Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Robia tak w tym roku jada na Pag

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 26.07.2015 11:32

A jak tam kolano?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 26.07.2015 15:57

khml napisał(a):Ja również zasiadam... jeśli są jeszcze miejsca nawet w ostatnim rzędzie :wink: , a jak już nie ma to mogę czytać na stojąco bo bardzo mi się podoba ten "barwny" opis :) czego nie rozumiem to się domyślam i jest ok :roll:

Wyjeżdżamy 16.08 - decyzja podjęta po relacji "Pitera" (podziękowania - przy okazji :papa: ) z tym, że w ciemno i to mnie lekko przeraża :? na dodatek to będzie pierwszy raz więc z uwagą będę śledził Twoją relację .

Ps. Miłego relaksu życzę :)

Jak pisałem wyżej miejsca tu je full.Wyobraż sobie ze jestem w tym samym apartamencie co PiterM.
Załatwiłem moim znajomym tu miejsce od 15.08.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 26.07.2015 16:04

domi16 napisał(a):Witam serdecznie,świetna relacja :) uwielbiam Pag dlatego po raz drugi wybieramy właśnie do Metajny, wcześniej było to Mandre. Pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę.
PS. Będę wdzięczna za namiary na wasz apartament :)

Wiadomość wysłałem na priva :hut:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 26.07.2015 16:05

edajta napisał(a):A jak tam kolano?

No właśnie wróciłem ze Szpitala.Punkcja zrobiona juz biorę się za opis. :boss:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 26.07.2015 16:12

Jestem już z wyprawy do zadarskiego szpitala.Byłem bardzo szybko załatwiony nie to co u nas.
A som zabieg jo myśloł ze mi ta noga bydą ucinać bo tak sterylnie nie robili mi nawet artroskopii w naszym szpitalu.Zeby bodnąc igła nawet mi te kolano golili i nwszystko pincetą w rynkawiczkach jo im padoł ze u nas to szas pras i po punkcji to się yno smioli i że u nich musi być wszystko sterylnie.No ale jo mysla ze tak sie z obcokrajowcami tyno zajmują .Pomimo naszego ubezpieczynio musiołech dopłacić 29kn.I nie wiem czy byda chcioł zwrotu z prywatnego ubezpieczynio bo mie więncyj wyjdzie przetłumaczynie tego ale to sie popytom jak przijada nazod na śląsk.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.07.2015 16:27

czekor68 napisał(a):(...) jo im padoł ze u nas to szas pras i po punkcji (...)
:mrgreen:
jak mi w 86 w Jastrzębiu szczympki po urwanym palcu szyli, to tyż: szas pras i po krziku. Dochtór jeszcze padoł, że na taki mały paluszek, to znieczulenio niy trza 8O
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.07.2015 16:28

To co piszesz napawa optymizmem, na ewentualne podobne tego typu przypadki, które mam nadzieję, nigdy się nie zdarzą...
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 26.07.2015 16:33

W drodze powrotnej podjechołem do Posedarje do moich zeszłorocznych gospodarzy po zamówione 5l rakiji po 40kn za liter nikaj tańszej żech nie spotkoł do tego gratis dostoł zech 2l wina i pełny sak tomatów.
Potem żeby nie było za gibko pojechoł żech na Obrovac do punktu widokowego "Parizevacka Glavica" kto zno to wie to jest tam kaj kryncili Winetu.Potem już my jechali do dom zeby sie jeszcze popluskać w morzu no nie do końca sfocioł zech jeszcze most na pag i miasto pag z punktu widokowego, To teraz juz yno obrozki.
Załączniki:
DSC00264.JPG
DSC00256.JPG
DSC00261.JPG
DSC00262.JPG
DSC00263.JPG
DSC00265.JPG
DSC00271.JPG
DSC00272.JPG
DSC00274.JPG
DSC00276.JPG
DSC00282.JPG
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 26.07.2015 18:30

czekor68 napisał(a):
khml napisał(a):Ja również zasiadam... jeśli są jeszcze miejsca nawet w ostatnim rzędzie :wink: , a jak już nie ma to mogę czytać na stojąco bo bardzo mi się podoba ten "barwny" opis :) czego nie rozumiem to się domyślam i jest ok :roll:

Wyjeżdżamy 16.08 - decyzja podjęta po relacji "Pitera" (podziękowania - przy okazji :papa: ) z tym, że w ciemno i to mnie lekko przeraża :? na dodatek to będzie pierwszy raz więc z uwagą będę śledził Twoją relację .

Ps. Miłego relaksu życzę :)

Jak pisałem wyżej miejsca tu je full.Wyobraż sobie ze jestem w tym samym apartamencie co PiterM.
Załatwiłem moim znajomym tu miejsce od 15.08.

To bardzo dobra wiadomość :)

Może mają jeszcze wolne miejsca od 17 sierpnia? Jeśli byłbyś tak miły i zapytał gospodarzy :) /4 osoby - 2 dorosłe i dwoje dzieci - najlepiej apartament z dwiema sypialniami - ta starsza to już panna :wink: /

A jak noga boli to "bum bum" tego słynnego trunku :wink:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 27.07.2015 09:13

Może mają jeszcze wolne miejsca od 17 sierpnia? Jeśli byłbyś tak miły i zapytał gospodarzy :) /4 osoby - 2 dorosłe i dwoje dzieci - najlepiej apartament z dwiema sypialniami - ta starsza to już panna :wink: /

Wyśle ci namiary na priva to się dogadacie w tym okresie już załatwiłem koledze z pracy jeden apartament bo był wolny ale mogą pomóc u znajomych poszukać. A co do trunków to ja w tym roku pełno kultura.Nawet wczoraj na kolacji u gospodarzy kulturalnie podziękowałem i prawie trzeżwi wrócili my do apartamentu .Uwierz mi się to raczej nie zdarzo zawsze mom mało w dupie :twisted:
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 27.07.2015 11:20

Nie wiam jak żech mog przegapić początek ... :? Ale tera nie omina ani kropki, bo jo tyż "ROBIA TAK I JADA NA PAG" za 10 dni. Twoja relacja je mi bardzo bliskoł bo: 1) jada ze Śląska, ale opolskiego, za to moja mama je z Zabrza, a opa fedrowoł za kopalni, 2) jada tyż Fabiom SDI (taki szybki traktorek) ale starszom - 15-stkom, 3) jada tyż bez klimy i bez to na noc, 4) tyż lubia skołkać po kamolach, a moja żonka nie tak bardzo, 5) tyż mom już naklejki od niezawodnego Pejtra :D 6) tyż, choby po cztyrech, poszoł bych na Beretnica bo je cudnoł 8) i tyż mie trocha kolano boli, ale na szczynście wody tam nie mom ...
Jadymy niestety nie do Metajny ino do Povljany, ale do Metajny chca się wybrać skuli tych plaż, zresztą Rysiek tyż mnie zapraszoł (w innym wątku). Zrce tyż mie ciągnie bo lubia techno, chociaż tyż już mom -ści lat i dwóch wnuków.
Żebyś nie musioł szukać lajstków na ławka, mom już kastla po bananach i spróbuja się kajś siednąć, a jak baje kepski widok to se na ta kastla stana :oczko_usmiech:
P.S. Jeszcze mom pytanie o to zdjęcie w Pagu pod figurom tego chopa co moł majzel i motek, i tak choby cylowoł se w kolano - je to pomnik piyrszygo ortopedy z Pagu 8O :?:
Mom nadzieja, że Twoje kolano już je OK, bo czekom na nastypne super fotki :papa:
roberto149
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roberto149 » 27.07.2015 11:34

Fotki z Zyrce superowe, dzięki za namiary mam nadzieje że uda się zawitać w rejony koło 3 sierpnia.
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 27.07.2015 13:57

czekor68 napisał(a):

Wyśle ci namiary na priva to się dogadacie w tym okresie już załatwiłem koledze z pracy jeden apartament bo był wolny ale mogą pomóc u znajomych poszukać. A co do trunków to ja w tym roku pełno kultura.Nawet wczoraj na kolacji u gospodarzy kulturalnie podziękowałem i prawie trzeżwi wrócili my do apartamentu .Uwierz mi się to raczej nie zdarzo zawsze mom mało w dupie :twisted:

Dziękuję :) pisać czy dogadamy się telefonicznie? np. angielski ?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 27.07.2015 15:01

Marko66 napisał(a):

Witom,o kalano sie nie przejmuja dali mi puchnie ale za tydzień w doma byda szukoł ortopedy teraz trocha pomali ale dowom rada.A tyn z pomnika to był jakiś rybok czy cóś musioł bych sprawdzić bo tabliczka kto to je też żech chyba cyknął. Już mom to je Jura Dalmatyniec trocha nie za fajnie mi to zdjęcie wyszło.
Załączniki:
DSC00189.JPG
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 27.07.2015 15:04

Dziękuję :) pisać czy dogadamy się telefonicznie? np. angielski ?

Możesz dzwonić bez problemu się dogadacie a po angielsku to już na bank. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Robia tak w tym roku jada na Pag - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone