alladyndelscorcho napisał(a):Pierwszy rząd już zajęty więc zasiadam w drugim i czekam na ciąg dalszy
Taka szczegółowa relacja jeszcze na kilka dni przed wyjazdem wróży ciekawy ciąg dalszy. Jak jeszcze znajdziesz czas na pisanie na bieżąco to będzie rewelacja. Wklejaj dużo zdjęć to się lepiej czyta.
Maskę już Ci towarzystwo wypomniało więc mam z grzywki Przygotowany jesteś na maksa - przewodniki, mapy, osłonki przeciwsłoneczne, winiety itd... a myślałem, że tylko ja jestem taki dokładny. Respect Ale, ale. A buty do pływania masz? Obowiązkowe chyba że jesteście rodziną fakirów to możecie sobie podarować. Plaże przypominam żwirowe (czytaj - kamienie otoczaki) najwięksi twardziele wymiękają a w wodzie nie radzę chodzić boso bo niebezpiecznie, zwłaszcza dla dzieci. Możesz oczywiście kupić na miejscu ale po co biegać od samego początku po straganach. W Decathlonie na pęczki. A co do maty na plażę, o której wspominałeś to najlepiej spisują się zwykłe, najtańsze karimaty z supermarketu za kilka zyli. Mata może nie wystarczyć na żwirową plażę.
To by było na tyle od "Wujka dobra rada" Ja odliczam do 4 sierpnia, będę w pobliżu - Pirovac (powrót po 4 latach).
P.S.
Jakbyś odwiedzał Split to poproszę o szczegółową relację bo chcę się tam wybrać na wycieczkę.
Powrót do Nasze relacje z podróży