napisał(a) Kir » 09.07.2005 19:18
W stosunku do proponowanej trasy
"Do Wrocławia[...] (na Pl.Św. Macieja)."
Do tego miejsca trasa jest ta sama - potem rzeczywiscie zmienia się koncepcja czy jechać dookoła starówki od południowego wschodu czy pchac się przez Halę Targową i Dominikański. Ja na tym skrzyżowaniu radzę pojechać bardziej w lewo w stronę hotelu Plaza i objechać przez plac Bema starówkę. Przejazd przez Dominikański to krótsza trasa ale mało tranzytowa - noie mniej poza godzinami szczytu można ją polecić
"Dalej jedź cały czas prosto, przejedziesz przez spory plac ( Pl Dominikański[...]jezdnia znowu skręci pod kątem prostym ale w lewo(ul.Stawowa). "
tu się kolegfa walnął chyba bo z Kołątaja na Stawową to sie odbija w prawo, dopiero po dojechaniu do Stawowej to się skręca w lewo. Ten krótki kawałejk czasem się korkuje ale to to samo co mój wariant z Piłsudskiego. Dalej Stawowa dojeżdza do Piłsudskiego i jesteśmy na mojej trasie
Co do opini to mozna zrobić tak: jeżeli jadąc obok placu Macieja jedziemy w korku (nie powinno go być) a potem Łokietka korek (zdarza się) to nie pchać się do centrum bo na Grodzkiej i Piaskowej znów nas korek może złapać (tam korek jest na wyjeździe w mostów piaskowych do centrum i może buyć problem z właczeniem się do ruch) tylko odbić w kierunku pl Bema (na widoczny Hotel Plaza - dwa puste pasy w tą tronę) (jest w remocie ale przejezdny, chyba 2 pasy są w stronę ogrodu botanicznego w druga ruch zamknięty
naniosłem trasę Rjakuba fioletem na mapki - nr3 i 4