Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodzina 2+1, byliśmy na KRK, teraz gdzie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TurboDymoMan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) TurboDymoMan » 30.12.2013 00:08

Witajcie,
rok temu byliśmy 10 dni w Baśce na Krk i bardzo nam się podobało. Szkrab pierwszy raz zobaczył morze i się zakochał a my w samej miejscowości, knajpkach na nadmorskiej promenadzie i ogólnym luzie.
W 2014 roku chcemy uderzyć do Chorwacji na dwa pełne tygodnie. Założenie takie by tydzień na lądzie, tydzień na wyspie. I tutaj pytanie:
zależy nam na w miarę fajnej plaży (syn będzie miał 2,5 roku), wiem że na piasek liczyć raczej trudno, ale żwir czy małe kamienie są spoko, byle nie betonowe nadbrzeże czy też głazy narzutowe. I byśmy mogli dzieś wieczorem pójść posiedzieć w knajpce, coś wypić, zjeść, spędzić miło czas. I fajnie by było żeby coś w okoliach niedalekich zobaczyć.
Pomysł to okolice Makarskiej, a mianowicie Baska Voda. I tutaj pytanie czy to dobry wybór, czy Baśka Voda spełni te kryteria, czy warto coś już tam rezerwować (może ktoś ma namiary na dobrą, tanią kwaterę blisko morza i plaży - poprosze na priva:)).
Czy w Basce Vodzie (tak sie to odmienia?) jest fajna plaża dla dziecka? czy jest jakaś fajna promenada wzdłóż morza, coś do "roboty" wieczorem? (z racji dziecka nie pisze o dyskotece itp.).

a drugie, wtórne pytanie to co potem? po tym tygodniu. Myślałem o Hvar... ale właśnie gdzie? Stary Grad czy może jest jakaś inna fajna, wakacyjna miejscowość? gdzie celować?

Help, pomóżcie! :) Z góry dziękuje za odpowiedź.
nant3s
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nant3s » 07.02.2014 13:51

Ja rok temu byłem w Chorwacja Dubrownik - wspaniałe miejsce, a na dodatek dużo tam się dzieje :) wielkie koncerty, kręcą tam seriale... ;) polecam :)
iwona3001
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona3001 » 07.02.2014 14:39

To może tydzień Primosten i tydzień na Hvarze np. w Jelsie? :lol:
DaveZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DaveZ » 07.02.2014 15:02

Jeżeli chodzi o miejsce / plaże dobrą dla małego dziecka polecam małą miejscowość NIN. Bedąc w zeszłym roku pod Zadarem pojechaliśmy do NIN - zobaczyć miasteczko i przy okazji poplażować. Plaża (co rzadkie w Chorwacji) naprawdę piaszczysta i cała zatoczka płytka, więc dla maluchów idealna.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2014 16:49

Ja ze swojej strony polecam Murter, to jest wyspa, można zobaczyć przy okazji Zadar, Sibernik i Split, wyspa ma 3 bardzo ładne plaże.
Ze swojej strony polecam, ja w tym roku wybieram się w Twoje strony, jak oceniasz swoje zakwaterowanie na KRK?

Poproszę o info na priv.
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 11.02.2014 21:54

Baška Voda fajna miejscowość miałem tam okazje być mieszkałem w małej miejscowości Bratuš 3km od Makarskiej. Co do plaży (Baška Voda) strasznie zatłoczona jest na niej żwirek nie ma wielkich głazów. Jeśli o mnie chodzi nie chciałbym tam mieszkać ale zależy co kto lubi. Z Bratušia jest fajna baza wypadowa do Baški, Makarskiej czy też do Bośni np. Mostar, wodospady Kravica czy Medziugorie. Jest tam fajna plaża z drobnym żwirkiem jedna knajpka i sklep.

A wyspy tak jak pisał wcześniej kolega Murter jest piękny połączony mostem z lądem. Miałem okazję mieszkać tam dwa tygodnie. Mieliśmy nie daleko do piaskowej plaży co prawda wchodziło się po kamyczkach ale w wodzie był piękny żółciutki piaseczek. Polecam

Jeśli masz jakieś pytania to służę pomocą.

pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone