Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodzinnie na campie Belvedere i 41 godzin w drodze do domu!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Grzegorz99
Autostopowicz
Re: Rodzinnie na campie Belvedere i 41 godzin w drodze do do

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz99 » 21.03.2019 08:54

Ciekawa relacja i zainteresowaniem przeczytałem całość

Zastanawiam się nad wyjazdem w tym roku na ten kemping (Trogir Belvedere) i poszukuje opinii osób, które korzystały z tego kempingu w ostatnim czasie.
Myślę też o noclegu w domkach HappyCamp.
Czy z parkingiem poza kempingiem nie ma problemu - zawsze można znaleźć miejsce ?
W zeszłym roku na Istrii samochód mieliśmy obok domku i to było fajne, a tutaj jednak jest ponoć zakaz i trzeba parkować poza terenem.
Czy sieć WiFi na kempingu działa bez problemu ?

I generalnie, jakie są warunki wypoczynku na tym kempingu ?
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 21.03.2019 19:50

Witaj. Miło mi, że ktoś jeszcze do tej relacji dotarł. Domki happycampu są zaraz przy wjeździe na kemping, więc do recepcji blisko, ale nieco dalej do plaży. Kemping jest położony tarasowo, więc do plaży należy zejść albo schodami, albo okrężną drogą asfaltową.

Co do parkingu, to nie mieliśmy problemu z zaparkowaniem auta na parkingu przed kempingiem. Z tego co pamiętam jest on dość spory, ale byliśmy we wrześniu, więc pewnie w sezonie może być nieco większy tłok. Też bywaliśmy na kempingach, na których auto stało obok domku, ale tutaj do auta też było dość blisko, więc nie przeszkadzało nam to, że musiało ono stać na specjalnym parkingu. Oczywiście na czas wypakowania "klamotów" można samochodem podjechać pod domek.
Zerknęłam teraz na mapy google i nie radziłabym się sugerować nimi, ponieważ na street view widnieje data "sierpień 2011". Zdaje się, że do 2016, w którym my byliśmy wiele się zmieniło. Na google street view nie widzę tego parkingu przed kampem tylko jakieś krzaki i ogrodzony teren. Zdaje się, że ze zbiegiem czasu go przekształcili.

Co do sieci WiFi, to w 2016 roku była dostępna darmowo jedynie w recepcji tuż przy wjeździe na kemping. Z racji tego, że nasze domki były blisko recepcji, to bezdzietna "młodzieżówa", która z nami była "latała" na tą recepcję co chwila, żeby w internecie "pośmigać", natomiast ja tam byłam ze 2 razy, więc nie pamiętam jaka była jakość połączenia.

Niestety ten kemping był najsłabszym z tych, na których byliśmy. Najbardziej "wypasiony", na którym stacjonowaliśmy to Solaris koło Szybenika. Na Belvedere nie podobała mi się plaża... tragedia. Wysoko położone półki skalne, dużo betonu. Plaża żwirowa tak naprawdę nie istniała, bo fale ją cały czas przykrywały. Na zdjęciach strony kempingu jest kawałek plaży i wydawał mi się dość spory podczas rezerwacji, ale okazał się maleńkim skrawkiem cały czas zalewanym przez fale. Nie wiem czy macie dzieci czy nie. Jeśli nie, to spokojnie poplażujecie na tarasach betonowych, ale z dziećmi pokonywanie schodów i pilnowanie ich, żeby nie pospadali z tych tarasów to była mordęga. Moja córcia miała niespełna 11 m-cy wtedy więc musiałam ją cały czas pilnować, żeby nie zleciała z tych betonów. Na basenie byliśmy chyba tylko raz, czy 2 bo po co? Woda w morzu ciepła i czysta, więc nie musieliśmy korzystać z basenu.
W ogóle w 2016 był on dość mały i głęboki, więc z naszymi dzieciakami średnio nam to pasowało.
Wydaje mi się, że teraz na zdjęciach gdzieś w necie widziałam, że mają basen zmieniać i poszerzać, ale nie interesowałam się tym na tyle, żeby to zgłębić.

