napisał(a) wojt » 23.01.2009 20:17
Witam,czytam Wasze odpowiedzi i wydaje mi się że jestem na straconej pozycji ,póki co jest już kolega który jest gotów się podjąć pomocy od strony logistycznej,dostawczak też już jest,myślę że jedną tubkę mocnego kremu z filtrem uv do tego schowka spokojnie zmieszczę i wbrew pozorom to zgrzewka mineralnej też się zmiesci i wiele drobnych rzeczy,na pewno nie planuję tego zrobić sam na jednym skuterze ale tak minimum około trzech ,czterech chętnych,znacie pogodę w Chorwacji może być tak że faktycznie można np dwa dni tymi skuterami w ogole nie dać rady w ogóle płynąć ale zarówno dobrze możemy trafić na tafle i przez dwie godzinki spokojnie można przepłynąc 100km ,myślę żę też w miarę bezpieczne jest płynięcie nie dalej jak np 2Mm od brzegu i przy dzisiejszej technice np GPRS w który ten skuter jest wyposażony to od strony bezpieczeństwa jest ok,bezpieczeństwo też nie kończy się na samym gprsie,i nie chodzi też o wyczyn ale akurat lubię pływać na skuterze ,ale zobaczenie całego wybrzeża od strony morza na tym odcinku to myślę że niesamowita sprawa,SZ.P.MORSKI PASIE ,jeśli mnie temat nie odpuści napewno będę (będziemy )chcieli skorzystać z Pańskich porad ,wielkie dzięki za pomoc ,odnośnie zbiornika to pojemność 60 l wystarczy średnio na 100km to moim zdaniem nie tak mało,na razie tyle moich przemysleń pozdr wszystkich Cro...Wojt