.. no to jestem...
Na początek kilka słów uzupełnienia dla rodziców...
Drugi raz do Chorwacji z tak małymi dziećmi wspólnie z żoną stwierdziliśmy, że z tych miasteczek które widzieliśmy śmiało można jechać do Tucepi i Podgory. Zdecydowanie polecam te miasteczka ze wszystkich które objechałem...
Zalety Tucepi:
- PŁASKO, PŁASKO, PŁASKO... Apartementy są nad samą wodą, promenada jest wystarczająco długa żeby sobie pospacerować i wydać co nieco kasy...
- Jest pogotowie.. w każdym razie jakiś lekarz... to dla mnie było bardzo istotne i dlatego nie pojechalismy na żadną piękną i odludną wyspę...
- Jest dobrze zaopatrzony sklep spożywczy a nawet dwa... w samym centrum, jest wiecznie czynny kantor... no prawie ale otwarty był zawsze kiedy potrzebowałem...a prawie naprzeciwko jest bankomat. Niedaleko jest poczta...
- są wystarczające dla moich pociech atrakcje: plac zabaw, trampolina, lody co 50 metrów, fontanna, ławki, murki przy promenadzie, niebezpieczne pomosty, sprzedawcy duperelków/ zabawek/dmuchanych żab itp, itd....
- są wystarczające i dla mnie atrakcje: knajpa, knajpa, knajpa... ławka...
- są też wystarczjące atrakcje dla mojej kochanej małżonki: JA i mój portfel
Wady Tucepi:
RAZ: Jeśli trafisz na apratament bliżej centrum masz gwarantowaną darmową muzykę do późna w nocy... nie wiem czy to do końca wada ale tańczyć z dziećmi do 2 w nocy to dla mnie nie atrakcja...
DWA: powyżej głównej ulicy jest już stromo, są schody i tam nigdy nie chodziliśmy
TRZY: jest drożej niz w innych rejonach... tzn cała Makarska Riwera jest droższa... ale w Podgorze było nieco taniej... wróć....
guzik prawda...
nie jest drogo, ja byłem na wakacjach i jadałem w fajnych knajpach...jak bym jadał żarcie ze sklepu napisałbym że Tucepi jest tanie...
Zatem w Tucepi nie jest drogo... nie.. no ku@#$... przecież jest....
Langusta za 140 zł !
...
Nie mam zdania... jest drogo i tanio... to zależy jak kto widzi i czego się spodziewa.... ile kto zarabia... a może ile kto ma na koncie ?
Powiem tak: obok trampolin piwo jest po 13 kuna, w sklepie po 9, a w knajpach od 18 do 30 kuna...
ps
Jak nigdy nie chodziłeś na piwo do osiedlowej knajpy to nie polecam pić obok trampolin...picie tam piwa ma tylko dwie zalety: jest tanie i zimne...
W Tucepi jak i Podgorze plaża w większości ma łagodne zejście do wody, kamyki są drobniejsze w Podgorze, prawie jak żwirek, w Tucepi są już kamyki ale wszystkie obłe i bez zadziorów... więc spoko rodzice... to naprawde lepsze niż piasek....
... wiem co piszę mieszkam nad morzem... tylko nieco zimniejszym i brudniejszym.
Aby przejść z jednego końca na drugi wzdłóż promenady spacerkiem
spokojnie godzina zejdzie a nawet więcej... więc jest naprawdę gdzie połazić... zresztą tylko raz udało nam się dojechać do końca... za każdym razem ktoś po drodze znajdował odpowiednią dla siebie atrakcję...
Załączam poglądową mapkę