Na sam kemping raczej bym nie wróciła, ale okolica dość przyjemna. Blisko do pięknego Trogiru (z kempingu taksówki wodne podwożą), blisko do wodospadów Krka, do klifów na wyspie Ciovo, motorówkę można wynająć. No.. jest co robić, ale osobiście, gdybym miała wybrać kemping w tamtych okolicach, to wolałabym Solaris, bo dla mnie Szybenik jest ciekawszy niż Trogir, piękne miejsca dookoła. Możesz o tym poczytać w tym wątku i również blisko do wodospadów Krka, do Trogiru czy Splitu też można sobie zrobić wycieczkę.
Grzegorz99
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz99 » 21.03.2019 23:14

Dziękuje za szybką odpowiedź.

Według planu domki HappyCampu są na wprost głównego wjazdu (po lewej stronie) oraz po prawej stronie zaraz za wjazdem w drugim rzędzie. Nie wiem, która lokalizacja lepsza, jeśli miałbym w ogóle wpływ na wybór ? Te po prawej stronie wydają mi się nieco lepiej położone, bo tak bardziej na uboczu, a nie wzdłuż wjazdu. Aczkolwiek, ponoć ten wjazd jest raczej spokojny, bo samochody są na zewnątrz i chyba rzadko coś tam jeździ. Wasz domek, według jednego ze zdjęć miał wejście od strony ulicy. Nie było to uciążliwe ? Na planie zaraz obok domków HappyCampu jest chyba też Sanitariat kempingowy.

Dzieciaki mamy już nieco starsze (10 i 12 lat), więc o „plażę betonową” się raczej nie martwię. Dość blisko chyba jest też ta nieco lepsza plaża MEDENA – bez tarasów betonowych tylko żwirek. Lubimy spacery i wycieczki, więc nie będziemy się kurczowo trzymać jednego miejsca. Zresztą ogólnie lubimy kręcić się po okolicach, więc ten kemping właśnie pod tym kątem wydaje nam się dobrym rozwiązaniem, bo chcemy trochę też pozwiedzać, oprócz kąpieli i snurkowania. Szibenik, Trogir, Split, a może i coś niżej uda się zobaczyć.

Jak często kursuje ten stateczek do Trogiru z kempingu i ile sobie życzy za kurs ? Bo darmowy to chyba nie jest.
Czy jakieś rowerki można na kempingu pożyczyć ?

Basen - chyba jest dobudowany nowy kawałek, bo też widziałem na różnych zdjęciach, że z czasem się nieco zmieniał i trochę go przybyło od strony morza.

Celowaliśmy w SOLARIS, ale ceny tam teraz są jakieś z kosmosu. Zacząłem się nawet rozglądać za kwaterami, ale lubimy klimat kempingowy i ten rok jeszcze chcemy na kemping.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 26.03.2019 22:27

Tak, mieliśmy domek zaraz przy ulicy, ale tak jak napisałeś była ona mało ruchliwa. Mój wtedy czteroletni syn sam sobie do dziadków przez ta ulice przachodził bo auta prawie w ogóle nie jeździły.

Co do sanitariatu to nie pamiętam kompletnie czy były w pobliżu. Chyba nie tak blisko bo żadnych nieprzyjemnych zapachów nie było.

Byliśmy na spacerze na tej plaży medena ale to też raczej bardziej komercja bo obok jest hotel. Ale zaraz za kempingiem właśnie w stronę plaży medena jest taka mala plaża na której mozna również spokojniej poplazowac. My ją tylko mijalismy ale myślę że do plażowania się nadaje. W miejscowości Seget Vranjca tez jest całkiem "normalna" żwirowa plaża.

Taksówka do trogiru kosztowala coś około 15 kun za osobę w jedna stronę ale to bardzo fajne rozwiązanie bo taksówki dość często kursują. We wrześniu ostatnia powrotna była około godziny 22.

Co do rowerów to nie mam pojęcia, ale chyba się nie spotkałam bo raczej w okolicy dużo schodów i nierówności wiec nie wiem czy byłoby gdzie pojeździć.

Widziałam właśnie ze na solaris juz drożej. My na solarisie za cały domek we wrześniu płacilismy za pierwszy tydzień około 45 euro za dobę za domek a za drugi tydzień 37 euro. W tym jakieś dodatkowe zniżki za długi pobyt wiec wyszły nam grosze. Ale to było w 2013 i teraz chyba że 3 razy drożej jest...
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rodzinnie na campie Belvedere i 41 godzin w drodze do domu! - strona 1...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone