Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodzinna Chorwacja

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karolina Nowakowska
Globtroter
Rodzinna Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 24.05.2006 16:54

Polecam pokoje na Chorwackiej wyspie-(zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link)
Gospodyni jest Polką gospodarz Chorwatem- więc jest typowa polska
gościność,przystępne ceny, miła atmosfera i wspaniały klimat oraz pyszna
kuchnia. Mieszanka warta polecenia. Pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2006 19:25

Karolino ... zapewne jesteś młodziutką osobą, zapewne chcesz dobrze lecz reklamować tutaj to raczej nie powinnaś. Od tego są wszelkiej maści gazety, itp. Mnie osobiście to nie przeszkadza, ja sam moge to samo również zrobić i podać niejeden adres lecz nigdy tego nie uczyniłem. Po prostu nie wypada. ps. czy ta rodzina chorwacka, ta polka to Towja siostra, czy jakies jeszcze inne powiązania rodzinne ?.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.05.2006 19:28

Było podwójnie, jedno skasowałem.
Ostatnio edytowano 25.05.2006 17:05 przez woka, łącznie edytowano 2 razy
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 25.05.2006 10:54

Kochany może jestem nie skromna, może nie mam klasy, albo nie wiem co wypada a co nie. Ty pewnie jesteś "starszą" osobą z dużym doświadczeniem i ugruntowanymi poglądami. Ja osobiście nie widzę nic nie skromnego w tym, że podaję sprawdzony adres u miłych ludzi dla, których przyjmowanie gości jest przyjemnością a nie sposobem na zarabiania pieniędzy. Byłam, sprawdziłam, mam cudowne wspomnienia, jestem im wdzięczna za gościnę i polecam wszystkim wakacje u Ante(zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) ha, ha, ha,
Jeśli znasz podobne miejsca to podziel się tą wiedzą, bo o to w tym wszystkim chodzi -moim zdaniem-konkretne namiary bardzo się przydaja ja np. podzukuję apartamentów koło Dubrovnika na jakiejś wyspie i naprawdę nie uderza we mnie jeśli ktoś poda konkretną strone-ale dzięki za czujnosć i straż nad moralnością i poczuciem smaku nas "młodzitkich"-pozdrawiam!!!
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 25.05.2006 17:25

Ja również nie widzę w tym nic złego. Wręcz przeciwnie - pewnie skorzystam. Ale jeśli możesz napisz, co to znaczy samochód zostawiamy w porcie. Jak daleko jest do tego domu? I jak częśto kursują promy z Sibenika?
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 26.05.2006 10:11

Cześć!!!
Bardzo Ci dziękuję za ten głos i juz odpowiadam.
Na Luce są bardzo wąskie uliczki, wyspa jest malutka i dla tego nie ma tam samochodów. Pojazd trzeba zostawić na parkingu w Sibeniku, jest on tam zupełnie bezpieczny a cena jest niewielka ok.7-15zł z tego co pamiętam zależy od sezonu (za dobę). Promy kursuja co dwie- trzy godziny częściej w lipcu i sierpniu-i jest stały rozkład rejsów. Rejs trwa ok. 50 min. i jest to też fajna atrakcja szczególnie dla dzieci. Promem można dopłynąć na sąsiednie wyspy oraz do stałego lądu tj. Sibenik a z drugiej strony Vodice. Ja lubie tam być bo jest wspaniały wyspiarski klimat, spokój, cisza, można się skupić tyko na sobie i odpocząc a tego w Warszawie mi bardzo brakuje.
Kiedy byliśmy tam pierwszy raz- seniorzy siędzący przed domami wołali za nami polako. polako. Myślę sobie -skąd oni wiedzą że jesteśmy z Polski? i po co tak wołają- wołali po chorwacku -wolniej wolniej...teraz już to wiem i na wakacjach się nie śpieszę :lol:
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 27.05.2006 17:13

Dzięki za info, a może pamiętasz jaka jest cena promu?? I czy tam na wyspie są jakieś sklepy?? Już mi się to podoba. :lol:
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 27.05.2006 17:43

Zapomniałam! I czy są tam jakiś knajpy? Pozdrowionka
Karolina Nowakowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karolina Nowakowska » 29.05.2006 09:52

Cześc ponownie!!!
Nie jestem całkowicie pewna ale coś kojerzy mi sie że 15kun kosztuje prom dzieci mniej.
Na wyspie jest sklep samoobsługowy i stragan ze świeżymi owocami i warzywami. Jest tez kilka restauracji i knajp z pysznymi owocami morza i innymi przysmakami (na jednym końcu wyspy chyba 4 i jeszcze na drugiej stronie kilka). Jeśli wynajmiesz pokój z własna kuchnią możesz się zaopatrywać na świetnym targu w Sibeniku-można kupić owoce, mięso, ryby, mule, ośmiornice, kalmary, wszystko co tylko Ci się zamarzy i jeśli tylko potrafisz to przyrządzić.
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 29.05.2006 14:37

Karolina Nowakowska napisał(a):Cześc ponownie!!!
Nie jestem całkowicie pewna ale coś kojerzy mi sie że 15kun kosztuje prom dzieci mniej.
Na wyspie jest sklep samoobsługowy i stragan ze świeżymi owocami i warzywami. Jest tez kilka restauracji i knajp z pysznymi owocami morza i innymi przysmakami (na jednym końcu wyspy chyba 4 i jeszcze na drugiej stronie kilka). Jeśli wynajmiesz pokój z własna kuchnią możesz się zaopatrywać na świetnym targu w Sibeniku-można kupić owoce, mięso, ryby, mule, ośmiornice, kalmary, wszystko co tylko Ci się zamarzy i jeśli tylko potrafisz to przyrządzić.

Dzięki za cenne informacje.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone