Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodzice - rodzicom czyli przepis na Chorwację

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ilo27
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ilo27 » 18.07.2013 18:42

Witam,
Dopiero dziś wpadłam na Twoją relację i.. zakochałam się :D Taki styl pisania bardzo mi odpowiada A poza tym rejony w których byłam i w które się wybieram Również z Pszczołą jednoroczną :p może tak jak Twoja nauczy się chodzić na kamieniach chorwackich..
Czekam na ciąg dalszy i dużo zdrówka dla dzieciaczków
pozdr Ilo
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 18.07.2013 21:53

reggaelove8778 napisał(a):Czy z Tą Pszczółką już wszystko dobrze? Wierzę,że nie miałeś głowy do pisania, wtedy myśli się tylko o jednym... :/
Również czekam na ciąg dalszy...

Taaaak dzieciaczki najważniejsze, więc cieszymy się, że skoro znalazłeś chwilkę czasu, to pewnie już dobrze z dzieciątkiem. Upewnij nas, proszę Cię z tym, bo my tu na forum jak jedna wielka rodzina, więc martwimy się o wszystkich.
:D :mrgreen: :mrgreen:
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 18.07.2013 23:35

Dzień 14. Vodice - czyli koszmar turysty.

Co nas pchało do Vodice ? Nie wiem... przeglądam zdjęcia i nie mogę sie nadziwić po co tam jechaliśmy...

Ale od początku...

Po wczorajszej wycieczce po Primosten stwierdziliśmy że to przepiękne, cudune i spokojne akurat o tej porze roku miejsce.
Fajnie było by tu być bez dzieci: spacery za rękę, zachody i wschody słońca przed oczami, ryneczek na starym mieście z kapelą co gra do kotleta (tak do 23-24 grali nawet), vinoteka, knajpek akurat tyle ile trzeba... no nic tylko przyjechać tu ze świeżą małżonką bez dzieci...

.... a już wzorcowo było by żeby przyjechać jako kawaler z przyszłą żoną po to by dzieci tu zrobić :=) :mrgreen:

hm...

rozmarzyłem się....

No mnie to już nie grozi ale polecam kawalerom i pannom przyjazd do Primosten - bez znajomych, bez przyszłych teściów, bez sąsiadów .... po prostu sami. Gwarantuje że zakochacie się najpierw w Chorwacji potem w Primosten, w sobie nawzajem a na końcu pokochacie Ożujsko i Ożujsko Limun ....

Apropo Ożujsko to dziś przed wyjazdem stwierdziłem że i owszem mamy lodówkę ale zupełnie pustą... nie miałem rano w czym się zakochać !

Szybko z żoną ustaliliśmy że trzeba nam zrobić zakupy.... zatem po drodze do Vodić postanawiamy odwiedzić sklep z towarami do kupienia.

(O ja biedny nieszczęśliwy jeszcze wtedy nie wiedziałem w co sie pakuję... a wystarczyło zejść na dół po piwko lub dwa... )

Przed wyjazdem rzut oka na zatokę - sprawdzałem czy łódki stoją i czy się aby nie pojawiły nowe na horyzoncie, stały te same co wczoraj wieczorem a dotatkowo przybyła jedna większa z której laski skakały do wody...

... rzuciłem jeszcze kilka razy okiem czy aby którejś nie trzeba ratować ...

niestety nie, wszystkie umiały pływać i zaraz po skoku wchodziły na łajbę ponownie...

Obrazek
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 18.07.2013 23:53

Zapakowaliśmy się do auta, włączyliśmy chorwackie radio i w drogę...

Obrazek

Mijamy miejscowość Grebastica w której to przebywali poznani wczoraj znajomi, jak się okazało byli tam 4 czy 5 rok z rzędu tak się zżyli z właścicielami że przyjeżdzali pomagać w pracach przy winnicy... w zamian za gościnę...

Obrazek

Ja też bym z chęcią pomógł przy winnicy ale nie przy winogron zbieraniu tylko tak nieco później... powiedzmy dwa, trzy lata później... :wink:

Mógłbym zostać zawodowym kiperem ... chociaż nie... poziom semi-amator byłby idealny... mniej papierkowej roboty tylko ostra tyra :D

W zamian za testy i degustację nie oczekiwałbym darmowej gościny.... jedynie zimne Ożujsko nazajutrz....

ok... jedźmy już dalej

Na horyzoncie pojawiają sie pierwsze wysypy z archipelagu Kornati

Obrazek

Pan Kleks śpiewając o wyspach Bergamuta pewnie własnie te miał na myśli

Obrazek
Ostatnio edytowano 19.07.2013 01:34 przez jedrula, łącznie edytowano 1 raz
jedrula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jedrula » 19.07.2013 00:09

Jadąc do Vodic przejeżdżamy przez Sibenik... był to nasz kolejny cel podróży ale o tym w kolejnym odcinku, dziś tylko jedziemy środkiem główną aleją.... problem w tym że z daleka jeszcze przed miastem wiszą wielkie reklamy centrum handlowego... biją po oczach każdego turyste... włącznie z moją żoną

- Patrz .. za 3km jest sklep , to chyba jakieś duże centrum handlowe. Jedź tam ! - krzyczy mi wprost do ucha
- Eeee...ale .. to nie po drodze... - mój front oporu był gorzej niż żałosny
- Hej dzieci chcecie do sklepu !? - wiedziałem że jajniki trzymają się razem ale żeby aż tak !
- Lepu lepu... cemy cemy... !

Łabędzim śpiewem odezwała się tylko nawigacja :

"Na najbliższym skrzyżowaniu zawróć"

Boże... gdybym tylko mógł :-(

Obrazek
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 19.07.2013 09:26

Hehehe, widzę, że Jędrula w formie...dajesz, stary!
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 19.07.2013 10:15

Super , że wróciłeś i możemy jechać dalej :wink:
renask
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) renask » 19.07.2013 10:32

świetna relacja!!! super zdjęcia :)
już podesłałam mężowi do poczytania. na pewno go to zachęci do wyjazdu z dzieckiem :D
chodzi mi o te zimne piwka :lol:
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 19.07.2013 12:50

Fajnie, że znowu piszesz :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.07.2013 20:17

O dziwo nawet ciekawie pisze Jędrula. Odpowiada mi jego styl.
szatunka
Autostopowicz
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) szatunka » 26.07.2013 18:43

NANO napisał(a):ja mam sprawdzony apartman w Tucepi właśnie dla 8 osób piękny czysty zadbany z dużym tarasem i grilem na tarasie podaj mejla to ci podeślę adres a nawet foto

Witam prosiłabym jeśli można o namiary ;)

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry wielkie dzięki ;)
heca7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) heca7 » 27.07.2013 19:57

No i znowu relacja zdechła :roll: A ja czekam i czekam.
lidziasc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lidziasc » 30.07.2013 23:06

Wspaniała relacja czekam na cd :)
barsa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) barsa » 31.07.2013 15:41

Witaj Jędrula :mrgreen:
Miło że wróciłeś, pisz i wklejaj fotki czekamy :D
Świetna relcja
Pozdrawiam :papa:
atomowa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atomowa » 31.07.2013 15:54

Nie mogę wyjść z podziwu, chciałabym tak pięknie, obrazowo opowiadać. I jak większość chce jeszcze :) i czekam na ciąg dalszy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Rodzice - rodzicom czyli przepis na Chorwację - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone