tym problemu bo w czerwcu mam zaklepany lokal w Grebasticy, parę km na północ od Primosten.

Warto zobaczyć Szybenik a z Grebasticy to już w ogóle rzut beretem i grzechem byłoby tam nie pojechać. Filmik z Mariny Frapy bardzo fajny. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu :D :papa:
Franko45
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franko45 » 03.01.2017 23:19

Witaj, czy mógłbym prosić o jakiś kontakt jestem z Oleśnicy i chce się wybrać do Chorwacji ale szukam porad? Oczywiście wybieram się pierwszy raz.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 05.01.2017 00:42

Franko45 napisał(a):Witaj, czy mógłbym prosić o jakiś kontakt jestem z Oleśnicy i chce się wybrać do Chorwacji ale szukam porad? Oczywiście wybieram się pierwszy raz.

Chętnie pomogę. Wysłałem wiadomość na PW.
bakard
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bakard » 26.02.2017 22:52

Właśnie skończyłem czytać twoją relację, szukam miejsca na tegoroczny pobyt, pierwotnie myślałem o wyspie Ciovo ale teraz bardziej kieruję się w stronę Rogoźnicy. Świetnie się czytało i przede wszystkim jest bardzo pomocna, pełna przydatnych informacji. Ostatnie 2 lata spędziliśmy na Braciu który szczerze polecam a jak czytam to wybierasz się tam w tym roku, pobyt tam to były nasze najlepsze wakacje w Chorwacji i na pewno jeszcze tam wrócimy, teraz jednak trzeba zobaczyć inne części tego pięknego kraju. Zatem wracam do planowania naszego 6-go pobytu w Cro.
Pozdrawiam :)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 27.02.2017 10:46

bakard napisał(a):Właśnie skończyłem czytać twoją relację, szukam miejsca na tegoroczny pobyt, pierwotnie myślałem o wyspie Ciovo ale teraz bardziej kieruję się w stronę Rogoźnicy. Świetnie się czytało i przede wszystkim jest bardzo pomocna, pełna przydatnych informacji.

Dzięki Darku za miłe słowa i cieszę się, że mogłem pomóc :D . Wysłałem Ci wiadomość odnośnie lokalizacji, którą wybrałeś. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu :papa:
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 27.02.2017 15:46

Świetna relacja i już kilka miejsc zapisałem na czerwcowe zwiedzanie, wprawdzie stacjonujemy w Zečevo Rogozničko ale miejsca zwiedzone i opisane przez Ciebie tez są w naszych planach :)
Pozdrawiam Jacek :)
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 27.02.2017 19:00

jacek73 napisał(a):Świetna relacja i już kilka miejsc zapisałem na czerwcowe zwiedzanie, wprawdzie stacjonujemy w Zečevo Rogozničko ale miejsca zwiedzone i opisane przez Ciebie tez są w naszych planach :)
Pozdrawiam Jacek :)

Dziękuję za miłe słowa :D
Zacevo to fajny wybór. Piękne plaże i spokój.
Nasi znajomi mieszkali przy Starej dradze i byli bardzo zadowoleni.
Pozdrav :papa: i udanych wakacji życzę :hut:
robines
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robines » 28.02.2017 22:21

Habanero i ja dziękuję za świetną relację.U mnie lipiec 2017 to właśnie Rogoźnica tzn.jej przedmieścia :lol: tj.Stupin Celine.Fajnie że dałeś ten filmik bo po tej uliczce zapewne będziemy spacerować z naszymi dziewczynkami(też mam dwie córy 2 i 10 lat).Dzięki za Trogir i Szybenik,pozdrav :papa:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.03.2017 10:14

robines napisał(a):Habanero i ja dziękuję za świetną relację.U mnie lipiec 2017 to właśnie Rogoźnica tzn.jej przedmieścia :lol: tj.Stupin Celine.

Będziecie zadowoleni, bo plaża Stupin Celine jest stworzona dla dzieci :)

robines napisał(a):Dzięki za Trogir i Szybenik,pozdrav :papa:

Nie ma za co, bawcie się dobrze :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rogoźnica 2016 i wiedeński booking-horror - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies