Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Roaming w PLAY

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Roaming w PLAY

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 10:55

Witam! Czy ktos juz w tym roku korzystal z roamingu w sieci PLAY w Chorwacji. Z doswiadczenia wiem, ze oni (PLAY) miewali problemy z roamingiem, niby byl dostepny a tak naprawde nie dziala w wielu krajach.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.06.2009 11:03

A jakie to problemy z roamingiem są w Play-u?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 11:13

działa..spoko za rozmowę 1 minuta 41 sekund do Polski do sieci Plus zapłaciłem 10 ,- :twisted:
przekraczając granice automatycznie dostajesz info ...pozdrav
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.06.2009 11:25

Wg info. ze strony Play, w Chorwacji nie powinno być problemu z roamingem.
http://web.playmobile.pl/pl/uslugi/pola ... index.html
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 11:43

Jakie problemy? Wybierajac numer w czeskiej sieci zamiast sygnalu polaczenia slychac bylo komunikat, ze nie moge wykonywac polaczen. Dwa lata temu to samo mialem jadac przez Wegry do Grecji. Pisza na www ze dziala a...nie dzialal. Dlatego pytam. Na marginesie, play ma bardzo atrakcyjne stawki za polaczenia w roamingu zwlaszcza rozmowy przychodzace w HR (tylko 1 zl, u konkurencji 6 zl!!! ). Zreszta problemy z roamingiem w play byly poruszane na forum w telepolis.pl wiele razy. Ale skoro piszecie, ze jest OK to :D
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.06.2009 11:53

Nie wiem, czy jest OK, się okaże w tym roku ;).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 11:54

lubelski napisał(a):działa..spoko za rozmowę 1 minuta 41 sekund do Polski do sieci Plus zapłaciłem 10 ,- :twisted:
przekraczając granice automatycznie dostajesz info ...pozdrav
Czyli jest OK :wink:
ewszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewszek » 10.06.2009 13:13

Witam!
W ubiegłym roku bez żadnych problemów korzystałem z play na kartę.
Jeśli jest załączony tani roaming wówczas po połączeniu z numerem gdy sympatyczny głos informuje nas trzeba się wyłączyć i poczekać aż do nas oddzwoni. Wówczas odbieramy i mamy sygnał dzwonienia do osoby z którą chcieliśmy rozmawiać. Trochę to jest drażniące ale za to tańsze. Połączenia z Polski odbierane bez najmniejszych problemów praktycznie w całej Chorwacji.

Pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 10.06.2009 14:30

lubelski napisał(a):działa..spoko za rozmowę 1 minuta 41 sekund do Polski do sieci Plus zapłaciłem 10 ,- :twisted:

Podobnie wychodzi w tak tak-u :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 10.06.2009 14:51

I wydaje mi się, że u żadnego operatora nie będzie taniej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2009 20:59

jorgus111 napisał(a):

Tak tak=drozyzna, 6 zl rozmowy do PL, 6 zl za odebrane , Play- 3,75 do PL, 1 zl rozmowa odebrana. Ja zostawiam rodzince starter Play, dzwonia do mnie za 5 gr a ja place 1 zl. Wychodzi 1,05 za minute. Mysle, ze niegdzie taniej nie bedzie. A sms 1 zl.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 11.06.2009 07:51

Od dwóch lat używam Playa w Chorwacji i nie mam żadnych problemów z roamingiem :D
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 11.06.2009 15:49

kmarcin76 napisał(a):
jorgus111 napisał(a):

Tak tak=drozyzna, 6 zl rozmowy do PL, 6 zl za odebrane , Play- 3,75 do PL, 1 zl rozmowa odebrana. Ja zostawiam rodzince starter Play, dzwonia do mnie za 5 gr a ja place 1 zl. Wychodzi 1,05 za minute. Mysle, ze niegdzie taniej nie bedzie. A sms 1 zl.

Można taniej np kupujesz kartę na miejscu a z PL dzwoniąc przez VOIP.
Ja mam np ustawione wdzwanianie na bramkę w Tlenofonie za darmo(darmowy nr) a później komórka HR 0,85, a na stacjonarny 10gr.
Osobiście w podróży korzystam z Playa ma kartę, nawet ostatnio w USA się sprawdził, a jak złapię sieć WIFI( używając protokołu SIP i bramki VOIP) to wszędzie na Świecie z mojej komóreczki za 7 gr do domu zadzwonię.
A swoją drogą skandal abonament 200 zł w Erze, a roaming w USA 10 zł a w HR 5
a na kartę 3,7 wykonane i 1 zł za odebrane
piciu_p
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piciu_p » 11.06.2009 19:00

Jak ktoś nie może skorzystać z voip, to polecam rozwiązanie z www.rebtel.onet.pl + starter któregoś z operatorów kom. w HR.
pawellox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawellox » 20.06.2013 12:55

http://www.play.pl/resources/pdf/Oplaty ... rodowe.pdf
Cennik.

Sam jestem użytkownikiem sieci Play.

W menu. Telefonu musimy wybrać
-

aplikacje
Play
Tani Roaming po wejściu jest opcja Wł lub Wył. Musimy zmienić na wł.

Usługa „Tani Roaming” zapewnia Ci tańsze połączenia w roamingu z numerami w Polsce i innych krajach.

Jak korzystać z usługi "Tani Roaming"?

Wpisz żądany numer poprzedzając go + lub 00 oraz prefiksem międzynarodowym +48 Polska
na ekranie zobaczysz potwierdzenie zgłoszenia
po chwili system do Ciebie oddzwoni – najczęściej z numeru +48790
zaakceptuj połączenie
poczekaj na połączenie z rozmówcą (może to potrwać kilkanaście sekund), nie odkładaj w tym czasie słuchawki
płacisz dopiero od momentu, w którym Twój rozmówca odbierze.

Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone