Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Roaming czy lepiej karte do budki ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zanzarah20
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zanzarah20 » 13.08.2008 21:51

Mam pytanie co do kontaktowania sie z rodzina, lepiej wykupic roaming w jakiejs sieci czy dzwonic za pomoca kart telefonicznych juz na miejscu w hr ? chcialbym sie dowiedziec co jest bardziej oplacalne i czy wogole jest jakas roznica ....
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 13.08.2008 23:11

Witam,

Polecam budkę telefoniczną. Karta telefoniczna (15 kun) - 3-4 minuty rozmowy (wieczorem i w sobotę). Szczerze powiedziawszy nie mierzyłem, ale zawsze bardziej opłaca się dzwonić z budki. Tylko trzeba wyjść... :wink: Coś za coś.

W Plusie koszt minuty rozmowy - to 6,10 zł ! Poza szczytem chyba 4,80 zł (ale tu mogę się mylić). W tranzytowych krajach UE te opłaty są zdecydowanie niższe (np. 2,20 zł/minutę w Słowenii).

Pozdrawiam
jjs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jjs » 14.08.2008 05:06

Ja osobiście proponuję kartę SIMPA - promocyjny startpakiet za 100 kun o wartości 150 kun (karta z numerem) - wystarcza na długo, chociaż nie sprawdzałem dokładnie ile kosztuje min. do Polski - na pewno jednak dużo taniej niż roaming
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 14.08.2008 07:46

zanzarah20 napisał(a):Mam pytanie co do kontaktowania sie z rodzina, lepiej wykupic roaming w jakiejs sieci czy dzwonic za pomoca kart telefonicznych juz na miejscu w hr ? chcialbym sie dowiedziec co jest bardziej oplacalne i czy wogole jest jakas roznica ....

Z tego co się orientuję to roaming się aktywuje a nie wykupuje. Sama aktywacja nie kosztuje. W erze opłata za minutę rozmowy w Chorwacji kosztowała ok 4,50 a sms chyba 2,10. Płaci się za rozmowy wykonane i odebrane. Po przyjezdzie rachunek może spowodować bardzo złe samopoczucie :wink:
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 14.08.2008 07:52

Oferta simplusa jest niezla i konkurencyjna do budek tel. w Chorwacji.
http://www.simplus.pl/v.do?idx=925284
http://www.simplus.pl/v.do?idx=910780

ATRAKCYJNE STAWKI
Stawki oferowane w ramach promocji :

* opłata za minutę połączenia głosowego wykonywanego
w roamingu kosztuje 1,40 zł z VAT,
* opłata za minutę połączenia głosowego odebranego
w roamingu – 0,70 zł z VAT,
* opłata za SMS wysłany w roamingu – 1 zł z VAT.

Opłaty za połączenia głosowe w ramach Usługi naliczane są w wysokości 1 stawki za minutę połączenia za każde rozpoczęte 30 sekund połączenia.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 14.08.2008 08:51

Lubuszanin napisał(a):Oferta simplusa jest niezla i konkurencyjna do budek tel. w Chorwacji.

ATRAKCYJNE STAWKI

Opłaty za połączenia głosowe w ramach Usługi naliczane są w wysokości 1 stawki za minutę połączenia za każde rozpoczęte 30 sekund połączenia.

Bardzo ładnie, tyle że ta oferta nie obejmuje Chorwacji!!!
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 14.08.2008 10:13

Faktycznie masz racje, ale w drugim linku juz mozemy przeczytac nastepujaca informacje:

Bądź w kontakcie z bliskimi!

Korzystaj z o połowę tańszych połączeń z krajami Unii Europejskiej oraz z Białorusią, Chorwacją, Norwegią, Rosją, Serbią, Szwajcarią, Turcją i Ukrainą. Teraz w Simplusie masz nielimitowane połączenia z trzema wybranymi numerami zagranicznymi (stacjonarnymi lub komórkowymi) w cenie 1 PLN za minutę!
Miśka33
Globtroter
Opłaty za komórkę

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miśka33 » 14.08.2008 11:19

Po pobycie w Chorwacji otrzymana faktura za rozmowy telefoniczne może przyprawić Cię o palpitacje serca.
W Erze cena za minutę połączenia wykonanego i odebranego kosztuje 4,90. Wysłany sms 1,49.

W krajach UE jest już znacznie lepiej. Połączenie wykonane 1,90 zł/min;
połączenie odebrane 0,90 zł/min. Sms - 0,90 zł.
MTG
Croentuzjasta
Re: Opłaty za komórkę

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 14.08.2008 11:46

Miśka33 napisał(a):Wysłany sms 1,49.

Przesadziłem z tą ceną smsa :oops: rzeczywiście 1,49
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 14.08.2008 11:53

Tak, czy siak Era zdziera jak cholera ;). Simplus w takiej sytuacji wychodzi najlepiej.
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 14.08.2008 11:56

Lubuszanin napisał(a):Tak, czy siak Era zdziera jak cholera ;)

O nawet ładny slogan reklamowy :)
Pozdrav
moscatel
Croentuzjasta
Re: Opłaty za komórkę

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 14.08.2008 12:58

Miśka33 napisał(a):Po pobycie w Chorwacji otrzymana faktura za rozmowy telefoniczne może przyprawić Cię o palpitacje serca.
W Erze cena za minutę połączenia wykonanego i odebranego kosztuje 4,90. Wysłany sms 1,49.

W krajach UE jest już znacznie lepiej. Połączenie wykonane 1,90 zł/min;
połączenie odebrane 0,90 zł/min. Sms - 0,90 zł.

To chyba zależy również od taryfy w Erze w Polsce w takim razie - mnie minuta kosztowała 4,39, a sms 0,87zł. W Austrii i Czechach minuta już tylko 2,20, ale smsy droższe. A najtańsze smsy w Bośni - w RS Telecom 0.27 zł, a w BH Telecom 0.50 zł
MStoik
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MStoik » 14.08.2008 15:01

Lubuszanin napisał(a):Oferta simplusa jest niezla i konkurencyjna do budek tel. w Chorwacji.

ATRAKCYJNE STAWKI

Zgadzam się z Lubuszaninem, sam używałem simplusa z tą ofertą i bardzo jestem z tego zadowolony, a dzwoniłem dosyć często do polski.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 14.08.2008 20:02

Lubuszanin napisał(a):Faktycznie masz racje, ale w drugim linku juz mozemy przeczytac nastepujaca informacje:

Bądź w kontakcie z bliskimi!

Korzystaj z o połowę tańszych połączeń z krajami Unii Europejskiej oraz z Białorusią, Chorwacją, Norwegią, Rosją, Serbią, Szwajcarią, Turcją i Ukrainą. Teraz w Simplusie masz nielimitowane połączenia z trzema wybranymi numerami zagranicznymi (stacjonarnymi lub komórkowymi) w cenie 1 PLN za minutę!

Ale z opisu wynika że jest to oferta tylko na połączenia wychodzące z Polski do trzech wybranych numerów zagranicznych. Czyli że możesz taniej zadzwonić z Polski do Chorwacji i to wszystko...
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 15.08.2008 14:35

W temacie cen połączeń polecałem już dla abonentów Orange usługę wybrane kraje. Korzystałem z tego w tym roku i odebrane połączenie z Polski wynosi 1,20 zł. Cena połączenia z budki to 3,50 Kuny za minutę niezależnie od pory dnia (informacja umieszczona przy aparacie).
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone