Jednym z najczęściej używanych słów w mojej relacji jest słowo "przepraszam" ...
... więc wykorzystam ponownie tą statystykę i napisze :
"Przepraszam ... "
Z rozpędu wrzucałem zdjęcia z zamiarem dotarcia na koniec i napisania epilogu... ale widzę że nie tędy droga i zacznę od du...y strony ...
... czyli najpierw napiszę trochę na końcu ... potem trochę powklejam zdjęć na początku.... itd....
... hmm...
co my tu mamy....
Kasztelan niepasteryzowany....
oki... może być...
Nie wiedzieć czemu znajomi, rodzina i Wy dopominacie się abym napisał zakończenie... ciotka to mi nawet smsa przysłała że mam dokończyć bo jej znajomi nie mogą spać po nocach ....
... dziwne ...
O ile pamiętam to jej znajomi wolą Portugalię albo Hiszpanię... Co im po tej Chorwacji... ?
...
po za tym...
Na nieprzespane noce to akurat znam lekarstwo : 1 szklanka Grasevina Kutjevo 2009 a jeśli znajomi są " ą... i ę... i parlewuuu... " to Cabernet Chateau Blaignan 2009....
... akurat szczepy typu Cabernet są w większości tanie więc można walić po 2 szklanki...
Jeżeli sen nie będzie po tym słodki (bo smak to na pewno nie) to przynajmniej ubijemy wolne rodniki...
(nomen omen u mnie się namnażają samorodnie w milionach więc mam zalecane nie mniej jak 3 szklanki..
... ale żebyście nie myśleli że zawsze... tylko wtedy jak "nie mogę spać po nocach".
ps
kochana Ciociu , mimo wszystko bardzo Ci dziękuję za sałatkę na imprezę
... więc ze względu na znajomych ciotki i ich dobry sen napiszę co mam napisać ...
O tym jak to Chorwacja bije na głowę Waszą "hotelową" Hiszpanie, Portugalię, Włochy, Majorkę, Kretę, Grecję , Turcję, Egipt i Tunezję .....
i wszystko inne dookoła ...
...no , może z Bieszczadami będzie problem...
... ale z całą resztą krajów na mapie mojej córki Mai Chorwacja wygrywa 2:0
ps
według mapy mojej córki Zjednoczona Europa to Pooooolska jak okiem sięgnąć i trochę Bałtyku....
.... i cieszyć nas to powinno, że Majka nie rysuje tak jak ja w jej wieku:
... Związek Radziecki od Bałtyku do Adriatyku..