Pozdrawiam wszystkich i serdecznie dziekuje za zyczenia.
Jest 1:42 w nocy... Wszyscy spia tylko ja nie moge zasnac, wyjazd za 5 godzin ...
O 8:00 ruszamy promem ze Swinoujscia...
Przeciez juz wszystko spakowalem, auto sprawdzalem z 5 razy, trase znam na pamiec ale spac nie moge
Leze plackiem patrzac w sufit, potem na boku ogladajac sciane... Turlam sie na brzuch i znow na bok...
No nie moge zasnac...
Zabieram moje pscoly ponownie tam gdzie Gabryska nauczyla sie chodzic a Maja z sensem mowic.
Wtedy male hrabianki wozilem w wozkach... Targalem z wozkami po murach Dubrownika, pokazywalem Majce desant okretow w Vodicach , tulilem do snu Gabryske na uliczkach w Primosten, pokazalem languste za 400 kuna w Tucepi...
Teraz podrosly, zmadrzaly (no tak troche)... Czy one to docenia ? A czy zona bedzie zadowolona ? Czy znow w skwarze i upale odwazy sie zdobywac twierdze w Szybeniku?
W glowie klebia mi sie same znaki zapytania...
Musze jak najszybciej dojechac do Podgory, mam obiecana flaszke zobrowki dla gospodyni z Tucepi... Ciekawe czy nas wogole pamieta?
Pewnie tak , w sumie tylko ja wypilem tej rakiji od Maryji wystarczajaco duzo i czesto , musi nas pamietac...
Rano jeszcze ostatnie pakunki z lodowki, moze jeszcze raz sprawdze opony... I zepne wszystkie walizki jedna tasma , tak na wszelki wypadek...
Cholera jaki wypadek ?
Chyba walne browka bo nie zasne...
Nie no, nie moge...policze owieczki albo barany albo miski w aucie... Napewno wystarczy by zasnac.
Jeden misiek czarny, drugi misiek ulubiony, trzeci misiek najbardziej ulubiony, czwarty misiek ten z okna,.... Aaaaaaa....piaty misiek ten bialy.... aaaaaa...
Nareszcie spie
Ps
Planowany przyjazd na miejsce wtorek okolo godziny 12-13.
Ps2
Jak sie nie odezwe do srody to sie nie martwcie bo albo popilem z gozpodarzem albo ciagne kuzyna vana na sznurku.... albo on mnie
Do zobaczenia w Podgorze, jak ktos bedzie w okolicach i chce spedzic chwile w ciszy i samotnosci to niech nie dzwoni... A jesli ma dzieci jak my i chce spedzic chwile w gwarze przy browarze to walcie jak w dym