Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Roczny malec na kempingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin W.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin W. » 10.07.2007 10:43

a to ja napisał(a):W temacie "Roczny malec na kempingu".

AniuJ
Ja bym się nie zdecydowała.

Twój 1,4 roczny szkrab będzie w fazie tzw. ciągłego ruchu :oczko_usmiech: .
Przez co i wy będziecie w ten ciągły ruch wprawieni. To raz.

Dwa - upały i gorąc w namiocie, który ma stać się na czas wyjazdu domem.
Tego obawiałabym się najbardziej. W murach zawsze jednak byłoby chłodniej ( a w murach z klimatyzacją - to już wogóle :) )
Namęczycie się sporo na takim wyjeździe.

Może czas na małą namiotową przerwę? :)

Pozdraviam
- mama Sebastiana, który będąc w HR miał 10msc. i mieszkał w apartmanie "na plaży" :D

P.S. 3-miesięczny malec a szkrab 1,4 roczny to spoooora różnica :)

Bez przesady.
Ja w tym roku jadę z półtorarocznym który śmiga aż miło, w ubiegłym roku byliśmy w Egipcie a tam upał był 46 sztopni a w nocy 39 i daliśmy radę, młody znosił upał lepiej od nas. W Chorwacji bywam często i pamiętam ze starszym synem w tedy miał 1 i 3 miesice nie było problemu dzieciak sobie śmigał po polu (kameralne nie duże) tylko łepek było co chwile gdzieś indziej było widać. W chałupie jest nudno no i nie ma okazji się tak integrowac jak na kampingu !!!!!
Pozdrawiam
Marcin
gregori
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gregori » 10.07.2007 11:09

Witam,
Własnie tydzien temu wróciłem z żoną i z dzieckiem w wieku rok i 4 miesiące. Byliśmy na kempingu w miejscowości Poreć na Istrii, z przyczepą takzę dla nas to była straszna mordęga i jak byśmy mieli jechać jeszcze raz to tylko na jakieś kwatery prywatne albo do hotelu. Nasz synek już troche sobie radzi z chodzeniem także chociaż tyle.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji...
gregori
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.07.2007 11:58

A dlaczego na kwaterze czy w hotelu miałoby być lepiej z maluszkiem :?:
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 10.07.2007 18:20

kwatera gdzie tam taki maluch się ruszy to prawie klatka ja mam 3 wspaniałych i też kiedyś był ten 1 raz ale nie narzekam preferuję campy tak czy siak ja musiałbym mieć kwaterę z obudowanym balkonem nie wyobrażam sobie otwartego balkonu i hasających dzieci po nim to dopiero stres kiedyś dzieciak kolegi zrobił przystart i znalazł się za balkonem ca łe szczęście że to był wysoki parter skończyło sie na wstrząśnieniu mózgu złamanej nodze i kupie nerwów mając dzieci niestety jak jedzie się na wczasy to trzeba wziąć toi przedewszystkim pod uwagę
twardy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) twardy » 11.07.2007 06:48

ja tez w tym roku jade pod namiot z małym synkiem 2 lata , myśle że pod namiotem bedzie mu sie lepiej podobalo niz na kwaterze chodzby była z klima .

Chociaz cena za namiot , auto + opłaty od osoby sa porównywalne z mała kwatera .
jesli sie myle proszę o poprawe :D

Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2007 07:05

twardy napisał(a):Chociaz cena za namiot , auto + opłaty od osoby sa porównywalne z mała kwatera .
jesli sie myle proszę o poprawe :D

Pozdrawiam.

Na małym kempingu za dwie osoby, namiot, auto, taksa (maluszek jest "gratisowy"} zapłacisz w sezonie ok.15-18 euro za dobę pobytu. W pełnym sezonie tak taniej kwatery blisko morza nie znajdziesz.
Natomiast na dużym kempingu z atrakcjami typu baseny, dyskoteki, animacja wolnego czasu cena pobytu może być porównywalna z kwaterą
mondi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mondi » 11.07.2007 07:46

pewnie jest porównywalne ale swoboda na campie jaką ma dziecko nie zastąpi żadna kwatera my jeżdzimy już dosyć długo i tylko na campy i powiem szczerze cała europa zachodnia może oprócz niemców obstawia campingi i to własnie z dzieciakami od urodznia po naście i nie obawiają sie niczego
elzbieta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elzbieta » 17.07.2007 19:45

Z kwaterą też się można naciąć. Mnie się zdarzyło jechać z 1,5 rocznym dzieckiem na kwaterę zamawianą wcześniej .W katalogu były zdjęcia i dokładny opis , wszystko niby się zgadzało tylko nic nie było wspomniane o otoczeniu.A dom był budowany tarasowo , bo wgryzał się w półkę skalną i nasz wysoki parter okazał się pierwszym piętrem , a taras był właściwie balkonem tyle ,że z jednej strony otwartym na schody ( w ogóle w którą stronę się nie ruszyć były schody ).
I do tego nasze dziecko , które jeszcze nie całkiem pewnie chodziło.
Na nic się zdały przemyślne konstrukcje budowane przez nas w celu zabezpieczenia wyjścia z balkonu , mały i tak się wymykał.
Fakt , ze po tych wczasach śmigał po schodach ,aż miło , ale mnie to wszystko trochę nerwów kosztowało.
Więc jak jechać na kwaterę to albo w ciemno ( co de facto jest jaśniejsze ) albo się b.dokładnie dopytywać o szczegóły.Pozdrawiam
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 04.09.2007 11:54

Bylismy, moge opowiadac:)

Zdecydowalismy sie na campingi i bylo super!

Najpierw Slowenia i Bled (camp rewelacja-nawet pokoiki doi kapieli niemowlat sa!), pozniej Ponta w Mokalo (tu ciut gorzej bo miejsce na tarasie niezbyt dobre, ale nie bylo strasznie, no i Duba Peljeska 9czysto, woda ciepla, godne polecenia spokojne miejsce).

Maluch sprawowal sie rewelacyjnie, zadnego klopotu z nim nie bylo. Spal smacznie cala noc, w ciagu dnia plaza, wycieczki - dzienna drzemka w namiocie (rzadko) albo w wozku stojacym w cieniu. Apetyt mu dopisywal, pokochal brzoskwinie chorwackie:) I caluski dzien na powietrzu:)
A ze towarzyski i pogodny jest bartdzo zaczepial wszystkich przechodzacych obok naszego obozowiska. Z reakcji wynika, ze podobaja mu sie Wloszki :wink:

Wcale nie zalujemy, ze podjelismy taka decyzje, bo mieszkanie na kwaterce oznaczloby wieczory w pokoju, a tak Mis spal w namiocie a my przed namiotem sobie siedzielismy:)

Wiec jesli ktos lubi campingowe zycie - nie ma sie nad czym zastanawiac.
fasol68
Podróżnik
3 misięczny maluszek

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasol68 » 05.01.2008 10:40

witam wszystkich
to mój pierwszy post na forum
wybieramy się do cro camperem w lipcu będzie już z nami nasz 3 miesięczny maluszek
samochodzik ma wszystko więc nie będzie chyba problemu
moje pytanie jest jednak inne taki maluszek jakie musi mieć dokumenty ???
czy tylko wystarczy dowód - paszport rodziców

proszę o poradę dziękuje
Użytkownik usunięty
Re: 3 misięczny maluszek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2008 11:17

fasol68 napisał(a):....jakie musi mieć dokumenty ???
czy tylko wystarczy dowód - paszport rodziców....

Własny paszport lub wpis w paszporcie rodziców
fasol68
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasol68 » 05.01.2008 14:14

ok dziekuje
relacje zdam jak przyjade
pozdrawiam
noemi_s
Croentuzjasta
Re: 3 misięczny maluszek

Nieprzeczytany postnapisał(a) noemi_s » 05.01.2008 16:07

Piotrek_B napisał(a):
fasol68 napisał(a):....jakie musi mieć dokumenty ???
czy tylko wystarczy dowód - paszport rodziców....

Własny paszport lub wpis w paszporcie rodziców

W tej chwili nie ma juz wpisów do dowodów rodziców, niezbędny jest paszport.
selim
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) selim » 17.01.2008 23:35

Kiedyś był jeszcze dowód tymczasowy
ciekawe czy to jeszcze istnieje ?
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 18.01.2008 11:18

istnieje i jest chyba szybsze do wyrobienia niz paszport ... aczkolwiek paszport dla malucha nie jest kosztem (30 pln na 10 lat i oddaja kase za niewykożystane lata przy aktualizacji zdjęcia) jedyny problem to to że trzeba aby oboje rodzice zgłosili się z dzieckiem do biura paszportoowego przy składaniu wniosku - do odbioru juz nie jest to konieczne

pozdrawiam
Olo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Roczny malec na kempingu - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone