Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rodos + Symi 2005

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 02.06.2013 15:31

Tym sposobem dopłynęliśmy do końca wakacji na Rodos.

Jeszcze tylko pożegnanie z czworonożnymi mieszkańcami...

HPIM1167_2.jpg

Najmniejszy przyszedł jeszcze na pożegnalnego chipsa :D

HPIM1174_2.jpg

Reklama greckich wysp... chociaż pewnie nie jest bardzo potrzebna, Grecja reklamuje się sama 8)

HPIM0902_2.jpg

Dziękuję wszystkim czytelnikom, gratuluję uwieńczonych sukcesami zmagań z rebusami :lol:
Wszystkim życzę udanych wakacji w Grecji, Chorwacji i gdziekolwiek pojedziecie :D :hut: :papa:

Życzenia szczególne dla Kowala, który już niedługo wybiera się do Grecji :mrgreen:

HPIM0909_2.jpg
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 03.06.2013 17:39

Ja w swoim imieniu także dziękuję za super podróż i ekstra fotki :D :papa:

Miłych tegorocznych wakacji :hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.06.2013 19:50

Pablo

Dzięki za fajną i kompetentną relację z Wyspy Heliosa wraz z przyległościami. Widzę też, że korzystacie z eleganckich przewodników- gdyby tylko te Hachette tyle nie kosztowały, to całą Europę kupiłbym :)

Ostatni widziałem Mediolan i jeziora za bagatela prawie stówke... Na głowie stanęli? Przy wolnym rynku, w demokratycznym państwie prawa urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej ... eee.. zagalopowałem się, przypomniały mi sie formułki sprzed stu lat ze studiów... ;)

A tak mam tylko Włochy (rzecz jasna), Turcja, Grecja Wyspy, Grecja Kontynentalna oraz Portugalia

Masz już jakiś plan na ten rok? Pytam, bo cokolwiek by to nie było - będzie CIEKAWA relacja

pozdro
:papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.06.2013 21:08

Dziękuję . Fajnie było bardzo i zaraźliwie 8)

Podobnie jak Tony ciekawy jestem , gdzie wybieracie się tego lata .

Pozdrawiam
Piotr
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 04.06.2013 10:24

Efharisto, AnetKa, Tony & Piotr :D

Wybieramy się do Mandre na Pagu, relację zamierzam popełnić, aczkolwiek pewnie nie tak jak ubiegłoroczną z Tribunja - którą pisałem na bieżąco - tylko już po powrocie. Póki co zamierzam dołożyć sporo zdjęć do tej ubiegłorocznej, bo widzę, że nadal jest czytana, a zdjęć umieściłem tam bardzo mało. Powoli mi idzie, ale ostatecznie relacja powinna na tym zyskać.

Przewodniki "Wiedzy i Życia" są rewelacyjne, ale niestety, drogie ponad normę. Mam tylko "Greckie wyspy" i "Chorwację". Wcześniej kupowałem Pascala i National Geographica - są tańsze, ale co tu dużo mówić, też mniej przyjazne dla użytkownika.

Rebus mi chodzi na głowie na zakończenie tego Rodosa, ale chyba nie wypada już dobrych ludzi tak męczyć... :roll: :wink: :?:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.06.2013 12:03

Dobra Pablo dawaj ten rebus...spróbujemy :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 04.06.2013 12:24

PabloX napisał(a):Efharisto, AnetKa, Tony & Piotr :D

Parakalo :)

PabloX napisał(a):Wybieramy się do Mandre na Pagu, relację zamierzam popełnić....

Może pomóc ;)

:papa:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 04.06.2013 12:42

Tony, niebawem się zabiorę za czytanie relacji z Pagu. Twoja będzie pierwsza :D

No to teraz na pożegnanie z wątkiem rebus... :wink:

rodoslastrebus1.jpg
z

+

rodoslastrebus2.jpg

= :?:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.06.2013 13:34

Pablo jak zwykle zapomniałeś o malutkiej podpowiedzi :oczko_usmiech:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 04.06.2013 13:54

Aneta.K napisał(a):Pablo jak zwykle zapomniałeś o malutkiej podpowiedzi :oczko_usmiech:

Nie zapomniałem :wink: Zamierzałem coś podrzucić w odpowiedzi na pierwszą próbę odpowiedzi... :oczko_usmiech:

Ale taka malutka podpowiedź brzmi: rozwiązanie nie jest związane z Rodos :lol:
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.06.2013 14:00

Nie nooo uduszę Cię za taką podpowiedż :oczko_usmiech:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 04.06.2013 14:04

Aneta.K napisał(a):Nie nooo uduszę Cię za taką podpowiedż :oczko_usmiech:

Podrzuć jakieś skojarzenie, które przychodzi Ci do głowy (mam nadzieję, że te przyjemne dla oka gwiazdki nie kojarzą Ci się z duszeniem) :wink: i jeśli nie będzie zgodne z moim konceptem, to będę Cię naprowadzał.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 04.06.2013 14:09

rozwiązanie rebusa brzmi ....
POMÓŻ ... MISIOWI

OKLASKI! :)

:lool: :lool: :lool: :sm:

Ps taki kawał mi się przypomniał z filmu, a właściwie scenka:

Agent wywiadu wychodzi z pokoju, w którym ... miał zbliżenie z agentką innego wywiadu i zapala papierosa
Drugi mówi do niego:

- "Nie wiedziałem, że palisz"
- "tylko wtedy, gdy wychodzę z łóżka z kobietą"
- "to musisz mało palić"
- "jakąś paczkę dziennie" ...

:oops: 8)
Ostatnio edytowano 04.06.2013 14:12 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 04.06.2013 14:10

Hymmm....dwie gwiazdy... :la:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 04.06.2013 14:20

tony montana napisał(a):rozwiązanie rebusa brzmi ....
POMÓŻ ... MISIOWI

Strój tej pierwszej Ci się skojarzył z udzielaniem pomocy :lol: To miała być zmyłka i widzę, że skuteczna :mrgreen:
Ale blondynka nie miała wzbudzać skojarzeń z misiem.

tony montana napisał(a):OKLASKI! :)

Za pierwszą próbę odpowiedzi się należą :D

tony montana napisał(a):Ps taki kawał mi się przypomniał z filmu, a właściwie scenka:

Agent wywiadu wychodzi z pokoju, w którym ... miał zbliżenie z agentką innego wywiadu i zapala papierosa
Drugi mówi do niego:

- "Nie wiedziałem, że palisz"
- "tylko wtedy, gdy wychodzę z łóżka z kobietą"
- "to musisz mało palić"
- "jakąś paczkę dziennie" ...

:oops: 8)

Który z obrazków bardziej Cię na takie skojarzenie naprowadził? 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα