Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodzice - rodzicom czyli przepis na Chorwację

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 20.08.2013 22:40

To była pierwsza relacja, jaką zacząłem czytać rejestrując się na CRO. Zaraziłem tym też żonę, dlatego jak ostatnio sprawdziła, że Jędrula kontynuuje swą relację, to piała z zachwytu :D Fakt - pisać to Ty potrafisz i uwagę przykuwasz znakomicie - brawo! Pozdrawiamy i czekamy :)
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 00:59

Bardzo dziękuję za wszystkie ciepłe słowa :-)

Wróciliśmy dziś późnym wieczorem, dopiero co ogarneliśmy cały majdan, dziewczyny śpią.

Wasze prośby zachęciły mnie bym siadł do kompa i napisał kilka słów...

... ale nie moge się powstrzymać by nie pokazać Wam "Poranku Kojota": :D

Obrazek
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 01:25

Pytacie jak długo można smażyć kiełbaski, łowić ryby i ettecera... ?!

ok... napisze...

Do znudzenia...! :D

Po przyjechaniu nad jezioro od razu zdobyłem pierwszą sprawność w rozkładaniu namiotu i wbijaniu śledzi po ciemku, co widać po zdjęciu wyżej. (gdzie trafiłem tam wbiłem).

To nasza "miejscówka" - niestety nocne zdjęcia nie wyszły bo nie było komu skalibrować aparatu bo operator sam był nieco rozkalibrowany...

Obrazek

Jeśli chodzi o smażenie kiełbasek to smażyłem i zjadłem je sam bo właściciele ośrodka w sobotni wieczór urządzili ognisko integracyjne wielkości mojego namiotu co skutecznie odstraszyło wszystkie moje pszczoły...

Jeśli chodzi o łowienie ryb, to ja w takiej scenerii mogę łowić w nieskończoność:

Obrazek
Ostatnio edytowano 21.08.2013 02:14 przez jedrula, łącznie edytowano 1 raz
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 01:38

Wszystko co kojarzyło mi się z klimatem harcerskiego obozu chciałem przekazać moim pociechom (no może oprócz konserw) ale najwidoczniej świat się zmienił bo każdy z nas nabył inne sprawności niż te które pamiętam...

i tak...

Mama nabyła sprawność "życia pod namiotem": bez łazienki, kibla i prysznica, bez sklepu i bez "Na Wspólnej" :

Obrazek

Majka nabyła sprawność chodzenia w siedmiomilowych butach : tak, tak to moje buty z Chorwacji :-)

Obrazek

Gabryśki sprawność to trudno określić... rzut do celu ?!

Obrazek

Ja swoją sprawność gotowania, mówiąc skromnie doprowadziłem do perfekcji.... kurczak z jabłkiem z pobliskiego ogrodu:

Obrazek
Ostatnio edytowano 21.08.2013 02:02 przez jedrula, łącznie edytowano 1 raz
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 01:44

A jesli chodzi o nocne oglądanie gwiazd to ja nawet nie muszę patrzeć w niebo...

.. ja mam swoje gwiazdy przed oczami :

Obrazek
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 02:02

Tak wiem ... miało być o Chorwacji...

Czytam i czytam to forum i zazdroszczę każdemu kto był w tym roku lub jeszcze tam będzie... a jesli kogoś tam nie było to pakuj się bracie i pędź - bo takim jak ja to serce pęka jak czytam "Chorwacja - nie dziękuję..."

Nie ma dla mnie miejsca w którym nie jest fajnie.

W myśl przysłowiowej anegdoty:

"Dla jednych szklanka jest pusta...

dla drugich szklanka jest pełna...

... a dla mnie po prostu do wypicia :-)
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 02:11

Jutro po pracy opiszę Wam jak nie zdobyliśmy twierdzy w Triogirze ani warowni w Szybeniku

ale zanim to nasąpi mam zagadkę

W jakim mieście zrobiłem moją ulubioną fotkę z Chorwacji ? :

(wyjadaczy proszę o "chwilę do zastanowienia" dla amatorów)

Obrazek
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 21.08.2013 08:31

jendrula możesz zdradzić sąsiadowi zza małej wody gdzie taka miejscówka pod namiot i na ryby jest? :mrgreen:
darek1
zbanowany
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 21.08.2013 08:45

jedrula napisał(a):(edit)

zapraszam

pozdr

Dopiero dzisiaj obejrzałem ten film - Kapitalny Jędrula :D :D :D
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 21.08.2013 11:03

kocisko napisał(a):jendrula możesz zdradzić sąsiadowi zza małej wody gdzie taka miejscówka pod namiot i na ryby jest? :mrgreen:

wieś Kołomoć nad jeziorem Kołomąć

http://www.malagastronomia.com/index.php

Polecam przyjazd tylko pod domek (ten ładny nowy) lub namiot. Nie polecam obskórnych domków holenderskich.
W sobote wieczór zawsze jest głośna impreza z dyskoteką - polecam tylko tym którzy naprawdę się nudzą ... a generalnie jest tam bajkowo bo jest zakaz ruchu sprzętu motorowodnego - tylko kajaki i rowery wodne... kompletna cisza :-)
Ze Szczecina to w godzinę zajedziesz... ale czy nie lepiej do Międzywodzia nad morze ? ;-)
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 21.08.2013 13:35

jedrula napisał(a):Ze Szczecina to w godzinę zajedziesz... ale czy nie lepiej do Międzywodzia nad morze ? ;-)

Tak samo jak Ty ze Świnoujścia do Chorwacji :mrgreen:

Dzięki za info i namiar. Czasami szukam czegoś nowego w regionie pod namiot, camping żeby w spokoju posiedzieć na rybach z piwem w dłoni :smo:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 21.08.2013 16:09

Zastanawiam się jakież to samozaparcie trzeba mieć 8O żeby znad Bałtyku i to ze Świnoujścia jechać autem nad Adriatyk na Makarską Rivierę. Do tego jeszcze z dwojgiem małych dzieci. Ja z Warszawy jechałem z dużo starszymi córkami i miałem wszystkiego dość :roll: . Podziwiam, podziwiam.

Biez pał litra Rakiji prabliema nie razbieriosz. 8O 8O 8O
grajka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grajka » 21.08.2013 16:46

darek1 napisał(a):Zastanawiam się jakież to samozaparcie trzeba mieć 8O żeby znad Bałtyku i to ze Świnoujścia jechać autem nad Adriatyk na Makarską Rivierę. Do tego jeszcze z dwojgiem małych dzieci. Ja z Warszawy jechałem z dużo starszymi córkami i miałem wszystkiego dość :roll: . Podziwiam, podziwiam.

A no trzeba, trzeba :) My też z nad morza (właściwie z nad zatoki) ruszyliśmy nad Adriatyk. Dzieci - jedno 2 latka, drugie 12. I największy błąd jaki mogliśmy zrobić, to pójść po powrocie z Cro na plażę nad nasze morze. Chociaż z drugiej strony ta wizyta przekonała nas, że za rok znowu do Cro :)
szrek27
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szrek27 » 21.08.2013 16:56

My też z żoną i niespełna 2 letnim dzieckiem byliśmy w zeszłym roku w czerwcu nad morzem... na plaży w portkach i dziecko w bluzie, bo chłodno... Opalanie? Jakie opalanie?! Nie mówiąc już o pływaniu... Wyleczyłem się na zawsze z Bałtyku. Gdzie tu sens? Jak mam jechać 600km, to wolę jechać 1200 i mieć pogodę zapewnioną! :D
kocisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kocisko » 21.08.2013 17:07

darek1 napisał(a):Zastanawiam się jakież to samozaparcie trzeba mieć 8O żeby znad Bałtyku i to ze Świnoujścia jechać autem nad Adriatyk na Makarską Rivierę.

Kolega ma 3 km do granicy z Germanią a ja 15. A później to już wiór do przodu na przełaj. Jedzie się szybko, łatwo i przyjemnie :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rodzice - rodzicom czyli przepis na Chorwację - strona 37
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone